1989 entry daha
  • 09/10 sezonundaki her galibiyetinden, her dominant oyunundan sonra içeri ve dışarıdaki düşmanları tarafından,zaman kaybetmeden bir felaket senaryosu yazılıyor, çiziliyor, oynanıyor, öncesinde yazılı(sözlük de dahil) sonrasında görsel basında yer buluyor.

    bu sezon bol sükse yapmış, en çok takdiri toplamış, en hayvan yorumlar:

    1) galatasaray farklı kazandı, ama fark aldatmasın. bireysel beceriyle atılmış o gol olmasaydı(buraya keita, arda, kewell, baros, jo, elano'dan biri gelecek)oyun sıkıntıya girerdi.

    -o adamları biz ayağa pas yapıp topu altıpasa aktarsın, santrfor dokunup gol atsın diye mi aldık? hepsi birbirinden yetenekli adamlar, tabi bireysel beceri olacak. kaldı ki oyun sıkıştığında oyunu yetenekli oyuncularınla çözmek kadar normal birşey olabilir mi haşmet?

    2) galatasaray şu oyunuyla içeride çok gol atar. haa, atar da çok gol yer. peki bu kadar gol atamadığı takımlara karşı ne yapacak?

    -şurada dediğim gibi, altyapıdan, genlerden gelen bir durumumuz var. lig maratonunda ne kadar işimize yarıyorsa derbilerde de bir o kadar elimizde patlıyor. galatasaray hücum futbolu oynar, böyle. becerir ya da beceremez. 1 0 kazandığı maçta da "savunmak" gibi bir amacı yoktur. atletico maçlarında taraftarın ve futbolcuların can çekişmesi, acı çekmesi bundandır.

    bunun üzerine gidip, "ya sonraki maçta 7 gol yerse" demek kadar mantıksız, omurgasız bir sav olamaz. daha yüksek bir ihtimalle galatasaray bir sonraki maçta yine çıkıp 4 gol atabilir ve sizi susturabilir. 20 maçta bir kez, "galatasaray'ın 3 gol yiyerek mağlup olacağını" bilmek ne sizi büyük yorumcu ne de galatasaray'ı "savunma yapmaya çalışırken yapamayan takım" yapar.

    3) bu akşamki takım galatasaray'a karşı açık oynadı. galatasaray kapanan takımlara karşı ne yapacak?

    -kelevelelis'ten yabasını rica ediyorum bu yorumu yapanlar için. öyle sinirleniyorum. yine kelevelelis misali, "kapanan takımlara" derken, "ulan elin real'i çooot, elin manchester'ı çaat, elin sevilla'sı çotaa, açamıyor, bırak biz de arada açamayalım çoooot" diyesim geliyor.

    ulan "kapanan takımları" açabilecek bir takım söyle türkiye'den desen sokağa çıkıp, fenerlisi, beşiktaşlısı bile galatasaray der utanmaz herif. kim açacak, nobreli, yusuflu fantastik hücum hattıyla beşiktaş mı açacak? hadi fener açtı, güiza mı atacak? ulan arlanmaz adam, takım gününde olmadığı, gol bulamadığı günlerde kıs kıs gülen pis adam, tamamen pozitif futbolu düşünen, forvet hattı yıldızlarla dolu olan takıma "ya açamazsa" diyen ağzından öperim seni, gıdını koklarım ya. bu minvalde biraz daha konuşursan çemişgezekspor'u satın alacağım, orta sahaya ayman, hürriyet, mehmet güven, selçuk şahin'i alacağım. aç bakayım kapalı takımları. kavat seni.

    türüyorlar başımıza arkadaş. red kit'teki tabutçu gibi kıs kıs gülüyorlar, "düşersen buradayım" der gibi bakıyorlar.

    amaç "galibiyete sevinen, geleceğe umutla bakan galatasaray taraftarının moralini bozmaya çalışmaksa" başard...yarrrrak başardınız. hadi siktirin gidin şimdi.
55826 entry daha
hesabın var mı? giriş yap