*

  • abd'de genclerin* verdikleri oylar ile secilen cesitli kategorilerde en iyi filmlere, aktor/aktrislere ve en iyi sarki/single'lara verilen odullerdir.
    film kategorileri arasinda en iyi opusme sahnesi, en iyi yalan sahnesi, date'inizle beraber gidilebilecek en iyi film, anneniz sizi izlerken gorse ne der diyecegi film ve daha anlamini bilemedigim bircok ilginc kategoriler var.

    bu odulleri paparazzi dergisi olan people'in yavrusu, teen people dergisi duzenliyor ve sanirim oylama internet uzerinden yapiliyor.

    bu sene 6.si duzenlenen torenler abd'nin show tv'si hatta cok daha beteri olan fox tv tarafindan yayinlanacak. sunuculari mi merak ettiniz, buyrun: paris hilton ve nicole richie.
  • babası için (bkz: peoples choice awards)
  • bu sene* en iyi romantik film & en iyi drama dalında, twilight, robert pattinson***, kristen stewart**; en iyi drama dizi dalında, gossip girl, leighton meester*, chace crawford*; en iyi aksiyon dizisi dalında ise, heroes seçilmiş. ayrıntılı ödül listesi için;
    http://www.chiff.com/…teen-choice-awards.htm#awards
  • oyle veya boyle 2007 yilinda dreamgirls filminde hayatinin ilk oyunculuk denemesiyle kuzey amerikadaki irili ufakli her odulu supuren jennifer hudson, bu odullerde her nasilsa "breakout female" kategorisinde kaybetmistir.

    bu kadar ciddiye alinmalidir.
  • mtv film ödüllerinin başka bir versiyonu. oy verenler de kazananlar da aynı.
  • 2010 yılı kazananlarının çoğunluğu yine tahmin edildiği gibi twilight ve vampire diaries ve glee'den olmuş. kazananların görüntüleri için; http://bit.ly/dosinr
  • harry potter, selena goımez, glee , taylor swift ödül sayısı açısından geceye damgalarını vurdu.
  • ödül törenlerinin sahteliğini gözler önüne seren binlerce örnekten birine daha adını karıştıran organizasyondur.

    okuyunca belki diyeceksiniz ki "biz de sandık insanlık suçu işlendi bu nedir?", ama uzun zamandır bu sektörü takip eden biri olarak hazır yazar olmuşuz geri kalmayayım dedim. öncesinde de birkaç görüşümü paylaşmak istiyorum.

    bildiğiniz üzere her yeni onluk zaman diliminde (bkz: decade) deyim yerindeyse patlayan, geniş ve tam da ödül törenlerinin istediği yaş kitlesine ulaşan sanatçılar vardır. yaş kitlesi diye özellikle belirtiyorum çünkü zaman dilimi değişse de ödül törenlerine hedeflediği reytingi kazandıran güruhun yaşı çoklukla değişmez. grammy, oscar gibi ac'ye de hitap eden ödül törenleri de vardır elbet fakat bahsetmek istediğim daha küçük yaşta olan ve sanatçılara daha fanatik yaklaşan kitle için her tören izlenmesi gereken oldukça önemli etkinliklerdir. e ekşi'de yazan bunu biliyor da koskoca televizyoncu bunu bilmiyor mu? hem de nasıl biliyor.

    her geçen "decade" yeni parlayan bir yıldızı, eski sönen bir yıldızı, adı skandallarla anılanları, ilişkileriyle gündemde tutunanları, medyatik kimliği hiçe sayıp birkaç yıl arayla müzik listelerinde bungee jumping yapanları, ortaokul ve liseleri tamamen ele geçirenleri, decade'in ilk yarısında harikalar yaratıp ikinci yarısında kariyerinin canına okuyanları ve daha nicesini barındırır. çoğu plandır, projedir, sektöre yeni bir soluktur. aklıma hep reklamlarda bir çocuğa hayali sorulduğunda çocuğun verdiği cevabın aslında 30 yaşındaki biri tarafından aylar öncesinde kurguda yazılmış olduğu örneğini getirir. büyük sanatçılar değil büyükmüş gibi gösterilen sanatçılarla doludur. neyse işte efendim değinmek istediğim tam da bu plan proje kısmı zaten. en prestijlisinden reytingi yerlerde olana kadar her ödül töreni bu projeleri hayata geçiren medyatik unsurlardır. bu sene güya en ağırbaşlı bildiğimiz grammy bile bts hayranları töreni izlemeye devam etsin diye bts'in sunuculuğunu yapacağı adaylığı yayın akışında en sonlara koydu, mtv'nin törene katılmayanın adaylığını kafadan sildiğini sağır sultan duydu zaten. bu ve bunun gibi nicelerine güm yeni bir sahtekarlık da teen choice'dan geldi.

    ilgiyi birkaç hafta önceden yakalamak için sosyal medyanın gücünü kullanan törenlerin çeşitli oylama ve twitter hashtaglerine dayalı kazananı belirleme usulleri malum. bu sene teen choice awards'un "choice summer female artist" kategorisinin kazananı açık arayla katy perry olmasına rağmen ödülü kimsenin oylamada sallamadığı halsey'ye vermeleri katy perry standartlarında biri için sıfır değere sahip olsa da törenlerin sahtekarlığı ile ilgili güzel referans olmuştur.

    velhasıl kelam esasında törenlerle ilgili fikrimi sunmak için bahane oldu efendim bu durum, şöyle izleyici tarafından büyük bir boykota uğrasalar da bir silkelenseler, nasıl isterim.

    edit: anlatım bozukluğu
  • taylor swift, jonas brothers, louis tomlinson gibi bu törenin kitlesine hitap eden isimlere rağmen 772 bin izleyiciyle tarihinin en düşük reytingini almıştır. her ödül töreni gibi kendini geliştirememiş, sıkıcılaşmış ve yıldan yıla daha da dramalaştırılmıştır. (bkz: karma is not a liar)
hesabın var mı? giriş yap