• simdilik telefonu gunde iki veya uc kere sarj etmeyi gerektiren teknoloji.

    hizli data pek iyi pek hos ama pil veya radyo teknolojisi ilerlemeden su anda bir telefon icin pek pratik bir hede degil. ayrica, telefon uzerinde yapabilecekleriniz (mail, youtube, google, facebook, belki ftp/remote access(ssh/vnc/logmein vs) vs ) icin 3g fazla fazla yetiyor.

    aa gercek wireless internet diyorsak onun icin sahane. ona lafim yok. lafim telefona lte radyosu gomecem diye aksam olmadan pili biten telefonlari musteriye sokmaya calisan firmalara.

    ozetle bu teknoloji henuz olgunlasmis ve yayginlasmis degil. turkiye'de sansliyiz neyse ki bizim boyle bir altyapimiz yok (3g bile her yerde tam cekmiyor), lte'nin sacma reklamlarina bile maruz kalmak zorunda degiliz. buralara gelene kadar teknoloji gelisir olgunlasir, biz de o zaman bu geyigi tekrar yapariz.
  • turkcell'in kullanacağı teknoloji.

    pas geçmesi mümkün olmayacaktır, sebebi ise diğer firmalar bunun altyapısını hazırlayıp hizmet vermeye başlayınca turkcell ee biz advance beklicez diyemez.

    ayrıca türkiye'ye 2016 senesinde gelmesi öngörülmektedir.
  • henüz türkiye'de alt yapısı olmadığı için faydalanamadığımız sistem. 2015'den önce herhangi bir gelişme olamayacağı da çoktan belli oldu.
  • ericsson'un kanyon levent'in önünde kurmuş olduğu roadshow tırının içinde demolarının gösterildiği geleceğin mobil genişbant teknolojisi. dongle 100mbps ile sınırlı olduğundan en fazla bunu gördük ama hızı 150mbps'mış.
  • fiber altyapisinin bile henuz tamamen yayilmadigi ulkede lte beklemek hayalperestliktir, bu yuzden iyimser bakis acilarina gerek yok. lakin saglam bir 3g altyapisi su an icin insan olana yeter :)
  • türkçesi kota yükseltici hızlı internet.
    son fatura şişirici.
  • turkcell ericsson'la yaptığı lte testlerinde veri hızının, saniyede 170 mbps'i aştığını belirtti.

    http://www.haberturk.com/…rkcellden-hiz-rekoru.aspx
  • gelecegin iletisim teknolojisidir kendileri. 3g iletisim aglari sadece tek rf kanal boyutunu destekler yanii 1.25 mhz cdma2000 icin ve 5 mhz umts icin. fakat bu hayvancigin bandwith araligi 1.4 mhz den 20 mhz e kadar esnemektedir.
  • 3gpp'nin, tanimini genis tutarak, wimax'i da icine katmaya calistigi, hem ev-do (cdma teknolojileri, ornek: verizon), hem de gsm bazli umts teknolojileri (ornek: at&t) ile birlikte calisabilmekte ve bir sistemden digerine gecis yapabilmektedir bu sistem. bir yandan ayni anda cok anten kullanimina, diger bir yandan da orthogonal frekans planlamasi ile eldeki kapasiteyi verimli kullanabilen bir sistemdir. bir kullanicinin datasini birkac frekanstan yollayarak, gurultulerden daha az etkilenmesini saglar. agdaki kontrol mekanizmasini, daha da evrilmis ve zeki hale getirtilmis olan baz istasyonlarina ittigi icin, git merkeze sor, cevap bekle, gonder, yanit gonder falan gibi yavasliklardan da uzak durulmustur bu sistemde.
  • kisaltmasi lte'dir.
    3gpp'nin wimax'e karsi piyasaya surmek istedigi teknolojidir. yani bir 4g standardidir.
    dsp seviyesinde kullanilacak isim hsopa'dir. daha henuz spesifikasyonlari yazilmaya baslamadigi icin layer2, 3 ve daha yukarisinin nasil bir mimari alacagi henuz kesin degildir.
    hali hazirdaki umts hsdpa/hsupa cellular networklerinin radio access networklerindeki physical layeri mimo-ofdm kullanarak daha spectrum efficient hale getirir.
    bu demek oluyorki artik ne cdma ne wcdma ne de diger frequency hopped tdma gibi multiple access protokolleri gelecegin bandwidth'e susamis uygulamalarini kaldirabilecek guctedir. 4g kesinlikle ofdm teknolojisi kullanacaktir fakat hangi sistemin genis olcekte basarili olacagi hala bir soru isaretidir.
hesabın var mı? giriş yap