• son zamanlarda dinlediğim en aşağılık konuşma.

    99 depreminde “türk milleti” vardı evet. o türk milletinin yüce fertleri bakır bilezik için insanların kolunu kesiyordu. mülteci aynı şeyi yapmaz mı? yapar. içinden kol keseni de çıkar, canı pahasına yardıma koşanı da.

    burada aşağılık olan şey, bir kesimi hedef haline getirip, ucuz bir türk milliyetçiliği ile kendini bir kampta konumlandırmaktır. konu deprem değildir. buna da muhaliflik diyorlar. türkiye’deki “muhalif”, akmhp seçmeni kadar cahildir ve onlar kadar pislik bir sağ siyasetten vazgeçmemekte ısrarcıdır.

    edit: bu entryde yazdıklarımı, yağmacıların ezici çoğunluğunun türk olduğunu maraş depremi sonrasındaki yağma olaylarından doğrulayabilirsiniz.

    yağmacı mülteci ne ise yağmacı türk odur. namussuzluğun milleti, kimliği olmaz.
  • her kelimesi doğru bir uyarıdır. deprem olunca görürsünüz.

    edit: ve depremden sonra herkes bir intiba sahibi oldu eminim..
  • adam haklı. boş yere hümanistlik yapmayın.
  • normal bir ülkede milli savunma bakanı'nın çıkıp söylemesi gereken sözler bunlar. dünyanın her yerinde bu çapta bir mülteci mevzu milli güvenlik meselesidir. nasuh bey çok nazik bir üslupla söylemiş zira beklenen deprem olursa mülteciler üzerinden yamyamlığın başladığını bile işitebiliriz.

    erdoğan efendi 1989 yılında 300 bin türk'ün zulümden kaçarak anavatana sığınmasına çok içerlemişti. hatta bir parti toplantısında türklerin türkiye'ye gelişini en aşağılayıcı ifadelerle eleştirmişti. (adamınızı iyi tanıyın lan ülkücüler)

    insan kapı komşunun evinde yangın çıkarır mı? normal bir insan çıkarmaz. ancak bay erdoğan çıkarır. bu adam 5 milyon suriyeli arabı kendi harladığı ateşin içinden çıkararak tek kalemde memleket sathına yerleştirdi arkadaşlar. kafasına göre türk milletinin parasıyla yedirdi, içirdi, giydirdi. soruyorum; ne uğruna yaptık tüm bunları?

    fransa'da kimsenin umrunda olmayan bilmem ne dergisinde 22 yaşında aptal bir kız karikatür çiziyor. koskoca bay erdoğan işi gücü bırakıp bu zırvalar üstünden macron'la polemiğe giriyor. sonra bir bakıyorsun istanbul sokaklarında on binlerce arap ellerinde örgüt bayrakları ile tekbirler getirerek sağa sola saldırıyor. aynı anda onlarca ilde eşzamanlı organize eylemler vs. bir tane güvenlik mensubu da çıkıp "dağılın hemşerim" diyemiyor.

    diyemiyor çünkü paris'in göbeğinde kafası kesilen öğretmen için bu ülkenin muhalefet partisi sehven dahi olsa çıkıp iki kelam edemiyor korkudan. ulan beğenmediğimiz hdp bile her yerinden devlet aklı fışkıran muazzam bir metinle hem nalına hem mıhına vurarak kınadı bu olayı.

    tüm bu rezilliklerimiz dünyanın her yerine her allah'ın günü servis ediliyor. her geçen gün imajımız ve itibarımız ayaklar altına alınıyor. bakın güney koreliler bile hakkımızda atıp tutmaya başladılar. 10 sene önce turkish delight, deniz, kumsal olarak anılırken şimdilerde haydut devlet adayı olarak gösteriliyoruz. japonya vize getirdi yahu.

    şu an siz bu satırları okurken doğubeyazıt sınırından içeriye bölük bölük genç ve sağlıklı afganlar giriyor. adamları görseniz tipleri ben canlı bombayım diye haykırmakta. e hani sınır namustu kardeşim? demek ki bu ülkeyi namuslu insanlar yönetmiyor. tabi baktılar gördüler türkiye'yi ortadoğu'ya çeviremiyorlar. ortadoğu'yu buraya getiriyorlar.

    yani burası temelli ortadoğu olup çıkınca ne olacağını sanıyorsunuz ki? o özendiğiniz coğrafyada burada kurmak istediğiniz rejimin tonla kurulmuşu var. bir tanesinde bile gelecek ve umut görüyor musunuz? görüyorsanız siktirin orada yaşayın madem. ama gitmeyeceğinizi biliyoruz. bence ne istediğinizi kendiniz de bilmiyorsunuz.

    biz bir avrupa ülkesine gidecek olsak 70 tane evrak isterler. ama elin potansiyel kafa kesicisi ülkemize elini kolunu sallayarak giriyor. neymiş efendim ensarmış. çok afedersiniz yarağımın başı! ulan burası dünyanın aşevi mi? orada 22 tane arap devleti dururken bir burayı mı bellediler?

    ezcümle; 10 yıl önce havalimanında vize dağıtan bay erdoğan bugün araplara kebapçı ilanı gibi vatandaşlık, şirket ve toprak dağıtmakta. dağıtın anacım dağıtın. her şey sona erdiğinde kurduğunuz rejimde kendiniz de yaşayamayacaksınız zaten. nefes bile alamayacaksınız. ve bakın göreceksiniz bunlara rey verenler de eşekler gibi pişman olacaklar. ama iş işten geçmiş olacak.
  • nasuh mahruki burada hedef gösteren değil, hedef gösterilen konumda. akpliler nasuh mahruki'yi başka yerden vurmaya çalışıyor, chpliler başka yerden... tek "suç"u atatürkçü olmak olmak olan nasuh mahruki'yi gözbebeği akut'tan bile zorla kopardılar. daha ne yapmak istiyorlar anlamıyorum?

    konuşmanın tümü verilmemiş, diğer kısımlarda ne konuşuldu bilmiyorum ama bu adam afet ve acil durum yönetimine yıllarını vermiş biri.

    afet ve acil durum yönetiminde en önemli unsurlardan biri risk analizidir. tam sayısı bilinmeyen ama milyonları aştığı bilinen mültecilerin, deprem sonrasında kamu düzenini korumada tehdit yaratabileceği riskini belirtiyor ve buna karşı idareyi uyarıyor. bu hedef göstermek değildir, risk analizi ve raporlamasıdır. idare bu riski değerlendirerek, varsa alınabilecek tedbirleri alacaktır. bunun da çeşitli boyutları vardır. adam bunları ülkeden atın falan demiyor.
  • acımasız fakat doğru bir açıklamadır.
  • doğrudur, haklı bir tespit yapmış.
    bizim içimizde de hırsızlar var tabii ki, gelişmiş her ülkede de hırsız var. bu kişiler karşı tarafı gram düşünmezler, zaten cahil, kültürsüzlerdir, çalarlar ve arkalarına bakmazlar.

    olaya bir de vatani yönden bakalım, çoğumuz o depremde ellerimiz kanayana kadar o taşları kaldıracağız ancak mültecilerin bu noktada bizden daha farklı düşüneceği gerçeği mevcut bence, çoğu mülteci kendini geliştirmemiş, kültürsüz.
    pollyannacılık yapmaya gerek yok.
  • 1999 depreminde de mülteciler enkaz altındaki insanların kollarındaki bilezikleri almak için bileklerini testereyle koparmışlardı değil mi nasuh bey?

    sen geçmişte kürt düşmanı idin, şimdi anlaşıldı ki sen türkler haricinde herkese düşman kafatasçı bir insanmışsın. yazıklar olsun.
  • kelimesi kelimesine doğru açıklamalardır.
  • her kelimesi özenle seçilmiş ve herkese ders olması gereken bir bildiridir.
    helal olsun. gte gt demiştir. yağmacı ruhlu o.çocukları tarafından hedef gösterilmektedir.

    not: o.ç osmanlı çocuğu
    bu arada başlığı açan demişki 99 daki yagmacılar multeci miydi diye ? hayır doğudan kamyonlara atlayıp gelen peşmergeydi çoğu . ve vur emri bile verildi , çıktıkları yere geri soktular o şerefsizleri. şimdi ise güpe gündü yagma , taciz , gasp , hırsızlık , cinayetler 6 milyonluk mültecilerle birlikte artmışken birde öyle bir felakette neler olacağı aşikardır.
hesabın var mı? giriş yap