• böyle başlıklar görünce mutlu oluyorum lan. geçen de bi manyak çileğe sövüyordu mesela. adam baya baya hırs yapmış çileğe sövüyor. adam çileğe sövebilcek kadar dertsiz.

    şaka bi yana, bombalar patlamasin insanlar ölmesin de çileğe mi sövüyorsunuz, armuta mi kızıyorsunuz; çayı mi önce koyuyorsunuz suyu mu sonra koyuyorsunuz.. hep bunları tartışalım.
  • ben daha suyu isitirken döküyorum cayi..isinan demligin icinde kuru kuru hafiften bi kavrulunca cok daha lezzetli oluyor ya da sadece bana oyle geliyor..
  • makbulü çayın üzerine soğuk suyun dökülmesiyle yapılanıdır. çayı bir anda sıcak suya maruz bırakıp haşlamadığınız için çok daha lezzetli olur. tek problem çayın demlenmesinin en az 2 saati bulacak olması.
  • makbulü kaynar suyu bardaktan hüpletirken, çayı kaşıkla yemektir. isteyenler de, küp şekeri en yakın kredi kartıyla ezip çizgi haline getirdikten sonra burundan çekebilirler. tabi böyle yapınca çayın tadını alamıyorsunuz, şerbet gibi oluyor. ay nasıl içiyorsunuz anlamıyorum...
  • onu bunu bilmemde once su koyani yakalarsam o cayi icmem ben baba
  • iki durumda da çay demlenirken de, bardağa çay doldurulurken de ilk olarak çay konur. şöyle ki; demliğin üst tarafına altında su kaynarken eklenen çay kaynayan su buharıyla biraz kavrulur ve sonrasında üzerine eklenen su ile demlenir ve daha lezzetli olur.

    bardağa koyarken de önce çay sonra sıcak su konur ki çay ile su düzgün bir şekilde karışsın ve çayın tadı güzel olsun.
  • iki secenegi de dogru olmayan soru. dogrusu demlige arzu edilen miktarda cay koyup bu cayi ortecek kadar soguk su eklemek ve caydanliktaki suyun kaynatilmasi sirasinda demligi caydanligin ustunde tutmaktir. caydanliktaki su kaynayinca demlige istenildigi kadar, artik isinmis ve cayin rengini almaya baslamis suyun ustune, yavasca eklenir. eger boyle yapilmadan cay ile sicak su temas ettirilirse, cay aci bir tat uretir. ustalari buna cayin haslanmasi derler ve sozunu ettigim yontemi kullanarak bunu onlerler. boyle yapilan cayin tadi guzel olur.
  • süt koymuyor muyduk lan?
  • lezzet acısından bilmiyorum fakat saglık acısından saracoglu'nun hep söyledigi bişiy var. bitki cayı ya da normal cayda önce su sonra ot diyor.
  • gecen tam su doldurduğum demlige cay katacaktım ki ust komşum camdan sarkip bomba attı. ne ilginc senaryolar yazmissiniz.

    kim niye laf etsin anlamadigim olay. yalnız cay direk sıcak metale temas etmesin diye biraz suyla beraber katilip sonra alttaki su kaynadıktan sonra demlige katılması en mantıklisi sanırım.
hesabın var mı? giriş yap