• kulanıcı deneyimi olarak doğru hareket eden atm'dir. parayı alıp gidip dalgınlıkla kartı unutma ihtimali yüksektir, ancak kartı önce alırsan parayı almadan oradan ayrılmazsın, çünkü para çekmek için geldin oraya.
  • sarhoş kafa ile parayı alıp kartı unutmuş biri olarak fena halde sevdiğim atm kategorisi . *
  • banka açısından doğru hareket eden atm'dir. parayı alıp dalgınlıkla kart unutursan, banka sana kart basıp gönderir, bunun da maliyeti olur. halbuki kartı alıp parayı unutursan, bu sadece senin salaklığın olur.
  • halkbank atmsi değilidir.
    parayı aldıktan sonra şimdiye kadar 4 kere kartı unuttum mq.
  • olması gerekendir. ha ben kartı alıp parayı unuttum bir kere ama o benim mallığım. zaten 20 tl çekmiştim, kimse tenezzül etmemiş, atm geri almış. allahtan az ilerideki büfeden poğaça alacaktım, alacak param olmadığını görünce uyandım, geri dönüp tekrar çektim. dünyanın en dalgın insanı olmaya doğru gidiyorum adım adım. hayır kafamda kuantum fiziği porblemleri, ne bileyim kansere çare olacak buluşlar filan olsa gam yemeyeceğim de kedilerin cirit attığı bir kafa işte. neyime dalgınım bilmem.
  • adam gibi atm
  • avrupada'ki atm'ler boyleydi (en azından benim kullandıklarım). türkiye'de niye tam tersi bilmiyorum.
  • 2003 ya da 2004'de garanti bankası bankamatiğinin sonra vereceği 150 lira kira parasını unutup, önce verdiği kartı alıp gitmiştim. daha 15-20 adım atmadan farkedip bankamatiğe geri döndüğümde ise benim 150 liranın yerinde yeller esiyordu. arkada sıra bekleyen 4-5 kişi ise üç maymunu oynuyordu ben giden parama ağlarken.

    aslında milletin alışkanlıklarıyla ilgili durum. bütün banklar aynı şekilde uygulasa bankamatikten para çekme prosedürünü hiç bir sorun olmayacak, kimse parasını ya da kartını unutup bankadan, bankamatikten ya da uygulamadan şikayet etmeyecek. ama her banka farklı uygulayınca doğal olarak millet afallıyor ve unutmalar yaşanabiliyor bu şekilde. bddk ya da ilgili kurum hangisi ise o kurumun bir standart oluşturmamış olması, konuyu inceleyip denetlememesi ile de ilgili aslında. paypal'la uğraşacağına bunun gibi gerçek sorunlarla uğraşsa daha yerinde ve faydalı olacak sanki. ben paypal'dan hiç zarar etmedim ya da paypal'la ilgili böyle bir aksilik yaşamadım ama bankamatiklerden yukarıda bahsettiğim şekilde 150 lira kaybettim ki bu hala içime dert benim, içime oturdu yıllardır. banka da sahip çıkmadı zaten, bizim hatamız değil deyip sıyrıldı işin içinden. olan benim kira parama oldu. 150 lira az değil, belki bugünün parasıyla 1500 lira eder.
  • -şimdi sen böyle yapıyorsun ya beni her seferinde 90 tl çekmekten yine de alıkoyamıyorsun; sokup sokup tekrar çekiyorum!

    özellikle ay başlarında 100 liralık banknot bozdurmak zor oluyor, ayrıca çocuklara okul harçlıği babında 10 liralık-20 liralık küpürlerden hazırlamam icap ediyor bu anlamda örneğin 250 lira çekecek olsam, 90-60-90 şeklinde bir kombinasyonu tercih ediyorum, böylece hem bozuk para sahibi oluyorum hem de 10 tl tasarruf ediyorum.:) sanırım son dönemde bu benim gibi mini çakallarin sayısında ciddi bir artış yaşandı da bir kısım atm "madem öyle bu itnelere eziyet olsun" gibisine bu icadı çıkardı.

    ama beni yıldıramazlar, atm başının tenha olduğu hiç kimsenin sıra beklemediği geç saatlerde gidip en az 3 kez sokup çekiyorum paramı. skerler!
hesabın var mı? giriş yap