*

  • iksv'nin geleneksel uluslararası istanbul bienalinin 9. versiyonu.

    bir az evvel aldiğim bir emaile gore iki kuratou bulusturacakmis. 3. istanbul bienalinin kuratorlugunu yapmis ve proje4l, platform, artist, bakiniz ve galerist gibi kurumlarin/yayinlarin yonetiminde az cok parmagi olan vasif kortunun ve de hakkinda cahil oldugum ama muhtemelen onemli bir kurator olan charles eschenin*kuratorlugunu ustlenecegi ve 16 eylül - 30 ekim 2005 tarihleri arasinda istanbul bienallerinin geleneksel mekanlarini olusturan tarihi yarimadadaki aya irini, darphane, yerebatan sarnici vb.de yapilmayacak. kendi deyimleriyle "bienal bu kez; sanayileşme sonrası dönemin, modernitenin fiziksel tortusunun ve tüketim-merkezli bir ekonomik sisteme geçişin izlerini buluşturan bölgeleri yeğleyecek."

    ayrica bu sefer istanbul bienali iki kentte es zamanli gerceklesecek: istanbul ve eindhoven* basin aciklamasindan alintilamak gerekirse "istanbul bienali'ne paralel bir proje olarak planlanan eindhoven sergisi, kimi sanatçılarını 9. uluslararası istanbul bienali ile paylaşırken kimi sanatçılarını istanbul bienali'nin tarihçesinden seçerek, "başka bir yer, başka bir mekân" düşüncesini uluslararası bir sanat müzesi bünyesinde tüm karmaşıklığıyla canlandıracak. böylece, akışkan/geçici bienal sergisi ile durağan/kalıcı müze bağlamı arasındaki hiyerarşi konusunda da yeni sorular ortaya atılacak."

    http://www.iksv.org/
  • ilk defa, iki kuratörün birikte gerçekleştirecegi ve konusu istanbul olan bienal: bu sene digerlerinden yine farklı olarak az sayıda sanatçıya yer verilecekmiş ve bu sanatçılardan bazıları da istanbulda eserlerini verene kadar konuk edilecekmiş.
    yapılan açıklamada, konu istanbulsa neden türk sanatçılara yaygınlıkla yer verilmiyor sorusuna, zaten katılan sanatçıların milliyetinin önemli olmadıgı, böyle bir ayrımcılıga gidilmek istenmedigi belirtildi.
  • konsepti istanbul olucak olan , onumuzdeki yıl gerceklesicek 9. sanatsal bienal faliyeti.
    kuratorleri:charles esche- vasıf kortun
  • konusu itibariyle kendisine "dokuzuncu uluslararası istanbul "istanbul" bienali" demenin de mümkün olabileceği, beklenen olay.
  • (bkz: michael blume)
  • alışılmış olarak istanbul bienalleri hakkında, mekandan kopukluk, sanatçıların eski ve alakasız işlerle katılması, küratörlerin gereksiz sınırlayıcılıkları gibi eleştirilerin, sanki bu defa dikkate alınmış olduğunu düşündürten bienal hazırlığı açıklaması...
    (bkz: bekle ve gör)
  • poetic justice çadırlarında sanki 2 sene değil de 2 ay evvel gezmiş gibiyken, ne çabuk 2 yaş yaşlandık diye hayıflanırken olup olabilecek en güzel bienal konusu ''hem varolan kentsel mekâna, hem de bu kentin dünya için taşıdığı anlamın imgesel gücüne işaretle istanbul'' neşe ve heyecanla dolduruverdi içimizi. her birinin mekanı istanbul olan sayısız hayallere dalacağız yani.
hesabın var mı? giriş yap