kanada sorunsalları

  • hangi koleje gittiniz? memnun kaldınız mı eğitimden? sonrasında iş bulması sıkıntı oldu mu çok?
    yüksek lisans ve doktora eğitimi değil, mesleki eğitimden bahsediyorum. georgian, george brown, seneca vs. kolejlere gitmiş ve sonrasında orada kalmış suserlar tecrübelerini paylaşsa ne güzel olur.
  • transferwise hesabım var ama uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar hesap bilgilerini verince
  • istanbul'da beyaz yakalı olarak çalışan, ortalama bir muhitte 1+1 evde oturup, haftada 2-3 gün dışarıda yiyip içebilen, sosyal faaliyetlere katılabilen, yılda 1 hafta civarı tatil yapan, arabası olan, az çok kıyafet, ev eşyası gibi konularda istediğini alabilen birinin kanadaya göçüp bu hayat standardını sağlamak için gerekli parayı uber, bulaşıkçılık vb. kalifiye olmayan işler yaparak kazanma şansı var mıdır?
  • kanada'ya taşınmak istiyorum, ancak 3 yıldan fazla iş tecrübem yok ve ielts puanım 7.0 ayrıca kanada'da daha önce hiç bulunmadım yani express visa imkansız gibi bir şey. tr vatandaşıyım ve avrupa'ya alışamadım bir türlü, üniversite mezunuyum ama illa mesleğimi yapmam şart değil bir süreliğine her türlü iş yapabilirim. türkiye'den alınmış ce tır ehliyetim ve mesleğimle alakasız sertifikalarım var. iyi derece ingilizce ve almanca biliyorum ama fransızca bilgim çok çok az. köşede biriktirdiğim bir miktar para var ancak kanada'da yüksek lisans yapmak için yeterli değil, lisans ortalamam da düşük zaten.

    benim gibi birisi kanada'da nasıl oturma, çalışma, göçmen vizesi alabilir? birileri eşsiz bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim.
  • yakın zamanda taşınmayı dusunuyoruz. iş imkanları ve yaşam şartları açısından bakıldığında birkaç şehir aklımızda var ama yaşayan arkadaşlardan onerileri olan varsa acigim