185 entry daha
  • 5. jenerasyonu çok ince, çok fonksiyonel, çok şık olmuş şeker şey. ilk jenerasyonu türkiye'ye geldikten 2-3 ay sonra almıştım ve o günden bugüne kulaklıkları dışında beni hayal kırıklığına uğratmamış bir aletti kendisi şimdi 5. jenerasyondan da aynı performansı bekliyorum ve beklentilerimi boşa çıkarmaycak gibime geliyor. voice over denen bi teknoloji yapmış adamlar (bana hiç kullanışlı gelmese de) prensibi şu:
    ipod'unuz itunes'a bağlıyken voice over kit denen bir programcık indiriyor (eğer bu özelliği summary'den enable ederseniz) ve bu programcık içindeki tüm menüleri, tüm şarkıları hafızasına alarak siz menüde dolaşırken konuşarak menülerin, şarkıların isimlerini seslendiriyor. çok itici ve bence işe yaramaz bi özellik. fitness yaparken kullanmak için yapmışlar. daha fitness yaparken deneyemedim ama bence gereksiz. bu arada tüm 5. jenerasyon nanolar türkçe menü desteği ve türkçe voice over desteği ile geliyor. pedometer(adımölçer) günlük, aylık kaç adım attığınızı kaç kalori yaktığınızı gösteriyor. tabi bundan gerçek performans almak isterseniz nike ın ipod kitini ve buna uyumlu bi ayakkabı almalısınız. (bu da nerdeyse ipod la aynı fiyata denk geliyor) ama ortalama olarak günde kaç adım attığınızı kaç kalori yaktığınızı görmek istiyorsanız (ki kim istemez) süper bi yenilik olmuş. bu yeni nanoda dahili mikrofon ve hoparlör de bulunmakta. mikrofonu gayet başarılı, hoparlörü de hiç olmamasından iyi denebilcek güçte. bu kadar ince bir aletten de zaten daha fazla ses çıkmasını beklemek şu an için aptallık olur. radyosu tek kelimeyle süper, kullanışlı basit, user friendly denen cinsten.(sonu cinstenle biten cümleler kurmak süpermiş) türkiye'de satışı daha başlamamış, başlayınca da fiyatları her zamanki gibi usa fiyatının en az iki katı olcak. usa de ise şu anki kur ile ortalama 225 liraya 8gb lık modeli edinilebilir. alacaksanız ya yurtdışından ya da ordan gelen birinden almanızda fayda var. faturasıyla gelirse uluslararası garanti kapsamında oluyor.

    not: kamerası iphone kamerasıyla aynı ancak foto çekmiyor, video çekiyor sadece, efektler eğlenceli, 30fps 640x480 çözünürlükte kayıt yapıyor. gayet tatminkar sonuçlar alıyorsunuz. tam youtube'luk olmuş yani. ses kaydı da başarılı ancak radyodan ses kaydı yapamıyor bu alet. benim için en büyük eksisi de bu oldu. live pause özelliği ile 20 dk'lık kayıtlar yapabiliyorsunuz ama bu kaydı saklamanıza izin vermiyor frekans değiştirince kaydettiğiniz şey de uçup gidiyor.

    şarjı da yaptığı işlere göre fena değilmiş. sanırım kullandıkça açılıyor alet. daha önce buraya şarjı bok gibi gidiyor yazmıştım ama utandırdı beni artık şarjı bir güne yakın dayanıyor diyebilirim.
    merak edenler için not: yurtdışından getiren birinden 8gb lık modelini 250 liraya aldım.
157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap