• (bkz: schrodingerin kedisi)
    kuantum fiziğine göre tanrı aynı zamanda hem vardır hem yoktur. öldükten sonra hepimiz aynı anda hem cennette huriyeri yalıyor olacağız, hem de cehennemde kızgın katran içiyor olacağız. kuantum fiziği sikimizin keyfine göre her alana uyarlanabilir, hem de hiç bir alana uyarlanamaz, kendi kendisine bile, yani kuantum fiziği hem doğrudur hem yalnıştır. bu kitaplar da hem apaçık gerçeği anlatmaktadırlar hem de safsatadan ibarettirler. bu entri aynı anda hem bir tanımdır, hem de hatalı bir entridir. üstelik hem götümüze girecek, hem başka yerimize girecek, hem de hiç bir yerimize girmeyecek.
  • kuantumun bir model, insan beyninin gercek hayatı anlamak icin yarattıgı bir izdusum oldugu dusunulunce, uyduruklugu anlasılabilen olay.
  • kuantum fiziği ile tanrı inancı çok temelde çelişirler; kuantum fiziğinin doğru kabul ettikleri üzerine bir kainat inşa etmiş bir tanrı kendi iradesini sınırlamış olur:.

    - tanrım, senden tek dileğim 6.28 h enerjiye sahip bir foton yaratmandır.
    - eöö..
  • ne ironiktir ki, tanrı inancı gayet sağlam olan einstein'ın kuantumla arası hiçbir zaman iyi olmamıştır; kendisi bu kuramdaki belirsizlikten hep nefret etmiş (bkz: epr), kuantum üzerine ateşli bir tartışmanın sonunda yumruğunu masaya vurup "tanrı zar atmaz" diye bağırmıştır. öte yandan kuantumun baba teorisyenlerinden olan heisenberg, bilim tarihindeki az sayıda ateist fizikçiden biridir.*
  • abesle iştigal eden insanlardırlar bunlar; bahsi geçen formal yapı tanrının varlığına kanıt sayılıyorsa ispat için lise fiziği bile yeterlidir.
    bonus (bkz: bilgisayar mucizesi)
  • tanrıya koşan fizik diye bir kitap vardı bir ara. tüm nurcu tayfanın elinde gezerdi.
  • (bkz: tanrıya koşan fizik)
    evet var böyle bir kitap, lisede fettullahçı tipler vermişti, okumuştuk. sonuçta o gün de yemedik bugün de ama biliyoruz ki nice beyinleri kontrol altına aldılar bu tarz kitaplarla ne yazık ki.
hesabın var mı? giriş yap