• nestle'nin şirket epostalarında gıda ürünlerinin %60'ının, avustralya sağlık otoritesi kriterleriyle göre 5 üzerinden 3.5 skor alamayan sağlıksız ürünler olduğunu bildiği ortaya çıktı. olumlu not alanlar ağırlıklı olarak medikal ve hayvan gıda ürünleri.
  • öncelikle, 1970'ten beri büyük tüketici gruplar tarafından boykot ediliyor bu marka... kanıt.

    dünyada ki tüm su rezervlerini bu nestle satın alıyor tek tek. neden acaba ? erikli de bunlara ait oldu. tek el'in korkutuculuğunun son noktası sanırım bu. söz konusu olan su!.

    kanımızı donduran başka bir olay ise afrika'da ürünleri satılsın diye doktorlara para veriyor, hatta insanlara para vererek sahte hemşire kılığında kapı kapı dolaşıp promosyon ürünlerinden tattırıp temiz su kullanmaları gerektiğini söylemeyip, sütlerinin anne sütüne en yakın süt olduğunu iddia edip binlerce bebeğin ölümüne sebep oluyor.
    kanıt2

    üstelik bütün ürünleri yapay tatlandırıcı - boyanın dibine vurmuş durumda. bir de bunların '' çok doğalız aman allahım, meyve sularımız doğallıktan ölüyor'' tarzı reklamlarının arkasında ancak bu olabilirdi.
    logosuna bakıyorum, yavrularına yemek getirmiş cici kuşlar var. afrika da bebek ölümlerine sebep olurken, tıpkı aptal kutusunda seyrettiğimiz mutlu amerikan ailesi tablosunu çiziyorlar - utanmadan diyemiyorum. ne utancı, ne ahlakı. savaş çıkarıp sivilleri öldürmekten farksızdır bunların yaptığı.

    bilgi: nestle alt markaları

    özellikle facebook'ta dolaşan sözümona yalan haberler. fransa piyasasından geri çekilen 30 milyon litre süt, afrikada ki bebek ölümleri gibi bir geçmişi olan marka nasıl olur da ''türkiyede ki üründen cam çıkarmış onun içinden, ay çok saçma taam mıı yhaa'' dersiniz siz. afferin.

    azıcık zeitgeist ve enemy of the state'i seyredin. ''ay olmaz öyle yha, koca dünya marqası oooo'' derseniz! bol bol nestle ürünlerinden yiyin de bir an önce geberin gidin.

    --
    ve sırada ki şiirimizi tüm nestle'yi savunan hıyarlara gönderiyorum.
  • gozunu kar hirsi donmus bu nestle isimli sirketin etiyopya aymazliginin ardindan pakistan'daki korkunc boyutlerdaki somuru mekanizmasi ortaya cikarilmistir. buna gore nestle pakistan halkindan satin aldigi asiri ucuzlatilmis sutu %200'den fazla kar oraniyla pakistan halkina geri satmaktadir. nestle bir litre sut icin bir pakistan koylusune 43 cent oderken, pazarda ayni sutu yaklasik 2 dolara satmaktadir. peki bu olay bir tek nestle'ye mi mahsustur? hayir, kapitalizm denilen pislige ickin bir akildisiliktir bu.
  • sanılanın aksine ilk sütlü çikolata henri nestle değil daniel peter tarafından üretilmiştir. daniel peter çikolatanın patentini komşusu henri nestlé'ye satmıştır. muhtemelen sattıktan kısa bir süre sonra ne halt yediğini anlayıp hıncından ölmüştür.
  • sözümona diyet ve sağlıklı beslenme için ürettikleri ürünlere "mısır şurubu" ilave eden firma.
  • başta çikolata üretimi sayesinde çok şirin gözüken, ancak aslında son derece evil bir şirlettir.

    daha önce ceo'su, su içmenin bir insan hakkı olmadığını ve su kaynaklarının özelleştirilmesi gerektiğini söylemişti.

    http://www.globalresearch.ca/…l-human-right/5332238

    bunun dışında, bebek maması üzerinden anne sütüne savaş açan bir markadır. üstelik bunu yapma yolunun, ilaç şirketlerinin afrika'daki fakir insanları denek olarak kullanmasından bir farkı yoktur.

    http://yesilgazete.org/…hattidir-sezai-ozan-zeybek/
  • yaklaşık 3 senedir boykot ettiğim firma. ailem ve arkadaşlarım da sebepleri sıralayınca bana katıldı. burada da dile getirelim ki bir kişi bile ürünlerini almayı bıraksa kârdır.

    en büyük pazarları gelişmekte olan ülkeler ve fakir ülkelerdir. bu ülkelerde, bebek sütü ve mamalarını anne sütünden daha verimli gibi göstererek pazarlıyorlar. zaten sağlık konusunda problemli ülkelere bağışıklık sistemi pek de kuvvetli olmayan nesiller yetişmesine öncülük ediyorlar.

    doğal kaynakları, özellikle afrika'daki sınırlı sayıda bulunan su kaynaklarını tüketiyorlar.

    özellikle kakao üretiminde çocuk işçiliği destekliyorlar.

    monopol bir değer olduğu için kahve ve süt üreticilerinden neredeyse zararına ürünleri alıyorlar. insanların emeğini sömürüyorlar.
  • dünyanın yetiştirdiği en açık sözlü şerefsize ceo'luk yaptıran firma. bu tarz haysiyetsiz, sosyapatlaşmış tipleri seviyorum. içlerindeki nefreti kini en ufak empati yeteneği olmadan söyledikleri için. su insan hakkı değildir, özelleştirilmelidir demek? vay nasını... güzel, nasıl desem eğer devrime benzer bi şey olacaksa örgütlü sol hareketler kadar bu adam gibi küstahlara ihtiyaç var. yoksa kimsenin kolay kolay uyanacağı yok... aynen boyle devam üstat...
  • yaklaşık 3 yıldır kesinlikle para vermediğim, evime sokmadığım, aileme alışveriş yaparken "sakın almayın" dediğim (ve elbette aldırmadığım) markadır.

    afrika'da çalıştırdığı çocuk işçiler, su kaynakları üzerinde tekel olup yerel halkı susuz bırakmaları gibi bir çok ahlak dışı olarak nitelendirilebilecek ticari faaliyetleri bu kararı almamda ve buna uygun yaşamamda etkendir. bu yüzden kahvesi, maması (purina nestle markasıdır, ülkemizde sıkça karşımıza çıkan pro plan evcil hayvan mamaları bu firma tarafından üretilir), çikolatası, suyu vs. bizim eve girmez, benim kazandığım parayla alınmaz.

    "ulan her firma çok ahlaklı faaliyetlerde bulunuyor, bir nestle kötü sanki!" dediğinizi duyar gibiyim. evet biliyorum, dünya gerçekten çok kötü bir yer. her ticari kuruluş kendi çıkarları için dünyaya, insanlara, canlılara bir şekilde zarar veriyor. ancak oldukça inandırıcı gelen nestle hakkındaki suçlamalar (ki medyaya yaptıkları baskının boyutunu düşünün, ona rağmen sızıyor bilgiler. rakip firmalar yapıyor olabilir ama bu gerçekleri değiştirmez), afrika'da uzun uzun gezmiş güvendiğim insanların anlattıklarından sonra küçük kız kardeşimi nestle ürünü ile mutlu etmek, kedime o markanın mamasını yedirmek... ne bileyim.

    aslında kendine yeten çiftlik hayalim en güzeli gibi duruyor. dünyayı, insanları ve canlıları hiçe sayan firmalara bir kuruş vermeden kendi yağında kavrulmak ve eldeki imkanlarla güzel bir şeyler başarmaya çalışmak bazen çok huzur verici bir düşünce olabiliyor. ama oturmak yerine, kabuğuna çekilmek yerine dünyayı (azıcık bile olsa) değiştirmek için mücadele etmek galiba daha bir insanca, daha bir onurlu olurdu... ne demiş edip cansever "ne gelir elimizden insan olmaktan başka..."
  • 1975'te bu ulkedeki fabrikasini kapatmak zorunda kaldigi icin, dunyanin en fakir ve acligin kendini astigi ulkelerinden etiyopya'ya 6 milyon dolarlik tazminat davasi acan taocu dombili.. (not: 6 milyon dolarlik miktar, firmanin nihai talebi degildir, sadece talebin ilk kismidir)

    (bkz: oha)
    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (bkz: acin halinden tok anlamaz)
hesabın var mı? giriş yap