• saeed roustayi'nin yazıp yönettiği, taraneh alidoosti, saeed poursamimi, payman maadi gibi isimlerin kadrosudna yer aldığı iran yapımı drama filmi. film premierini 75. cannes film festivali'nde yaptı.
  • diğer iki filmini izlemeye doyamadığım saeed roustayi'nin cannes'da açılışını yapan son filmi. olumlu yorumlar var. meraklardayız.
  • 75. cannes film festivali'nde fipresci ödülü kazanan film.
  • nasıl ki bu yıl kurak günler'i türkiye'nin oscar aday adayı olarak yollamadık, işte iran da bu efsanevi güzellikteki sert ve rejim karşıtı, özgürlükçü filmi beklenileceği üzere oscar aday adayı olarak seçmedi. filmekimi kapsamında izledim ve inanılmaz beğendim. şu ana kadar bu yılki cannes seçkisinde en çok keyif aldığım film oldu dersem abartmış olmam. kadın meselesini öyle sağlam bir şekilde anlatmış ki metaforlar finalde izleyicide "dan!" diye etki yapıyor. müthiş bir sinema şöleni.

    fakat benim izlediğim salonda (sinematek) bir sıkıntı mı oldu yoksa filme dair bir problem mi bilemiyorum ama ciddi bir altyazı problemi yaşandı filmekimi'nde bu filme dair. salondaki herkes zaten bol diyaloglu bu filmi bazen geç bazense erken gelen, bazen de karakter 30 kelime kullanırken bizde karşılığı sıfır olan saçma bir altyazı senkron problemi yüzünden tetikte izledi. buna rağmen salondan çıkan herkesin müthiş bir mutlu şekilde yolda yürümeye başladığına kefilim. yılın en iyi filmlerinden. asla kaçırılmamalı.
  • akşam film ekimi kapsamında izlediğim film. yönetmeni, daha önce navid mohammedzade ile birlikte çalıştığı filmden beri takip ediyorum. filmde tanıdık yüzler bulmak güzeldi.
    üç saat süren filmde hiç beklemediğim kadar güldüm. derken sonuna gelince de tutamadı gözlerim yaşını. sanırım yönetmen şunu demek istedi: eh madem o kadar güldünüz biraz da ağlayın bakalım şimdi.
    ağlattı vesselam.
  • klişe klişeoğulları ödül alıyor. alır kanka geçen senelerde de festivaller suriyeli ve mülteci hikayeleriyle doluydu. şimdi trend iran'daki olaylar. olur yani hazır olun her festivalde benzeri işler görmeye.
  • bu filmi alt yazılı izleyebileceğim bir dijital platform ya da internet ortamı var mıdır? yahut dvd'si vesaire satışta mıdır? bilgisi olan varsa ve mesaj atabilirse sevinirim.
    etkileyici iran sinemasının çarpıcı bir örneği gibi duruyor.
  • bugün mubi'ye gelen saeed roustayi filmi. orijinal ismi baradaran-e leila. 75. cannes film festivali'nde fipresci ödülü kazandı. çatlak (film)'ı hatırlattı bana. iran'da yasaklanmış bu arada: kaynak

    imdb, fragman

    çevresinden görmediği saygıyı sülalenin reisi olarak kazanmaya çalışan 80 yaşındaki ismail, çalıştığı fabrika kapanınca maaşını alamayan alirıza, onun bir işte tutunamamış 3 erkek kardeşi ve evi çekip çevirmeye çalışan leyla. film iran toplumunun portresini güzel ortaya çıkarmış.

    --- spoiler ---
    filmin sonlarına doğru gösterilen altın ve dolar sahneleri o kadar tanıdık ki. gözünün önünde sürekli artıyor. kuyumcu trump tweet attı altın fırladı deyince ismail'in tepkisi güldürdü: "tweet mi atmış? tweet bomba mı?" sklhjfnbafdasl

    leyla'nın repliği ortadoğu toplumlarının ortak bir noktasıdır herhalde: "sana nasıl düşüneceğin değil ne düşüneceğin öğretildi".
    --- spoiler ---
  • serbest stil (bkz: rocco ve kardeşleri)

    birinci godfather filmine iki gönderme barındırıyor. ayrıca bana elio petri'nin, francesco rosi'nin ve pontecorvo'nun 70'lerdeki müthiş enerjik politik filmlerini hatırlattı. sonuç olarak italyan filmleriyle akraba. muazzam.

    ayrıca (bkz: işçi sınıfı cennete gider)
  • dertlerimiz ortak olduğu için sanırım iran sinemasını seviyor benimsiyoruz. güzel film dertli bir film.

    --- spoiler ---

    - dün, bir altın 6 milyondu. trump'ın konuşmasının ardından 7'ye çıktı. tweet attıktan sonraysa 8'e fırladı.

    - tweet mi atmış? tweet bomba mı?

    - hayır ama bomba bile atsa böyle olmaması gerekiyordu. hadi gidelim baba.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap