47 entry daha
  • nisan gönül yaylarının gevşemeye başladığı 30 gündür. ağaçlar çiçek açar, yakıt ve ısınma sorunu ortadan kalkmaya başlar, belediyeler büyük refujlere çiçek eker, havada tatlı bir rüzgar olur, üşütmez,okşar. güneş ılıtır, yakmaz, birden birilerine aşık olunmaya başlanır.

    mevsimlik tabir edilen renkli merserizelerin giyilebildiği tek aydır.özeldir.
    yılbaşı kışın olur, tatil yazın, oysa nisan şaka ile başlar, ne yaşarsan onunla anarsın; kalıpları yoktur. hafta ile kıyaslarsak, ne pazartesi gibi soğuk ne de cumartesi kadar telaşlıdır. tam bir çarşambadır nisan.

    nisan bence kumraldır, sarışın olsa ocak olurdu, esmer olsa temmuz. cıvıl cıvıldır, gözleri ışıl ışıldır. saçları ipekli gibi uçuşur çünkü hafif eser rüzgar, enerjiktir çünkü kollarında montlar, kabanlar, boynunda atkılar yoktur.
    saati saatine uymaz, disiplinli olsa kasım olurdu.

    ocakta bir yılbaşı ve vergi telaşı, şubatta kaç çekecek bu sene acaba merakı, mart ayı dert ayı,mayısta için sıkılır, haziranda ortam cıvır, temmuz-ağustos kavurur,eylül hep romantik ve hüzünlüdür, ekim devrim ayıdır; şanlı ve acılıdır,kasımda kasılırsın, aralık bitse de gitsek ayıdır.

    ama nisan; neşedir, şakadır, aşktır, bahardır, çimen yeşili, erik ağacı çiçeği pembesidir, çağla bademdir, kocaman çilektir,lastik pabuçların mevsimidir, yılın ilk pikniğidir. kocaman bir kahkahadır.her günü ayrı bir hava, bir gösterip bir kapayan, yüzünü ılık ılık okşayan, insanı kalbinden vuran bir zillidir.
    bu sebeple kızımın adıdır; adı gibi güzel olası.
217 entry daha
hesabın var mı? giriş yap