• 2000/01 sezonu öncesi oynanan hazırlık karşılaşmasıdır. aynı zamanda eyüpspor'un da sezon açılışı yaptığı maçtır. o sene 7. sınıfa başlamıştım ve galatasaray 4 yıl üst üste şampiyonluğun yanında uefa kupası'nı da kazanmıştı. fenerbahçe ise mustafa denizli ve yeni transferlerle sezona çok iddialı girmişti.

    eyüp'e her zaman fenerbahçe gelmediğinden o gün resmen izdiham yaşanıyordu. eyüp stadı'na gidenler bilir, ufak bir tribünü vardır, o gün bir koltukta 2-3 kişi duracak şekilde binlerce insan stadı doldurmuştu. bir o kadar insan da dışarda kalmıştı. bu yaşa geldim, eyüp stadı ve çevresinin bir maç için hiç bu kadar kalabalık olduğunu hatırlamıyorum. çok sıcak bir havaydı, onu da eklemeden geçmeyeyim.

    fenerbahçe'nin lig öncesi son hazırlık karşılaşması olduğundan, yedekleri de görmek amacıyla denizli önemli yıldızların büyük bir bölümünü eyüp'e getirmemişti. sayabileceğim en önemli isimler elvir baliç, serhat, mosheou, yusuf, ali güneş, oğuz dağlaroğlu...

    karşılaşma 30'ar dakikalık iki devre halinde oynanmıştı. eyüp'lü fenerbahçeliler iki arada bir derede kalmıştı, hangi takımı destekleyeceklerine karar veremiyorlardı. benim için fenerbahçe, eyüpspor'dan her zaman daha önemli olduğundan fenerbahçe'yi desteklemiştim. maç güzel başlamıştı. fenerbahçe'ye geri dönen baliç, 10. dakika civarlarında korner kullanmıştı ve korner direkt olarak kaleye gitmişti, üst direkte patlamıştı. gerçi bizim kaleci mustafa'nın da hatası vardı pozisyonda ama baliç kornerlerdeki ustalığını bir kez daha göstermişti. fenerbahçe'nin ilk golü devrenin ortalarında serhat'la geliyordu. antrenman havasında geçen maçın son dakikalarında baliç 2 gol atmıştı ve karşılaşma 3-0 sonuçlanmıştı.

    maç sonunda fenerbahçe otobüsü eyüp adliyesi'nin önünden kalkmıştı ve mustafa denizli halkı selamlamıştı. mustafa denizli, şampiyon yap bizi! tezahüratları arasında otobüs eyüp'ten yola çıkarken, eyüplüler için unutulmaz ve güzel bir gün geride kalıyordu.
hesabın var mı? giriş yap