• 35.5 'lik kütle numarasıyla karşıyakalıların kalbinde özel bir yere sahip element.
  • içme suyunda fazla olması, hipotiroidiye yol açar..
    ne kadar iyotlu tuz kullanırsanız kullanın, bu iyotu tiroid bezine alacak reseptörleri bloke eder klor..
    iyot olmayınca, tiroid hormonları da yapılamaz..

    içme suyuna dikkat edilmeli o yüzden... aynı şey için (bkz: flor)
  • kimi ciltlerde hassasiyet yapar. astımlılarda nöbeti tetikleyebilir (üzgünüm, ozonla temizlenen bir havuz bulmanın vakti geldi)
    cildiniz ne yapıyorsanız yapın, kuru ve gergin mi? saç deriniz pul pul dökülüyor mu? şişe suyuyla yıkanın (en azından durulanın), bişiyciğiniz kalmaz. emin olun, ilaçlara, kremlere para dökmekten daha da ucuza gelir.
  • havuzda gereğinden fazla kullanımı ve her havuza girdikten sonra yıkanmaması durumunda (ki yazlıklarda pek sık olur bu) saçların, özellikle sarı saçların yeşermesine neden olan madde.
  • bi keresinde alkol alip havuza girdigimin ertesinde goz hassaslasmasinin doruk noktasini yasamistim. her isik, cevresinde hareler olaraktan cevreye kendi kendine yayiliyordu. muhtesem bir goruntuydu, isik isinlarini teker teker ayirdedebiliyordunuz. tam yarim saat boyunca kirmizi bir lambaya hayran hayran baktigimi hatirliyorum. sanirim bu etkiyi yaratan sey klordu
  • musluk suyuna katilan bakteri oldurucu madde..
  • klor saf halde keskin kokulu, yeşilimsi sarı renkli, tahriş edici ve zehirleyici bir gazdır. doğada klor serbest halde bulunmaz. potasyumla kombine haldeki klorür ve sodyum klorür birçok gıdada bulunur. klor vücuda sofra tuzu ile birlikte alınır. mide bağırsak yolunda emilen klorun fazlası idrar ile atılır. klorun organizmada en önemli yerimide salgısındaki hcl’dir. hipokloremi, böbrek yetmezliği, solunuma bağlı alkaloz (respiratorik alkaloz), diyabet, uzun süreli kusma ve ishal, aşırı sıcağa maruz kalma, çok tuz alımı ya da yeterli sıvı alınmaması durumlarında görülebilir. hipokloremi genellikle böbrek hastalıkları ile ilişkilidir.
  • kimyasal silah olarak kullanılan, insan sağlığına sayısız zararı olan ve ciddi oranda çevre kirliliğine yol açan bu kimyasalın ülkemizde hala temizlik malzemesi olarak evlere girebiliyor olması gerçek anlamda sorumsuzluk örneğidir. çevre ve insan sağlığını korumak adına birçok ülkede klorun kullanımına kısıtlama getirilmiş ya da tamamen yasaklanmıştır.
  • bayer'in önde gelen bir kimyacısı tarafından şöyle tanımlanmış element:

    "god created 91 elements, man a little more than a dozen and the devil one - chlorine".
  • insan sağlığına zararlı ve kanserojen etki yapan maddedir. uzmanlar cilt temasında cilt kanseri, solunmasında akciğer kanseri, içildiğinde mide ve prostat kanseri gibi rahatsızlıkların tetikleyicisi olur diyor.
    doktor tavsiyesiyle bel fitiginin etkilerini azaltmak için yüzmem gerekiyor. ailecek yapalım dedik. fakat bu klor bu kadar
    tehlikeliyken nasıl gireceğiz havuza çok endişeliyim. uzay çağında bu klorun alternatifi nasıl olmaz diye düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap