• odalarla ilgili her zaman aynı şeyler söylene durur. odaların en büyük eksikiği karşı örgütlenmenin olmayışıdır. sen gidip kendi örgütlenmeni yap, oyları topla, odanı yönet.

    odaların siyaset yapması gayet doğaldır. odaların senin hayatına dokunacak değişiklikler yapamama nedeni ise senin oda bünyesinde örgütlenmemendir. odaya destek vermemendir. ha oda yönetimini beğenmiyorsa buyur örgütlen, oyları topla, devamında ne yapmak istiyorsan onu yap.
  • siyaset yapilmazsa oda olmasinin onemi yok zaten. meslektaslarinin etik kanunlarini olusturacak, haklarini siyasileri ortamlarda yasal olarak savunulmasina yardimci olacak, gerektigi zaman siyasi nedenlerle calismasi zorlasan insanlara destek olacak, mesleki standartlarin kurulmasina yardimci olacak oda. bunlarin hepsi siyasi tartisma ve tavir gerektirir. yoksa olmasinin manasi yok. ama merhaba deyince seni uye yapiyor, sonra da aidat istemekten baska bir sey oda turkiye'de. bana zerre yarari olmadi su ana kadar dunyanin parasini istedi. ne zaman, nasil uye oldum bilmiyorum.
  • oda kurulurken, fedakarlık gerekiyorken, hizmet ehli insanlardan başka kimse gelip elini taşın altına sokmuyor. oda büyüyüp üye sayısı ve bütçesi de artınca, tam oda güzel hizmet edecek derken, birden fırsatçılar ve menfaatçiler gelip odanın başına çörekleniyorlar; delegeleri ele geçirip odayı bir çiftlik haline getiriyorlar. ondan sonra da o kurum bir daha düzen tutmuyor.

    eleştirenler aktif olsun, katılımcı olsun, örgütlensin, gelsin yanlışları kendileri düzeltsin diyenlere söylüyorum: o iş öyle uzaktan görüldüğü gibi kolay değil. belki çözüm, oda'nın tekelciliğini kırmak ve alternatif seçenekler üretmek olabilir.
  • para almaktan başka bi iş yaptığını görmedim bu güne kadar.
    ha bide bizim adımıza herkesin fikriymiş gibi açıklama yapmaları var...
  • aidat toplar. vermezsen mahkemeye verir. meslek dışı devamlı siyaset yapar.

    asla meslek hakkını savunmaz, istihdam projesi sunmaz, kadın mühendislerin haklarını savunmaz, işsize derman olmaz, asgari ücret veren işverene ses çıkarmaz, serbest çalışan mühendisin sorunlarına eğilmez, türkiye'de ki mühendislik eğitiminin yetersiz olmasını eleştirmez, mühendislik öğrencilerine destek olmaz, dünyadaki gelişmeleri takip etmez, ülkenin kalkınması için kurumlarla görüşmez.

    sadece yıllık tescil ücreti ve aidat toplar. siyaset yapar.
  • "oturarak, yatarak nasıl para kazanılır?" sanatını yaşayarak bizlere gösteriyorlar.

    höh yani siz de...

    daha ne yapsın bu insanlar. "toplum için sanat" görüşüyle evlatlarını yetiştiriyorlar.
  • gayette hak savunur. mühendislik asgari ücreti için onlarca eylem yapmıştır ama üyenin umrunda olmadığı için mücadele etmediği için görmüyordur.
    türkiye’de her soruna bir sözü vardır ve olmasıda gerekir. aksi saçmalıktır size hak iş gibi yalayan formatta oda lazım. mühendisler zekidir size diz çökmez direnir.

    edit: bana da oda aidatını ödemediğim için icra geldi işsiz olduğum dönem oda ile konuştum icra dosyasını geri çektiler.
  • odadan beni aradıklarında alo demeden telefonu "gene seçim mi var rezan hanım" diye açıyorum. seçim zamanları halimizi hatırımızı sorarlar çok şükür.

    onun dışında tatlı su solculuğu yapıyolar sürekli. böyle tam olarak nişantaşı solculuğu değil de, onun tkp tarafına kayan cinsinden.
  • zamanında "üye olmanız lazım, yoksa iş yapamazsınız" gazına gelipüye olduğum oluşumun sorunsalı.

    baştan söyleyeyim, ben de solcu düşüncelere yakın bir insanım. ama bu, makine mühendisleri odasının benim bir işime yaramadığı gerçeğini değiştirmiyor.

    herhalde 7-8 yıllık üyeyim, hiç aidat ödemedim. bir ara uygulama yapmışlardı sadece, doğru düzgün işe yaramadığı için sildim.

    ben işsizken bana iş bulamadılar. hayaımda burası vasıtasıyla iş bulan da göremedim.

    verdikleri kursların, eğitimlerin tamamı hiç bir işime yaramıyor. yangın eğitimleri, doğalgaz eğitimleri, tesisat eğitimleri gibi. doğru düzgün bir çizim programı eğitimi verse -ki zaten ben o programları kendim öğrendim- onun da parasını alıyor. e bari aktif olmayan üyelerin üyeliklerini sil, değil mi?

    iyi hocaların yazdığı güzel kitapların basımı ve satışını da yapıyorlar ama maalesef işime yaramıyor.

    tasarımdan üretime ve satınalmaya kadar bölüm değiştidim, hiç faydasını görmedim.
hesabın var mı? giriş yap