• genellikle "merhaba, iyi yolculuklar" ile başlayıp biten kısa diyalog
  • yaninzda oturanin yasi buyudukce bu konusmama kararinin ihlal edilecegi potansiyeli o kadar fazladir
  • her türk gencinin doğuştan gelen bir hakkıdır.
  • yaş ileri ve koltuk komşunuz hemcinsinizse (ki bayan yanı muhabbeti söz konusu) sizi mutlaka konuşturmaya çalışacaktır. işte mesele buna karşı koyma hadisesidir.
  • yanimda oturan kisinin turtleheart olmasindan dolayi bu gece sabaha kadar tam tersini yapacagim olay.
  • bir askeri hakim (şimdi avukat) ankara-erzurum otobüsüne biner.sivil giyimlidir.yanına,yaşlı tipik erzurumlu sakallı biri biner. yol uzundur (16 saat) otobüs hareket eder. yaşlı adam :
    -uğurlar ola bey
    -size de
    -erzurum'a mı ?
    -evet
    -iş yapıyorsun ?
    burada bir parantez açmak gerek ( askeri hakim ,deneyimlerinden bu soruya hakim dese ,arazi davası vs.soracağını,kendisinin sırf askeri suçlara bakması sebebiyle bilemiyeceğini,bu yüzden "bilmiyorum" da diyemiyeceğini ,başka bir iş söylese o işle ilgili soru soracağını vs.bildiği için,muhatabın bir daha soru sormamasını kesin temin için)
    - ben gavatım (kavat)
    -.....?

    yaşlı adam sırtını döner ve erzuruma kadar konuşmaz.
  • bir yolculuk sirasinda yanima basbakanlik psikologunun oturmasinin ardindan benim de artik tercih ettigim bir olay. genelde siz konusursunuz psikolog dinler ama bu sefer tam tersi oldu. kadinin sesi her otobuse bindigimde kulaklarimda cinliyor..
  • nereli olduğunuzu ,ne iş yaptığınızı ,hangi takımı tuttuğunuzu ,en son hafta oynanan futbol macları hakkındaki yorumlarınızı ,memleket meseleleri üzerine düşüncelerinizi ,yerli ve yabancı transfer listenizi,hava durumu tahminlerinizi yazıp dosya haline getirin yanınızdaki muhabbet acmaya kalktığı an verin eline dosyayı okusun siz de kafanızı dinleyin.
  • insan hikayeleri ogrenmek isteyen kisi icin yapilasi en buyuk hatadir.
    cunku en guzel insan ,durum ve ask hikayeleri hemen yaninizda oturan numarada saklidir. hic ummadiginiz kisiden hic unutmayacaginiz roman gibi hikayeler dinlemeniz muhtemeldir.

    yirtik elbiseler icinde , sakalli haci sanacaginiz bir adamin zamaninda milyarder * oldugunu ve simdi kendini modern seyyah halinde yollara attigini ogrenebilirsiniz * yalansa bile bir delinin sayiklamalari dinlemek dahi guzeldir.
    yasli,basi kapali bir teyzenin * aniden cuzdanindan resimlerini cikartarak , zamaninda tango yaptigi resimlere bakip ,gecmisteki asklari dinlemek ,yolculugun en gizemli yanidir.*
    cok okuyan mi bilir cok gezen mi sorusuna alternatif cevaptir .
hesabın var mı? giriş yap