• o refleksi anlayabilmek için anne olmak gerekiyor galiba diye düşünüyorum.

    o yüzden arkasından yarrak kürek tahminlerde/yorumlarda bulunamıyorum.
  • aristocudur. bebekten hızlı düşebileceğini düşünür. birilerinin kendisine galileo'yu anlatması lazım.
  • anne denilen canlı, çocuğunun ölümündense kendisi ölmeyi tercih edendir. çocuğunu kaybetme korkusu yaşayan bir anne ne yapsa şaşırmam. ama keşke yapmasaymış böyle. belki atlayınca ondan önce düşebileceği, çocuğunun da onun üzerine düşüp kurtulabileceğini düşünmüş olabilir, saçma ya da değil, anne o. anne'nin o sırada aşağı inip çocuğunun durumuna bakmak dışında hiç bir seçeneği yok. belki de çocuğunu kesin olarak kaybettiğini düşünüp kendisi de ölmek istemiştir. anne dediğin, evladı ölünce ölür aslında, o yüzden yaptığı ne kadar saçma olursa olsun, durumuna onun gözünden bakamayız asla.
  • (bkz: oğlunun peşinden camdan atlayan baba)

    bak ebeveynin oglunun pesinden camdan atlami$i ve onu havada yakalami$i var. kadin da belki panik yapmis, belki hesap yapmis atlamis. hala bikbikbik..
  • çocuğunu kaybetme korkusundan, o an şuurunu yitirmiş annedir.

    insanların tepkileri farklı olduğundan bunu yapmasını cesur yürekli diye adlandırmakta yanlış, başına gelip yapmayanları eleştirmek te.
  • annedir.
  • fizik kurallarını alt-üst eden annelerdir aynı zamanda. bir sonraki level'da, anne, düşen çocuğunu zemin katta kucağında yakalayabilmektedir. anneye söker mi lan e=mc^2
  • sonunu öğrenene kadar okuyamadığım haber başlığı. inanamıyorum artık böyle kader ve kazalara... haberi okuduktan sonra aklıma sezai karakoç'un balkon şiiri takıldı.

    "çocuk düşerse ölür çünkü balkon / ölümün cesur körfezidir evlerde / yüzünde son gülümseme kaybolurken çocukların / anneler anneler elleri balkonların demirinde
    ........
    bana sormayın böyle nereye / koşa koşa gidiyorum / alnından öpmeye gidiyorum / evleri balkonsuz yapan mimarların"

    zaten bana kalsa kızım yürümeyi öğrenemeyecekti...
  • annelerin yüreğinin, sevgisinin büyüklüğünü gösteren kadın. canı pahasına, hayatta sahip olduğu her şeyi unutarak bir can için canını ortaya koymuştur. böylesi bir sevgi sadece annelerin yüreklerinde bulunuyor sanırım.
  • valla kendisinin de evladının da hayati tehlikeyi atlatıp iyi olduğu haberine denk geldiğinde resmen gülümsedim ve inanılmaz mutlu oldum. 2 yaşındaki çocuğun 4. kattan beton zemine düşüp sağ kalması mucize evet ama özellikle annenin o yükseklikten düşüp bırakın sağ kalmayı tek kemiğinin bile kırılmaması kesinlikle akılalmaz.

    yaratıcı kesinlikle koruyor anne'leri. ve hep korusun onları ve evlatlarını.
hesabın var mı? giriş yap