41 entry daha
  • istanbul'da, ankara'da izmir'deki gibi siirt halki da organize olup tecavuz nobetleri tutsa, teftis icin gonullu kolluk kuvvetleri olustursa, ucretsiz egitim seminerleri duzenleyerek temel ahlaki egitimin yayginlasmasini saglasaydi boyle olmazdi.

    ama biz diger sehirlerin insanlari, 7 yasindaki cocuklara tecavuz edilmesin diye boyle guclu kulturel baglari sapasaglam bir toplum yarattigimizdan boyle bir sorun yok.

    mesela abant'ta kiraladigi ata tecavuz eden muhendis, kendisinin gelismis sehirde aldigi "cocuklara degil hayvanlara tecavuz edeceksin" egitimi, sehir halkinin cocuklari sahiplenmesi kollamasi sayesinde olmustur.

    mesela afyon'da 13 yasindaki kiza 16 erkegin tecavuz etmesi siirt'teki olaya gore daha iyidir kizin yasi 13'e cikmistir bu iyidir. erkek sayisi da nispeten azdir. afyon halki bu konuda tavrini kesin olarak koymustur.

    mesela mardin'de 12 yaşındaki kıza 28 erkeğin tecavüz etmesi'nde de mardin halkinin yas konusunda daha akil balig bir yas tercih ettigini bu konuda suurlu bir toplum oldugunu goruyoruz. siirt'e nazaran muhtesemdir.

    bursa'da huseyin uzmez'in 14 yasindaki kiza tecavuz etmesi (edit: tecavuz degil, cinsel istismarmis, al bak daha da iyi) mesela burada tecavuz (istismar) eden sayisi bire indirilmis ve yasin da 14'e cikarilmis. bursa halkinin bu konudaki taviz vermez tutumu sayesinde olmustur bu.

    bilecik bu konuda cag atlamis, bilecik halkinin sagduyusu sayesinde 15 yaşında erkek çocuğa 30 adamın tecavüz etmesi olayi gerceklesmistir. evet tecavuz eden sayisi fazla ama halk kizlarin zarar gormemesi adina olayin erkek uzerinde olmasini saglayabilmislerdir. bati'ya gittikce durumun ne kadar iyilestigini buradan gormek mumkun. ibret al siirt halki!

    turistik beldemiz alanya bu medeniyet dersini ilerletmis 17 yaşında erkek çocuğa 6 adamın tecavüz etmesi olayiyla hem erkege tecavuzde erkek yasini ilerletmis hem de tecavuz eden sayisinda azaltma yoluna gitmistir. alanya halki ne kadar ilerici oldugunu gostermistir.

    nitekim erkeklerin de zarar gordugunu anlayan balikesir halki bu konuda net olarak tavrini koymus ve engellilere tecavuzun uygun olduguna karar vermistir. 18 kişi engelli gence tecavüz ettigi zaman zararin en az oldugunu hesaplayabilmistir balikesir halki modernligiyle, batililigiyla.

    demokrasinin besigi izmir halki ise bu konuyu "hatirlayamayacagi kadar kucukken tecavuz edersen sorun olmaz" mantigiyla modern cerceveye cekmis 17 aylık bebeğe tecavüz edilmesinin dogru usul ve yontem olduguna halk meclisi karariyla karar vermistir. olur da bunu icine sindiremeyenler icin halk izmir'de yüklü köpeğe tecavüz rezilliğini alternatif cozum olarak onermistir.

    en batida durumun en modern, en ilerici en medeni ve ahlakli olmasina sasmamak gerek. sonunda tanimadigi insanlardan tecavuze ugrayinca psikolojik zarar gordugunu anlayan tekirdag halki tecavuzu anne baba kontrolune vermistir bu konuda da 8 yaşındaki kızına tecavüz eden babayi gorevlendirmistir. tekirdag halkinin bu ahlaki orgude payi elbette buyuktur.

    iste goruldugu uzere batiya gittikce nasil medenilesiyoruz. nasil super oluyoruz. nasil harika oluyoruz.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap