• duygularıma tercüman olan bir durum tespiti. kaşağı'yı okuduğumdan beri hala mutlu olmam gereken anlarda kötü bir şey olacakmış zannediyorum ve mutlu olamıyorum.

    şu an hala okutuyorlarsa çocuklara geçmiş olsun.
  • meraklanmaya gerek yok. şimdiki çocukların çoğu ömer seyfettini bilip okumayı bırak kitap bile okumuyorlar. tek okudukları facebook, twitter vb.ndeki atarlı paylaşımlar; foto, video altı yorumları.
  • çocukluğunu, ne olduğunu bilmediği kuşpalazı hastalığı korkusuyla geçiren biri olarak katıldığım tespit.

    (bkz: çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız)
  • kücükken kitap okumayi seven biri olarak elime ne gecerse okurdum. o nedenle ömer seyfettin`in de bircok hikayesini okudum. cocuk kitaplari olmadigina katiliyorum ama psikolojimi bozdugunu da düsünmüyorum.
    ama kemalettin tugcu gercekten o hikayeleri ne akla hizmet cocuklara yazmis hayret. asil tehlike o bence. neyse ki bir kitabini okuduktan sonra bir daha elimi sürmemistim kitaplarina.
    siz niye okudunuz olm?
  • bu konuda en baba iki hikayesi için.

    (bkz: lokantanın esrarı)
    (bkz: dama taşları)
  • kesinlikle doğrudur. 10 yaşında diyet'i okuduysanız, gelip "yok canım" diyebilirsiniz ama okumadıysanız hiç konuşmayın. 10 yaşındaydım okuduğumda, bir daha da hiçbir kitabına dokunmadım.
  • bu konuda clementine ile ortak bir çalışma içindeydiler.
  • geçerliliğini gittikçe yitiren önerme. bilgisayar oyunları, haberler, diziler ömer seyfettin hikayelerinden daha iç karartıcı. bir de katarsis duygusu var. bilirsiniz.
  • sonuna kadar katıldığım tespit.

    hatta bu kitaplar çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalı.

    diyet denilen psikopat kitap yüzünden ne rüyalar görmüşùmdür,hala aklımda.!
    ömer seyfettin kemalettin tuğcu dayatması yùzünden kitap okumaktan nefret etmiştim.ta ki jule verne kitaplarıyla tanışana kadar..
  • bu başlığı açanın ellerine sağlık dediğim önerme, hakkaten ne çok insan benim gibi düşünüyormuş, bi kere daha sasırdım kaldım, hep kendi kendime ulan bu ömer seyfettin'in kitapları resmen +18 neden bu kitapları çocukluk çağımızda okuttular bize diye sorar dururdum. ömer seyfettin'i kötülemek değil niyetim, büyük bir yazar kendisi ama kitapları çocuklara uygun değil.
    ben ilkokulda okudum sanırım, kaşağı ve diyet zihnimde ciddi travmalar bırakmıs olsa gerek, ne zaman at görsem aklıma kaşağı gelir o küçük çocuga hala üzülürüm len, okudugumda da mahvolmuştum zaten, diyet dersen başlı başına hayat dersi amk.
    beyaz lale hikayesinde ise kıza ne oldugunu tam anlayamamıştım bile ve çok korkmuştum, hay allahım ya, hakkaten bizim neslin manyak, psikopat olmasına şaşırmamak lazım.
    ulan bi de okulda öğretmenler ailemize çocuklarınıza kemal sunal filmleri izlettirmeyin, çok küfür var falan diyolardı, küfür ne kadar masum kalıyor, ömer seyfettin hikayelerinde kahramanların basına gelenler yanında.
hesabın var mı? giriş yap