• toplumun bilgiyi kendi yapisina paralel bir serbestiyle sentezleyebilmesine sosyal medya demek, atmosfere "sosyal oksijen tupu" demeye benziyor. halbuki en basindan beri bilgi bizzat toplum tarafindan yaratilan, topluma ait, haliyle toplumun da en ham haliyle tuketmeye sonuna kadar hakki oldugu bir meta iken, bir takim "secilmis" mecralarin tekeline gecip o filtreden sunulmaya baslanmasi sacmaydi. yemeklerin sadece restoranlarca yapilip bize sunulmasi gibiydi. simdi yemegi istedigimiz gibi yapabildigimiz gibi, onu da istedigimizle istedigimiz gibi paylasabildigimizi gorduk. bu surecin tersten islemis olmasini aptalca buluyorsam da duzeliyor olmasina sahit olmaktan gayet memnunum.
  • kendini ve yaptığını önemseme-önemsetme çabasının sonucu doğan 2010'ların yaşam alanı.

    (bkz: twitter)
    (bkz: friendfeed)
    (bkz: facebook)
  • hayatimizdaki yeri suraciktan da gorulebilen:
    http://socialnomics.net/…edia-revolution-2-refresh/
    veriler korkutucu olabiliyor.

    bir de bu islerde haber mashable adiyla bilinen pete cashmore'dan alinir. takip etmeye deger, analizler guzel.
    http://twitter.com/mashable
  • (bkz: webit expo)
  • içeriği izleyici tarafından oluşturulan medyadır. kollektif akılda diyebiliriz buna. yapay zeka çalışmaları sosyal medyanın daha akıllı hale gelmesi için çaba sarfeder. web 3.0 böyle bir çalışma sonucunda ortaya çıkmıştır. gün geçtikçe online dünya ile ofline dünya arasındaki farkı kaldırıyor. hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz, yani online.
  • yeni kobi sikme enstrümanı. bi iki sene de bununla idare ederiz.

    sonra bulunur zaten bi şeyler.

    o diil de bi twitter hesabını 5 bin liraya okutan adam var lan memlekette.
  • son aylarda ve yıllarda adını sıklıkla duymaya başladığımız mecra.

    kanaatimce henüz tam olarak somut yararları ve etkileri bilinmemekle birlikte, türkiye'de bu mecralarda layıkıyla boy gösteren bir şirket de gözüme çarpmıyor.

    türk gençliğinin sosyal medyadaki varoluş amacını ve varolma şeklini gördükçe de bazen bu mecralarda boy göstermeye çalışmanın nafile bir çaba olduğunu düşünmeden edemiyor değilim.

    united states of america gençliği gibi, her an elinde iphone'uyla işemesini sıçmasını,x'e gittiğini sosyal mecralardan bildirir hale gelen bir toplum olursak bir gün şayet, işte o gün sosyal medya pazarlaması, geleneksel medya ile yarışabilir.
  • sosyal medya'yi iki donemde incelemek mumkundur:
    turk'lerin sosyal medyayi kesfinden oncesi ve sonrasi.

    (bkz: sosyal medya klavye delikanlıları)
  • trt haber'de 25 ağustos 2010 tarihi itibariyle başlayacak olan programın adı. nagehan alçı'nın sunacağı program oldukça ses getirecek gibi. programın tanıtım videosu http://www.trt.net.tr/…n/sayfa/detay.aspx?pid=21645
hesabın var mı? giriş yap