• hıncal uluç, son izlediğim yaşamdan dakikalar'da bu tiyatronun muhsin ertuğrul adına layık olmadığını, yerine daha iyisi yapılabilecekken karşı çıkmanın saçma olduğunu söyledi. hıncal uluç bedri baykam'ı da protesto edenler arasında görmüş, neden karşı çıktığını sormuş. bedri baykam yerine daha iyisinin yapılacağına inanmadığını söylemiş.

    ek olarak; hıncal uluç wembley örneğini vermişti.
  • insanın içini burkan bir görüntüye sebep olmuş yıkım. bugünlerde harbiye'ye yolunuz düşerse orduevinin yanından ileriye doğru bakın. muhsin ertuğrul sahnesi, iç organları parça parça edilmiş halde, yıllardır içine doldurduğu alkışları gökyüzüne salıveriyor.
    gerçekten yıkılıyor sahne, bu şaka gerçek olmuş bile.
  • cami inşa edilmesi beklenirken, nedense yerine modern ve güzel bir tiyatro salonu inşa edilen sahnenin yıkılması. keşke taksim'deki atatürk kültür merkezi'nin yerine de cami inşa etmeye kalksalardı da(!) 2010'da adına yakışır bir merkez halinde yeniden inşa edilmiş olsaydı... kendisini sevmesem de bazen tayyip haklı demek zorunda kalıyor insan yapılanları görünce
  • tek kelime ile aymazlıktır.

    bazen mekanlar kendi fiziki görünüşlerinin ötesinde anlamlar kazanır. muhsin ertuğrul sahnesi de böyle bir yer.

    benim gibi bir çok insanın tiyatro ile tanıştığı bir mekanı hayatımızdan çekip almak demek biraz da içimizdeki saflığın kirlenmesi demektir. evet kirletiyorlar, sadece bugünü değil anılarımızı da kirletiyorlar.

    kendi kültürlerini, kendi hayata bakış açılarını kabul ettirebilmenin yöntemlerinden sadece bir tanesi bu, insanları anılarından koparmak, yalnız ve ıssız hissettirmek.
  • sanatçıların akpyi istemiyoruz diyerek tiyatrolar gününde karşı çıktığı yıkım.

    http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=29681
  • her daim dayak yemege alismis turk sanatina ve sanatcisina indirilen son yumruk. helal olsun! darbe'ye seriat'a gerek yok, 100 sene geriye gittik zaten.

    alisveris merkezi yapin yerine, millet sevinsin.
  • ülkenin sanata ve sanatçıya verdiği önemi gözler önüne seren son eserdir. gelişebilmek için sanatın hep daha ileri gitmesi gerektiğini anlamayan kıt kafaların işidir. ama ileri gitmek değildi ki gaye zaten. ne kadar az sahne o kadar az sanat o kadar az sanatçı, o kadar az düşünen ve üreten insanlar... hep daha fazlasını açıp insanları sanat dallarında iş sahibi yapabilecekken yıkıp yok edip cahilliğe prim vermeye devam. gidin alışveriş merkezlerine boş cüzdanlarınızla. aval aval dolanıp akşam tv karşısında sebze gibi oturmak için eve dönün sonra da. tiyatrolar, konser sahneleri bir bir kapansın kimin umurunda. düm tek tek, her şey yolunda. açalım kutularımızı kırmızı hissetmeyelim her şey yerli yerinde. gonuşmayın leaaaynnn...
  • akm'nin yıkılması, muhsin ertuğrul sahnesinin yıkılması. neden yeni tiyatroların açıldığı haberlerini duymuyoruz da, böylesine sembolik değerleri olan, birçok insan için önem arz eden sanat mekanlarının ortadan kaldırılması sürekli gündeme geliyor? gerekçe yerlerine çok daha iyisini yapmak evet, ama mimar başkanımızın daha iki sene önce istanbul'un kalbi istiklal caddesini yaz boz tahtasına çevirip en son ağaçsız granit kaplamada karar kılması bana yeni binalar için pek de umut vermiyor açıkçası. akm gelen tepkilerden dolayı şimdilik emniyette görünüyor. ama muhsin ertuğrul sahnesinin yerinde yakın zamanda devasa bir alışveriş merkezi görmek çok da uzak bir ihtimal değil sanki.
  • yerine yenisi yapıldıgı surece hiç bisorun yaratmayacak durum
    hatta tercihen yenilenmesinden yanayım.
  • "insanlar biraraya geliyorlar,
    birbirine benzeyen,
    tiyatroyu yaşama katan,
    tiyatroyu bir buluşma
    bir tapınma yeri olarak gören insanlar.
    işte burdaki asıl amaç onların
    biraraya gelmelerini engellemek,
    geldikleri yerleri yok etmek, yakmak ve yıkmaktır."

    (bkz: dionysos ritüelleri)
    (bkz: sivas 93)
hesabın var mı? giriş yap