• ilginçlikler ülkesi türkiyeden başka hiçbir ülkede yaşanma ihtimali olmayan durumdur.piyasa mekanizması içerisinde bir mal belirlenen fiyattan satılmazsa o malın fiyatının düşmesi gerekir ama ne hikmetse ev fiyatları geçen sene konut kredi faiz oranlarının düştüğü dönem gibi artmış durumda.ocak ayında 700'e satılmayan evlere 1.2 milyon değer biçilmiş. ankara özelinde konuşuyorum 1 milyonlar havada uçuşuyor.kimse çıkıp da enflasyon falan demesin. kredi faizleri almış başını gitmiş, millet hiç olmadığı kadar fakirleşmiş ama hala satmadıkları evlerin fiyatlarını yükseltiyorlar.çok merak ediyorum kredi faizleri düşünce 1 milyon istedikleri evlere 2 milyon mu diyecekler?

    edit: arkadaşlar rica ediyorum enflasyon, stagflasyon, dolar döviz kuru vs. yazmayın.bakın yukarıda bahsettiğim durum esasen sıfır daireler için değil çoğunlukla 2.el konutlar için geçerli.elbette inşaat maliyetleri arttı elbette bu konut fiyatlarına yansıyacak ve bu 2.el konutlara da yansıyacak ama burada insanın sinirini bozan bir durum var.bakın malum siteye, bir binada adam yazmış 700 bin aynı binada başka bir daireye başka biri 1 milyon yazmış.her malın mutlaka bir alıcısı vardır.bir evin değeri 1 milyon olabilir onun bir alıcısı vardır ama önüne gelen evine 1 milyon derse kusura bakmayın da sikerler öyle enflasyonu.hadi insanlar 500 bin 600 bin tüm şartları zorlayarak bi şekilde alabiliyorlardı da 1 milyon lira ve üzeri rakamlar kimse kusura bakmasın da öyle faizler düşse bile bok satarsınız demek istiyorum.
  • satılmayan evlerin fiyatlarının düşmesi için bir sebep yok ki. müteahhitler o evleri ipotek amaçlı bankalara veriyor, karşılığında kredi çekiyorlar. hükümetin politikası gereği de bankalar ödenemeyen kredileri artık takibe alamıyorlar. müteahhitler de martengal yapar gibi eninde sonunda ödemek zorunda kalacakları kredinin faizi arttıkça o faizi konut fiyatına ekliyorlar. böylece konutlar durmadan zamlanıyor. hükümet faizleri düşürürse konut talebi zaten fırlayacak, o fiyattan da alabilecek birileri olacak, onlar da konutu satıp krediyi kapatıp sorunsuz hayatlarına devam edecekler. hükümet faizleri düşürmese bile fiyatı hepsi aynı şekilde yüksek tuttukları için kredi teminatları da yüksek görünüyor, daha çok kredi çekebiliyorlar.

    sonuçta satılmasa da zam yapmaları için ise çok sebep var.

    asıl sorun şu zaman çıkacak.
    1. hükümet faizleri düşürmez ve yüksek tutmaya devam ederse konut satamayacaklar.
    2. bankalar batık kredileri yüzdürmeye devam edemezse ve hükümet de bu yönde yaptığı baskıdan vazgeçerse, ki bunlar er geç olacak,

    işte o zaman görürüz konut fiyatlarını.
  • bunların bir de kiralık olan türleri var. sırf can sıkıntısından takip ettiğim bir ev var, boşta kaldıkça kira ücreti artıyor.
  • ama yeğenim, dolar artıyor, eyro artıyor. en kötü bakkaldaki yağın fiyatı artıyor. sonuçta sen bütün birikimini ve birikiminin dolar/faiz/borsa/kripto paradan sağladığı kazancı bana yastıklamıyorsan ne anladım ben o zikiş pardon alışverişten. elinde avucunda ne varsa benim 50 yıllık kum olmuş betonuma vermelisin ki bu zikiş pardon alışveriş tat versin.

    ek: hala enflasyon, stagflasyon, maliyet cart curt yazanlar var. bir malın fiyatını arz ve talep belirler. arz ve talebin kesiştiği yerde fiyat oluşur. yani sen sikko malına 10 milyon yazınca o mal on milyon olmuyor. ben o mala on milyon vermeye hazırsam o mal 10 milyon oluyor. sen istediğin kadar fiyat artır. maliyetinin ne olduğu önemli değil. bende onu alacak para yoksa ancak sikkimi (bkz: sikkim) alırsın. satmayıp da göttüne sokacaksan bilemem tabi. ancak paraya ihtiyacın varsa sikke sikke benim ona vermeye razı olduğum fiyata satacaksın. satmıyorsan keyfin bilir. oturur eşe dosta, "bunun maliyeti x, bu puştlar y veriyor" diye ağlar durursun ancak.

    ulan bir de bu ülkedeki üniversite mezunlarının yarısı iibf mezunu. en basit iktisat kuralını bilmeden nasıl mezun olmuşlar?

    ben derken yanlış anlaşılmasın. buradaki ben piyasa. yoksa ben, bizzat şahsım herkesin malını alamam.
  • ev bakarken bi ilana denk gelmiştik bina yapılalı 9 yıl olmuş sıfır daire. kimse oturmamış. sahibi nasıl bi psikopatsa artık daire fiyatları 700-750 arasındayken 900 e yakın fiyat yazmış bide. kimsenin sıçmadığı klozete sıçıcam diyede o kadar fark ödeyen bi enayi var mı diye geçen ilana baktım hala duruyor aq. 10.yılı kutlu olsun
  • aciliyet yoksa olması gerekendir.

    dünün 10 lirası bile bugünün 10 lirası değilken, para bağlanmış bir yatırımın fiyatının inmesini beklemek bu ülke için hayaldir.
  • (bkz: enflasyon)
  • son 2-3 aydır hanımla yoğun şekilde ev bakınıyorum. son 1 haftada başıma gelen şoklar. urla'da çok beğenip m2 olarak küçük gelen villa 1.700.000 di fiyatı ben gezdiğimde. ev satılmış yeni alan 2.300.000 'dan yine satışa çıkarmış.
    annemlere giderken yan sitelerinde satılık ilanı konulmuş. 10 yaşından fazla sitenin yaşı tahmini 13-14 yıllık. emlakçı 3.500.000 istendiğini söyledi. içi yapılıymışmış. lan o zaman annemlerin evi 2.500.000 olmuş heamına dedim.
    bornovada ege rektörlüğünün orada konum olarak en güzel yerlerden birinde olan, ben diyeyim 25 siz diyin 30 yıllık binanın en üst katı satılığa çıkarılmış. yürüyüş yaparken meraktan aradım. 2.350.000 dedi mal sahibi. bütçemi aşıyor diye kapattım küfretmeden.

    millet şaşırmış. alan yok satanı sikeyim ortamı var şu an.

    edit: çok mesaj geldi edit gerekti. ben 10 yıldır inşaat sektöründe 5 yıl beton 5 yıldır diğer kaba inşaat malzemelerinin satışında çalıştım çalışıyorum. işim hep bu müteahhitler ile. 1 yıldır da ev bakıyorum yoğun olarakta 3 aydır urla güzelbahçe bölgesini gezdim. az bir bütçem yok ama evleri gezdikçe malzeme kalitesi yerlerde, doğraması kötü evlere sırf urla diye çekilen fiyatlara o evleri almam ben. o kazığı bana yediremezler. fiyatlar artıyor inşaat demir'i ocakta 4500-5000 tl idi şimdi 7000 üstü. beton olmuş türkiye'nin en pahalısı izmirde çeşme urla'da. alçısı mdfsi mutfak ince işleri uçtu. bunlar doğru ama yinede almam.

    2 küçük çocuğum var. çiğli egekent menemen'den uygun projeden alırım ama o ortamlarda büyümelerini istemiyorum. orada da kazık yerim çünkü ucuz işçilik ucuz malzeme.

    özet herkes tuttuğunu koparma peşinde bu ülkede.
  • son dönemde ciddi sayıda çok karşılaşılan durum. sahibindende eklediğim, gidip 2 sene önce gördüğüm daireler hala boş hala satılıyor ve sürekli 50-100 bin fiyat ekliyorlar, alan da yok satan da, ne sikime yapıyorlar o daireleri belli değil...
  • stagflasyon ne demek adını duymuş kendisini anlamamışların geldiği başlık. alın bu cahilleri buradan.

    efendim bir köye bir gelen tüccar ile maymun hikayesinin ta kendisi olan olaydır.
hesabın var mı? giriş yap