117 entry daha
  • reklamdaki "burası istanbul, burda göte göt derler" mantığını geçtim, ama cozemedigim iki nokta var. ilki, bu reklamdakilerin hepsi mi bir anda istanbul'a goc etmis de asimile olmus ?

    - kizim o makyaj ne ?
    + burasi istanbul anne.
    - ha tamam o zaman, ben hala gazze'deyiz sandim.

    gibi bir mantik hakim butun reklam boyunca. bir ikincisi de "seni goren olursa benim karım oldugunu soyleme" diyen koca. o nasil bir godosluktur anlamadim, ama dersin ki istanbul'da herkesin karisi - kocasi alternatif, "aman benim karim/kocam" oldugunu soyleme". bu goremedigimiz koca muhtemelen salonda mac izliyo falan, karisi disari cikarken de ogutluyo "benim karim oldugunu soyleme" diye ki karizmasi dagilmasin. senin de agzina sicayim koca gibi. godos. godos godos godos.

    velhasil bu gocmen, asimile olmus aileler ile godos kocadan hirsizimizi alip kendilerini bir yana biraktigimizda ben sadece olmamis diyebiliyorum, zira reklamin bir mantigi yok. en azindan bir reklam karakterinin ustunde "ist-avrit-anbul" ya da "ist-ikamet-anbul" tisortleri olsa bir nebze anlasilir "burasi istanbul" slogani; fakat o da yok. yapan reklam ajansini tebrik etmek lazim, bu reklamin iyi bir reklam olduguna ikna edip satabilmis kendisini mavi'ye...
993 entry daha
hesabın var mı? giriş yap