• bu sıralar polonya gundemini fazlasıyla meşgul ediyor. bu polakların başka dertleri yok. şimdi de yok biz ab'den çıkmaz istiyoruz diye gündem yaratmaya çalışıyorlar. basında ve şehir meydanlarında minik bir topluluk, haklı galyana getirme derdinde. hayır sorarlar adam ab'den çıkınca ne olmasını bekliyorsun? avrupa'nın ortasında korunmasız kalacaksın. biri elbet gelip seni dürtmeye çalışacak. ne güzel yatırımlar alıyorsun, ülken gelişiyor, vatandaşın diğer üye ülkelere elini kolunu sallaya sallaya girip çıkıyor, büyük firmalar it departmanlarını ve finans departmanlarını ülkene taşıyor, ülke gençlerine istihdam sağlıyor. eee daha da allah'tan belanı mı istiyorsun diye sormazlar mı adama?
  • yerine bizi alacaklarsa kabul ettiğim eylem.

    http://galeri12.uludagsozluk.com/…vedası_578799.jpg
  • (bkz: polexit)
  • avrupa'nin en yobaz ulkelerinden biri oldugu icin gerceklesmesi durumunda zararli cikacagi kesin olandir.
  • almanya, ingiltere gibi gelişmiş ab ülkelerinde çalışan bir dünya polonyalı var. onları ne yapacaklarmış?
    o ülkeler açısından ucuz işgücü polonyalılar. bunlar açısından da istihdam kapısı. karşılıklı çıkar söz konusu.
    bu arada polonyalılar bence avrupa'nın en eğitimsiz milletlerinden biri. hepsi değildir mutlaka ama benim gördüklerim baya cahil ve hanzoydu.
    edit 1: polonyalı yerine polish dediğim için uygun olmayan bir üslupla uyarıldım. sırf üslup için değiştirmiyorum. bilginize.
    edit 2: bir kaç güzel insan hatırına değiştirdim. dünya bu bir kaç güzel insan hatırına dönüyor.
    ayrıca leh diyenler olmuş. leh osmanlı zamanındaki adı. ülkenin adı da lehistandı o zamanlar. sonra uzun yıllar böyle denmeye devam edildi resmiyette. en son adamlar biz polonyayız, leh–lehistan kullanmayın diye dış işlerine yazı yazdı.
  • akp'nin katolik versiyonunun iktidarda olduğu ülkede, hukuk sisteminde yapılan olumsuz değişikliklere tepkiler geldikçe, dış çevrelerde, "bak çıkarız haaa" diye hükümet tarafından kuru gürültü babında dillendirilen ama halk nezdinde olmayan istektir ..

    polonya halen euro'ya geçmemiştir, ülkede milli para birimi zloty geçerlidir ..
  • tam anlamıyla aptallıktır. zaten gelişmiş bir ülke değilsiniz avrupa birliğinin faydaları saymak ile bitmez. ayrıca ab demek almanya demek, şu an aynı taraftasınız yani, farklı tarafta olunca neler yaşandığını iyi biliyorsunuz akıllı olun polişler.
  • withdrawsaw
  • bu polonya'lılar gerizekalı...

    bunların durumu ingiltere, fransa, almanya yada isviçre gibi değil. dünya savaşlarında jeopolitik konumları gereği gelen işgal ediyor giden dümdüz ediyor. hal böyle iken kendilerini ilelebet koruyabilecek tek organizasyon ab. hatta ab'nin reel kuruluş amacı aslında bu polonya'yı korumak. o kadar söyliyeyim...

    zaman gelir zaman geçer, tarihte 50 yıl sonrası 100 yıl sonrası ön görülemez elbette, ancak benim polonya'lılara bir tavsiyem var;

    çıkın da görün ebenizin örekesini!
  • götü avrupa sayesinde toplamış ülkenin vermek için düşündüğü karar. arkadaş bu polonya dediğiniz yeri güzel yapan şey efsane hatunları ve ucuz biraları. onun dışında git wroclaw, gdansk, krakow ve warsaw dışına ırkçılık had safhada ve ülke çomar yuvası tam anlamıyla. ab'den çıktıkları anda direkt rusya kırsalı başka bişi değil.
    edit: imla.
hesabın var mı? giriş yap