• siteye hit kazandırmamak için buradan da okunabilecek haber safsatası.
  • klasik saçmalıklar.
    ha olmaz mı, artık olmaz diyemiyorum hiç bir şeye. olabilir hepsi bu ülkede artık.
    neymiş sabahları kuran okunacakmış okuldan önce, aynı ingiltere'de olduğu gibiymiş.
    neymiş osmanlıca okutulması gerekiyormuş, atalarının mezar taşlarını bile okumaktan aciz bir nesil ayıpmış filan.

    klasik saçmalıklar. arap arkasına düşkünlük, hanimiş benim arabım duygusunu milli bir şeymiş gibi gösterme çabası, atatürk'e laf atışlar, geri bir zihniyet.

    evet osmanlı zaten o kadar müthişti ki bu anlattıklarını yaparak dünyanın en rezil mağlubiyetlerini aldı. battı, gitti. hala matah bir şeymiş gibi osmanlıcılık oynuyorlar.
  • bir islam çatısına kaçıp bir demokrasi şemsiyesine sığınan, daha ne dediğini bilmeyen ağır cahillerin eğitim stratejisi sıçmasından ibaret bir yazıdır.
  • bir kaç maddesine herkesin katılabileceği yazı.

    mesela:

    18. dünyanının en güçlü ve vasıflı on lisesi listesine en az iki lisemiz girebilmelidir.

    itirazı olan olmaz sanırım...

    17. türkiyede, ingilteredeki eton koleji gibi dünya çapında vasıflı ve güçlü mektepler açılmalıdır.

    13. ilköğretimden sonra, okumaya istidadı ve kabiliyeti olmayanlar, almanyada olduğu gibi meslekî pratik eğitime yönlendirilmelidir.

    11. liselere lise bitirme ve bakalorya imtihanları konulmalıdır

    8. okullarımızda resmî ideolojik tarih martavalları ve mitolojisi değil, gerçek tarih okutulmalıdır.

    4. bütün okullarda zengin, yazılı, edebî türkçe ve millî edebiyat dosdoğru öğretilip okutulmalı; kolej mezunu bir ingiliz gencinin shakespeare’i okuyup anlayabilmesi gibi türkiyeli çocuklar da fuzulî’yi okuyabilmelidir
  • en çok 9.madde hoşuma gitti:"liseli gençler beyefendiler ve hanımefendiler olarak yetiştirilmelidir."

    sen diğerlerini yap ne hanımefendi ne beyefendi kalır, yerine meydanlarda allahuekber diye bağıran adamlar.*
  • 20 maddede bilimin ilerlemesi namına tek kelime bulunmayan yazıdır. ingiltere'de öğrencilere sürekli ahlak eğitimi vererek bilim adamı yetiştirildiğini sanan adamın safsatası.
  • cumhuriyetin yıkılmasının‚ ülkenin bir siyasal islam devletine dönüşmesinin dilendiği tipik bir karşı devrim yazısıdır. bu yazıda geçen ifadelerin özgürlükler kapsamında değerlendirilmesi saçmalıktır. buradaki öneriler açıkça suç teşkil etmektedir. türkiye gerçek bir hukuk devleti olsaydı bu yazıları yazanlara gereken cezalar verilirdi.

    aslında sadece bu yazı bile türkiye'deki seçim sisteminin çöktüğünün, demokrasinin bu şartlarda varolamayacağının ve gerçek demokrasinin gelebilmesi için toplumsal aydınlanma tamamlanana kadar ülkenin kemalist teknokrasi anlayışıyla yönetilmesi gerektiğinin bir kanıtı niteliğindedir.
  • daha yazisinin ilk maddesinden batinin curumus uygulamalarinin turkiye'ye uydurulmasini istemistir. madem batiya bu kadar hayransin daha guncel uygulamalardan orneklerin uyarlanmasini iste. elin degmisken insan haklari, egitim ve bilimle ilgili iyi orneklere de bakiver ve turkiye icin neler yapilabilecegini soyle. ama yapmazsin cunku aydinlik kafalar isine gelmez.
  • ingiltere ile ilgili gece acikta kalan yerlerinden uydurduklariyla bezenmis bir yazi.
hesabın var mı? giriş yap