• elini direksiyonun ortasına ya da yandaki çubuğa bastıran ulaşım aracı kullanıcısı
  • gerek kulakları dibinde korna çaldıkları yayalar, gerekse diğer şöförler tarafından bol bol küfür edilen şahıs
  • minibüs caddesi'nin en çok tepki alan insanı...
  • kornasının bi tarafına kaçmasını tüm kalbimle istediğim sofor modeli.
  • bunlar kornayı bir iletişim aracı olarak kullanan şoförlerdir. kornalarını "ördekse bu kenarda bekleyen, alalım", "madem ördek değilsin, ne diye kaldırımda beklersin", "yürüsene be adam", "önüne baksana", "sol şeritte bu kadar yavaş gidilir mi, lavuk", "kırmızı yandı yanacak, daha ne bekliyorsun", "oo, hacı merhaba", "şşşş, bilader bir baksana" şeklinde mesajlar içerecek şekilde öttüren minibüs şoförü çeşididir. ruh sağlıkları konusunda bizde derin şüpheler uyandırmaktadırlar zira normal bir insanın iletişim şekli olarak kullanacağı bir yol değildir durmaksızın korna çalmak. hatta bir adım daha ileriye giderek bu davranışı sergileyen şoförlerin cinsel problemleri olduğunu düşüncesine sahip olduğumuzu söyleyerek bir son verelim entry'mize. polemik yaratmayalım.

    yıllar sonra gelen edit: eleştirdiğim burhan ayeri tarzı bizli konuşma ekolüne 5 yıl önce bu entry ile dahil olmuşum nedense. nefret ettim kendimden. ama dokunmadım. özü güzel.
  • otobüs şöförlerinden daha tehlikeli olan tek şöför tipidir. dakikada kaç kez kornaya basabilme kapasitesi varsa, o kadar tehlikeli ve ruh hastasdır. ayrıca bir seferinde bir tanesi bir çingeneye "dalarken" aynen şöyle bağırmıştır; "şimdi ananı siktim orospu çocuu.". bunu bir çingeneye söyleyebilecek adam... çok sakattır.
  • kornanin icat edildigi günü kendine milat alan, kornayi kendini ifade etme araci olarak kullanabilen, sevgilisine seni seviyorum diyen bir korno basma yetisine sahip oldugunu iddia edebilecegim allahima bin sükür meslek sahibi vatandas.
  • kornayi bir dil olarak gelistiren ve minibusteyken kornayla guzel bir sekilde anlastiklari halde, bu olayi minibus disinda kullanmadiklari icin garipsedigim insanlar. yanlarinda bu aleti tasirlarsa soze gerek kalmaz, biz de bir konuda daha dunya tarihine gecmis oluruz.

    -dat daat dat.
    -tamam tamam. ekmekleri vereyim ihsan kardesim.
    -dat
    -sana da iyi aksamlar. yeni korna almissin, seni acmis bayagi.
    -dat dat dat da
  • yorucu bir iş gününden sonra durakta beklerken zaten sınırı aşmış sinir katsayısını katladıkça katlayan, bazuka ile girişme isteği uyandıran canlılardır bunlar. aslında böyle korna calan minibus soforu diye uzatmaya da gerek yoktur, direk minibüs şöförü denilebilir, zira korna calmayan minibus soforu diye birşey yoktur.

    bunların görüş sahası içerisindeseniz başka bir niyetle de olsa kolunuzu bel hizasının üstünde kaldırmak, minibüsün geldiği yöne doğru atılacak birkaç kararsız adım ya da şöförle direkt olarak kurulacak bir göz teması sizi potansiyel müşteri konumuna sokar ve durmak bilmeyen kornalara bir de selektörler, minibüse binmeyeceğiniz anlaşıldıktan sonra bir de bunların üstüne güzel bir küfür ve "madem binmeyecektin ne diye hareket yapıyon amuğa koyiim" anlamına gelen asabi bir korna daha eklenir. gönül kafa atmak ister ama koltuğun altında levye olabileceği düşüncesi bu isteği salak bir sırıtmaya dönüştürür, mal gibi kalınır.
hesabın var mı? giriş yap