• çöpe gitmesinden iyidir. bu tarz girişimler sadece türkiye'de değil avrupa'nın bir çok yerinde de mevcuttur. örneğin aldi, lidl gibi market zincirlerinde akşama doğru meyve ve sebze reyonlarında indirim olur. buruşan ürünler daha hesaplı satılır.

    siteminiz ülkenin ekonomik durumuna farkındayım. hepimiz şikayetçiyiz ama gıda israfı ülkemizde hat safhalarda. bu kadar fakir bir ülke olup da kaynaklarını hunharca savuran başka bir ülke örneği yoktur herhalde dünyada.

    edit. siteminizi indirimli fiyatlar üzerine yapmanız daha iyi olur kanaatimce. en az %60 indirimli sayılmalıdır.
  • ülkenin hali ile bir ilgili olmayan ve birçok gelişmiş ülkede uygulanan ve adına da "son kullanma tarihi yaklaşmış ürünü indirimle elden çıkarma" denilen durumdur.

    o tezgahtakiler çürük değil çürümeye yakın meyve/sebzelerdir, bir kere çürümüş meyve/sebzeyi bırak satmayı, markette tutamazsın hem kokudan durulmaz hem diğer meyve/sebzeleri çürütmeye başlar.

    muzlar için konuşursak normal ithal muz alırsanız 5 günde çürümeye başlar ve 2 günce yenilemez hale gelir ama 7 gün içinde tüketilebilir. o tezgahtaki muzlar ise 5 günü geçirmiş ve 2 gün sonra tüketilemez hale gelir ama o gün veya ertesi gün tüketmek isteyenler için hiçbir sakıncası yoktur.

    özetle tüketilmesinde bir sakınca olmayan meyve/sebzeleri çöpe atıp ziyan etmektense bu şekilde indirimle satılmaları uygun bir şey.
  • 20-25 sene evvel bizim çocukluğumuzda bile böyle şeyler vardı. gençlere şaka gibi gelebilir ama kırık yumurta satılırdı eskiden bakkalda, pazarda.
  • bu uygulama yıllardır yapılıyor.sadece büyük marketlerde değil mahalle arasındaki marketlerde bile yapılan bir uygulama.ezilmiş ya da çürüyecek olan sebze ve meyveler farklı bir tezgahta daha ucuz bir fiyata satılır.

    edit : yukarıdaki bir arkadaş yazmış kırık yumurta satılırdı diye.kırılmış yumurtalar naylon poşetlere koyulup uygun saklanma koşulunda biraz daha ucuz fiyata satılıyordu.

    edit 2 : sadece fakirler alıyor diye düşünmeyin.komposto ve reçel yapılırken genellikle ezilmiş meyveler tercih edilir.sağlam meyvelerin arasından yumuşak olanlar ya da ezilmişleri seçmek yerine bu tezgahlardan daha ucuza alınabiliyor işte ne güzel.
  • migros'tan indirimsiz çürük sebze de alabileceğiniz için şaşırtmıştır. bilseydim indirim beklerdim.
    bir kaç sene önce patates alırken kasiyerin uyarması üzerine fark ettim. benim gibi bu konularda deneyimsizseniz sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.
  • migrosta bir ürün indirimdeyse 10 kere düşünmek lazım. son kullanma tarihi geçmiş ürünleri indirim ayağına millete iteliyorlar.
  • evime yakın 2 tane mm migros var. haftalardır indirimle olgunlaşmış meyve- sebze adı altında yüzüne bakılmaz ürünleri satmaya çalışıyorlar. işin garip tarafında düzgün ürünlerde indirim yok. cengizin bu milletin a. koyacağız dediği gibi yapıyorlar.
  • yapılan harekete son derece katılıyorum. meyve sebzede en ücra köşede zerre bozulma olunca çöpe atılması kanıma dokunuyordu. bu hareketle israfı bir miktar azaltmayı başardıysa bile benim için yeterli. nasıl ki evdeki elmayı domatesi yerken bozulan bir yer varsa çöpe atmıyorsunuz. aynı işlem burda da var. al yüzde elli indirimli elmayı bozulan bir gıdım yeri les afiyetle ye işte.
  • çürüğü çarığı internet siparişlerine kakışlayarak eritemediler demek ki. artık ne kadar çok çıkıyorsa.
  • gene asiri acili arabesk yorumlar yapmis "ulkenin hali nereye gidiyor " falan diye.

    arkadaslar bu fotograftaki urunler normal ve bunlari curuk sanacak kadar ev ekonomisinden kopuksaniz ulkenin kotu olmasinin sebeplerinden biri de sizsiniz. sorunun parcasisiniz yani.
hesabın var mı? giriş yap