• edit: kadın ilk çıkan haberlerde beni kurtardı şeklinde konuşurken şimdi liseli gencin cebinde bıçak ne geziyor, alkollüydü ufak bir tartışma yaşadık, bu genç gelip dahil oldu demiş ve ifadesi 19 suç kaydı olması onu kötü bir insan yapmaz şekline dönüşmüş.

    bkz: yeni ifadesi

    olay bu şekilde gerçekleştiyse gerçekten fen lisesi mezunu çocuk adına kahredici bir durum. maktulun sicili de pek temiz değil. 'kasten yaralama', 'hırsızlık', 'yağma' ve 'uyuşturucu madde ticareti' suçlarından toplam 19 suç kaydı varmış. kime, ne zaman ve nerede yardım edeceğini şaşırıyor insan.

    "konya'da üniversite sınavına hazırlanan kadir şeker kütüphane çıkışı, bir parkta sevgilisini döven özgür duran'a müdahale etti. yaşanan boğuşma sırasında meyve bıçağını duran'ın kalbine saplayarak öldüren şeker, tutuklandı.

    oğlunun karıncayı bile incitmeyecek biri olduğunu belirten baba cengiz şeker, "oğlum fen lisesi mezunu. karıncayı bile incitmeyecek yufka yürekli birisi. üniversiteye hazırlanmak için konya'da dershaneye gidiyordu. dershaneden çıkıp, eve giderken bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. kadını kurtarmak için araya giriyor. adam bu sefer oğluma saldırıyor. oğlumun boynunda, suratında yaralar var. boğazını sıkmış. elinden zor kurtulmuş. yine üzerine saldırmış. bir arbede yaşanmış. bu arada bıçaklama olayı olmuş. çok üzgünüz. karşı tarafın ailesine de baş sağlığı diliyoruz. bizim çocuklarımızın da harcanmaması gerekir" dedi."

    haber
  • tam bir ahlak felsefesi problemi olan durum, sayfalarca konuşulur kim haklı kim değil diye. ama buradan benim çıkartacağım ders olana bitene karışıp ne katil olmak mantıklı ne de mezara girmek.
  • kahramanlık güzel şey ama bizler adalet sağlayıcılar değiliz.
    adaleti sağlaması gereken devlet..
    burada da devletin büyük bir boşluğu var.

    normal şartlarda böyle bir ortamın hiç yaşanmaması o kadının dayak yememesi lazımdı. ancak madem yaşandı, cinayeti işleyen arkadaşın polise haber vermesi ve durumu polisin düzeltmesi gerekirdi.
    ancak insan bir şekilde kendini sorumlu tutuyor bu olaylardan.

    olaya buradan bakınca, umarım nefsi müdafaa vardır ve ceza almadan kurtulur diyoruz ancak bu da başka problemlerin yolunu açacaktır.
    devletin toplumdaki şiddet olaylarına hem cezai hem de psikolojik sosyolojik olarak önlem alması gereklidir.

    edit: "polise haber vermesi gerekirdi" ifademi gülerek karşılayan ve "ne polisi yeaaaa" diyen pabucumun alfaları umarım böyle bir durumla karşılaşmazsınız çünkü "aman şahit yazmasınlar" diye topuklayacağınızı adım gibi biliyorum.
    ayrıca evet normal şartlarda polise haber vermesi gerekirdi.
    bu gibi durumlarda sizden önce devlet görevini yapmalı.
  • yazık gencecik çocuk. umarım az bir ceza alır ve kurtulur.
    dün akşam, bir arkadaşımın yanına gidiyordum. azman gibi bir herif yanındaki kadına hakaret edip üzerine yürüyordu. aralarında bir sorun var sanırım. kavgadan falan anlamam. abi özür dilerim. sigara vereyim bi sakinleyelim dedim. o esnada yaktım bir sigara. bilader git başımdan aile meselesi dedi.
    haddim ailene müdahale etmek değil. birer sigara için sakinleşin demiştim özür dilerim dedim. uzattım paketi. birşey diyemedi. cebinden kendi paketini çıkardı yaktı. yanındaki kadına da verdi. sağol bilader deyip arabaya bindiler. kadıncağız gözleriyle teşekkür etti. o esnada adam bana ters birşey diyebilirdi. ya da beni dövebilirdi. belki kardeşimiz gibi ben de, katil olabilirdim.
  • kasten adam öldürmekten yargılanacaktır. ifadeler ve olay yeri inceleme raporundaki detaylar çok önemli, nefsi müdafaa değil gibi görünüyor. adalet yerini bulmuş gibi görünüyor ama hukuk ayrı bir kavram. umarım en hafif cezayı alır.
  • bu yüzden müdahale etmiyorum. beni hiç ilgilendirmiyor.
  • ortalıkta yığınla bekçi - polis dolaşıyor ama kavgaları görmüyorlar bilmem farkında mısınız?
  • yazık çocuğa, çok üzüldüm. allah ailesine sabır versin. fen lisesi mezunu, akıllı, zeki bir genç; öfke kontrolü olmayan sığırın biri yüzünden geleceğini kaybetmiş. keşke polis çağırıp, evine gitseymiş. kadın neyse ki kalleşlik yapmamış, döven sevgilimin elinden kurtardı diye ifade vermiş.
  • koşar adım uzaklaşması gereken olaya müdahil olma hatasını yapmış genç. geçmiş olsun. başına muhtemelen alabileceği cezadan çok daha büyük iş almış kişi. daha ölenin ailesi var, olayda yer alan diğer kişi var. zor. kötünün kötüsü bir gençlik hatası yapmış.
  • insanlar artık tipi bozuk kimselerle can sıksa dahi laf dalaşına girmiyor. bıçak filan çeker b.k yoluna gitmeyeyim diye düşünüyor. bu kardeşimizinki biraz fazlaca gözü karalık olmuş. belki yaşının getirdiği bir şey. belki de o anlık iç güdüsel insani bir refleks. eğer olay anlatıldığı gibiyse büyük talihsizlik umarım az bi ceza ile sıyrılır. sonuç olarak sokakta kadın döven adamdan her türlü pislik beklenir en mantıklısı hemen 155'i aramak.
hesabın var mı? giriş yap