• bence belirli bir segment'e kaldırılmalı tabiki de üst segmente değil * yani arabaya gerçekten ihtiyacı olan insanlar var ve yani sırf bu illet yüzünden alamıyorlar, evet ben de karşıyım lüks tüketime ama bazen ihtiyaç oluyor.
  • kaldırılmasını bilmem ama indirilmesi gerekli kesinlikle. ferrari alan adamı da parası çok diye bu adaletsiz ve vatandaşı soymaya yönelik verginin altında bırakamayız. zengin adam her zaman her şeye fazla para ödemek durumunda kalıyor eyvallah. ama kimse ferrari'ye binmek için %145 vergi ödemeye mecbur edilemez kardeşim. bu resmen soygundur.
  • engelli ikinci dereceye kadar olan akrabalarınızın üzerine araba alarak elde edilebilecek bir soygundan kaçma formülü vardır.

    tam olarak hakim değilim, hukuki gerekli prosedürlere de pek hakim değilim. ama bir arkadaşın babaannesinin üzerinden, babaannesinin tek aracı olması koşuluyla ve üzerinde bir gayrimenkul olması koşuluyla; ötvsiz audi a3 almaya çabalaması dolayısıyla bu durumdan haberdarım.

    ilk 5 yıl satamıyormuşsun, satmak istersen ötv'yi ödemek zorunda kalıyormuşsun.

    edit : 2close2 uyardı sağolsun; ilk 5 yıl ötvsiz sadece engellilere satılabiliyormuş.
  • ötv her yerinden bal damlayan gelir kapısıdır ve kaldırılma ihtimali bile yoktur.ancak konu ferrari sahiplerinin mağduriyetine nasıl gelmiş onu çözebilmiş değilim.

    sonra bu ülkede solun oyu yüzde 25i aşamıyor. aşamaz tabi, asgari ücret alan adam bile kendinden önce zenginlerin kayıplarına üzülüyor.
  • kime doğru? kaldırılmış vaziyette değil mi zaten?
  • video oyunlarından bile ötv alan zihniyetin 300 binlik arabayı herkesin alabileceği bir ürün haline getirdiğinden gayet olasıdır!
  • adi üstünde özel tüketim vergisi. 1.2 motor 70 beygir renault symbol'un neresi özel allahaskina? nasıl bir mantık o arabadan %45 artı %18 vergi alır özel tüketim diye? otomobil bazı insanlar için zaruri. adam kartalda oturuyordur işi uskudardadir.

    bedavaya yasiyoruz ya aslında di mi ondan da alsınlar vergi. demiş zaten orhan veli zamanında

    "bedava yaşıyoruz, bedava;
    hava bedava, bulut bedava;
    dere tepe bedava;
    yağmur çamur bedava;
    otomobillerin dışi...."

    %145 vergi olayına değinmek bile istemiyorum veya bir biraya 5 lira vermek zorunda bırakan vergilerin bizi gomcurmesine...

    edit: bira 8 kusur lira oldu clio en ucuzu 100 bin lira ..
  • (bkz: elektrikli araclara vergi muafiyeti)
    ama o tassak nerede...
    pipisini dogrultan bize halleniyor. akraniniza sataşsaniza olm.
  • elektrikli ve hibrit otomobilde direkt olarak yapılması gereken eylemdir.
    diğer lüks araçlarda kalmasında sakınca yok
  • devlet milletin sırtından kolay geçinme yöntemini bulmuş bırakır mı??
    yakında anayasanın kaldırılması teklif dahi edilemez maddelerine bile eklenebilir bence..
hesabın var mı? giriş yap