• edit 2020:

    samsung galaxy tab s6 şu anda mevcut en iyi android tablet olarak biliniyor. nitekim, büyük bir ekrana, üst düzey özelliklere, bir kaleme ve tam bir klavye desteğine sahip. pahalı ve daha küçük ve daha taşınabilir bir tablet isteyen herkes için doğru seçim değil, ancak çok yönlü bir cihaz olduğundan son derece kullanışlı.

    farklı ihtiyaçları (veya bütçeleri) olanlar için, tabletler arasında iyi çalışan ve bütçenizi zora sokmayacak birkaç seçim daha var.

    genel olarak en iyi android tablet: samsung galaxy tab s6

    daha az maliyetli ama verimli android tablet: samsung galaxy tab s5e

    içerik konusunda iddialı android tablet: samsung galaxy tab a 10.1

    ucuz ama kullanışlı android tablet: amazon fire hd 10

    en ucuz olan android tablet: amazon fire hd 8

    çocuklar için en iyi tablet: amazon fire hd 10 kids edition

    2020’nin en iyi android tabletleri
    1- samsung galaxy tab s6
    süper hızlı snapdragon 855 işlemci, 6gb ram, bol miktarda depolama alanı ve iyi optimize edilmiş yazılım istiyorsanız samsung galaxy tab s6 sizin için en iyisi olabilir. ve bir samsung ürünü olduğu için, sınıfının en iyisi ekran – 10,5 inç hızla geliyor – ve muhteşem bir metal yapı bulunduruyor. ayrıca, önceki modellerde eksik olan bir ekran içi parmak izi sensörü de var.

    özelliklerin ötesinde, harika dörtlü hoparlör, bir microsd kart yuvası ve kullanılmadığında tabletin arkasına takılan kutuda bulunan bir stylus gibi ekstralar da bulunuyor. ince ve hafif olmasına rağmen pil ömrünü uzatıyor. bazı işleri yapmak için muazzam bir birinci taraf klavye kapağı ekleyebilir ve daha sonra dizüstü bilgisayar benzeri bir deneyim için dex masaüstü tarzı arayüzüne atlayabilirsiniz.

    her şeyi yapabileceğiniz bir android tablet istiyorsanız ve paranızı iyi bir seçim için harcamak istiyorsanız, galaxy tab s6’dan daha iyisini bulamazsınız.

    artıları:

    android tablette mevcut en iyi ekran
    kutuya dahil s pen kalemi
    sağlam ve güzel donanım
    uzun pil ömrü
    birinci taraf çıkarılabilir klavye desteği
    yüksek kaliteli dörtlü hoparlör
    eksileri:

    yalnızca sıradan bir tablet kullanıcısıysanız pahalı
    uzun süre elde kullanım için uygun değil
    2- samsung galaxy tab s5e
    galaxy tab s6’nın özellikleri ve fiyatı çoğu insan için biraz fazladır. bu yüzden samsung galaxy tab s5e‘yi ikinci sırada ele alıyoruz. tab s6 ile aynı ilkeler üzerine inşa edilmiş, ancak stratejik kesintileri ile daha uygun fiyatlı bir tablet ki bu da onu daha cazip kılıyor.

    10,5 inç amoled ekranın yanı sıra, 4gb ram, 64gb depolama ve yüksek kaliteli dörtlü hoparlör içeriyor. bataryası biraz daha küçük ve snapdragon 670 işlemci sizi performansta çok yükseğe taşımaz, ancak sağlam bir fiyat düşüşü için iyi bir tablet olduğu ortada.

    artıları:

    boyutu fazla olmasına rağmen süper hafif
    geniş yüksek kaliteli ekran
    dörtlü hoparlör
    isteğe bağlı donanım klavye kapağı
    dex desktop dahil üretkenlik özellikleri
    eksileri:

    galaxy tab s6 kadar güçlü değil
    s pen desteği yok
    3- samsung galaxy tab a 10.1
    tab s5e, tab s6’nın daha düşük bir versiyonu gibi olan tab a 10.1, fiyat açısından bir adım daha atıyor. büyük ve güzel bir ekranı ile göz kamaştıran tablet, tasarım ve yapım kalitesi açısından da oldukça yetenekli. ancak performans ve üretkenlik açısından eksileri olduğunu söylemekte fayda var.

    daha yavaş işlemci ve sadece 2gb ram sunan tablet, resmi klavye ve ekran kalemi desteğinin yanı sıra ağır programları kaldırmakta bir hayli güçlük çekiyor. ancak bu tabletin amacı bu değil; devasa 6150mah bataryası ve harika ekranı, içerik görüntüleme ve rahat kullanım için her zaman işin altından kalkabiliyor ve maddi açıdan cebinizi yormuyor.

    artıları:

    harika ekran
    hafif gövde
    surround hoparlör
    büyük batarya
    genişletilebilir depolama alanı
    eksileri:

    daha yavaş işlemci ve düşük bellek
    kalem veya klavye desteği yok
    sadece 32gb depolama alanı
    4- amazon fire hd 10
    amazon fire hd 10, büyük bir ekrana ancak düşük bir fiyat etiketine sahip bir cihazın peşindeyseniz almak isteyebileceğiniz en iyi fırsatlardan biridir. filmleri ve dizileri izlemekten, rahat oyunlara göz atmaya ve oynamaya kadar temel işlemleri yapmak için en iyi android tablet olarak karşımıza çıkıyor.

    bir amazon fire tableti ile akılda tutulması gereken büyük uyarı, google play store’u veya google’ın harika uygulamalarıyla hizmetlerini alamamanızdır. bunun yerine, önemli ölçüde sınırlı bir uygulama seçimine sahip olan amazon app store’a sahiptir. ancak bütçe ve performans açısından oldukça iyi bir donanıma sahip.

    artıları:

    bu boyutta bir tablet için olağanüstü fiyat
    sağlam ekran
    eğlenceli renk seçenekleri
    eksileri:

    google play uygulamalarına erişim yok
    ucuz bir plastik gövdesi var
    5- amazon fire hd 8
    amazon listemize en ucuz android tableti, fire hd 8’i sunuyor. üstelik tablet, mükemmel bir fiyata harika bir değer sunmak için haziran 2020’de yenilendi. tablet, 8 inç hd ekran bulunduruyor. ancak 32gb depolama alanı ve 2gb ram, bu yeni sürümde yüzde 30 daha hızlı bir usb-c kablosu ile şarj oluyor.

    hala çocuklar ve yetişkinler için çeşitli düzgün renkler bulunduruyor. uygulamalar ve videolarınız için 64 gb depolama alanı elde etmek ısterseniz biraz daha fazla harcama yapabilir ve amazon’un “özel teklifler” kilit ekranı reklamlarını kaldırmak için biraz daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.

    artıları:

    çocukların kullanabilecekleri kadar küçük
    eğlenceli renk seçenekleri
    32gb depolama alanı ve usb-c kablosu
    neredeyse inanılmaz fiyat
    eksileri:

    düşük kaliteli ekran
    plastik yapı
    google play uygulamalarına erişim yok
    6- amazon fire hd 10 kids edition
    fire hd 10 kids edition, ebeveyn olarak isteyebileceğiniz en iyi donanım ve yazılım sunar. nitekim amazon bu tableti yaparken, ürettiği en büyük tableti aldı, ebeveyn kontrolleriyle çocuğa özgü içerikler yükledi ve dayanıklı bir kutuya koydu. ekran boyutu küçük çocuklar için zor görülebilir olsa da, görüntüleme için bir destek standı içeriyor.

    1080p ekran, içerik için düz renkler ve netlik sağlıyor. bu, çocuğunuz okumayı öğrendiğinde önemli, çünkü metin daha net olabilir ve video için de istediğiniz şey budur. hd 10 kids edition, aynı harika çift hoparlör kurulumuna da sahip. ancak, gürültüyü sınırlamak istediğiniz zamanlar için standart bir kulaklık girişi bulunduruyor.

    artıları:

    mükemmel garanti
    her yaştan çocuklar için çok sayıda içerik
    mükemmel ebeveyn kontrolleri
    muhteşem ekran
    gayet iyi sesli çift hoparlör
    eksileri:

    bazı çocuklar için biraz büyük olabilir
    biraz pahalı
    google hizmeti yok

    -alıntıdır-

    tabletin ne olduğunu ve hangi amaçlara hizmet edeceğini iyi anlamalıyız, tablet asla bir laptop un yaptığını yapamaz çoğu akıllı telefon gibi cebinizde de taşınamaz ama en az 400-500 lira civarında bir netbook almayı planlıyorsanız ve neymiş bu ucuz çin tabletleri bu aralar çok fazla konuşuluyor diyorsanız ve aklınızda bir sürü cevaplayamadıkları sorunuz varsa doğru yerdesiniz,hoş geldiniz.işletim sistemi olarak windows a mahkum değilseniz veya sizin için şart değilse veya artık sıkıldıysanız android işletim sistemini keşfetmeye, çinli kardeşlerimizin ürettiği binlerce tablet arasından dikkat etmemiz,bilmemiz gerekenleri,tavsiyeleri tanımlamaları bilebilmek için okumaya devam edin;

    first rule is…

    bu konudan çıkınca fark edeceksiniz ki piyasada satılan tüm marka tabletler yani başta tabii ki apple olmak üzere ;sony,samsung,lenvo,acer,motorola… gibi sayısız elektronik firmasının çıkardığı p/f oranı düşük tabletler,burada bahsedilecek tabletlerlerin yanında düşünülemez.arkasında sadece marka desteği var diye ortalama 2 misli para vermek cebinize koymuyorsa zaten yanlış yerdesiniz ve yanlış rehberi okuyorsunuz; lütfen alt+f4 veya ctrl+w yapın.

    bu cümleyi okuyorsanız kulübe tekrar hoş geldiniz,şimdi tablet konusunda hiçbir fikriniz yoksa kaba taslak bir giriş yapalım tablet almadan önce nelere dikkat etmeliyiz bir bakalım;

    tablet ile ne yapacaksınız?

    en başta da dediğim gibi ilk önce tablet ile ne yapacağımızı bilmemiz ve tabletin bize maksimum ne verebileceğini çok iyi bilmek gerekir.5' den başlayarak 11' e kadar değişen boyutta tabletler size 0.3 ghz den 1.6 ghz e kadar değişen işlemci hızı,1 gb a kadar ram,32 gb a kadar hafıza ve maksimum olarak mobil 3d oyunları sorunsuz çalıştırabilme özelliği ,yine maksimum wifi açık orta ekran parlaklıkta 5-6 saat kullanım imkanı sunuyor.bu verdiğim değerlerin istisnaları olmakla birlikte,size bir fikir vermesi için genel değerlerdir.

    başlarken…

    tablet almadan önce bakmanız gereken ilk şey işlemci ve ram değildir! ekran özellikleri ve vaad ettiği batarya süresidir.size wifi açık en fazla 1.5-2 saat kullanım imkanı sunuyorsa 2012 de o tablete tablet denmez isterlerse içine 12 çekirdekli mobil işlemci koysunlar yanına da 36 gb ram,bir eldiven yardımı ile o tableti çöpe atın direk,sonra da eldiveni çıkarıp ellerinizi yıkayın.
    grafik tabletlerden sonra ilk multimedya tableti ortaya koyan apple nasıl bir tablet çıkardı,bilmiyorsanız da burada mola verip ipad1 in özelliklerine kullanıcı yorumlarına lütfen göz gezdirin.
    amacınızı iyi belirleyin,alacağınız ucuz ve android işletim sistemine sahip çin malı bu tabletle ne yapacaksınız,buraya gelene kadar 2-3 defa aynı şeyi tekrar etmemin nedeni bunları okurken artık ne istediğinizi biliyor hale gelebilmeniz içindi,şimdi almak istediğiniz bu tablete en fazla ne kadar para ayırabileceğinizi belirleyin,ben sizin yerinize şöyle diyeyim dolar bazında ve birini seçin;

    a) …-110$
    b) 110-160$
    c) 160-250$

    model 1

    ben sadece işe giderken,öğle arasında,işten çıkınca eve giderken ( e ne kaldı dimi ) müzik dinlemek, belki bir bölüm dizi izlemek yanında yeni indirdiğim kitabımı okumak veya yarına yetiştirmem gereken sunumun excel de son hesaplarını yapmaksa,siz zaten genel olarak tabletin tüm fonksiyonlarını kullanacaksınız demektir.iş çantasında veya okul çantasında taşıyıp bu dediğim işlerin hepsini yapmak isteyen potansiyel tablet kullanıcısı şimdi sözüm sana,bu işleri yapabilip alabileceğin en ucuz tablet 90-110 dolar civarı.ama umarım yukarıda en az b şıkkını seçtin,' benim o kadar para yok ki yine de dediklerinin hepsini yapmak istiyorum' diyorsanız aşağıda sizin için de birkaç cümlem tavsiyem var.denilenleri keyifle yapabilmek için bir kere kesinlikle kapasitif ekran ve yüksek çözünürlük sizin 1.tercihiniz, batarya ömrü ise 0. tercihiniz !!!

    wifi yi açık unuttuğunuzu ve en can alıcı işlemi yaparken çat diye tabletin kapandığını bir düşünün, 'sadece 2 saat oldu daha nasıl biter pili yavvh!'diye sinirlenmeyin sonra.dediğim gibi gün içinde aktif olarak ve devamlı olarak kullanmak istiyorsanız en azından b seviyesinde bir bütçe ayırın ve arama terimlerinizin en tepesine kapasitif ekranlı-yüksek çözünürlüklü bir ekranı ve batarya ömrünü yerleştirin.c düzeyinde bütçe ile sadece kapasitif ekranlı ve yüksek kapasiteli bataryalı bir tablet haricinde,ips panelli ekran ve 1 gb ram size lokum gibi gelecektir,yapmak istediğiniz şeyler için olmazsa olmaz değil ancak c ve d sınıfı için olmazsa olmaz,umarım bu farkı anlatabilmişimdir…

    ekran boyutuna gelince,bu tamamen sizin tercihinizdir ancak size tavsiyem 16:7 orana sahip 7' dir.
    pdf , e-book ve internet ağırlıklı bir kullanıma kesinlikle 4:3 tabletler yani 8' ve 9.7' leri tavsiye ederim.
    hazır pdf, e-book ve internet kullanımından bahsetmişken gelelim şimdi size;

    model 2

    'benim tabletten beklentim sıkıntı yaratmadan pdf leri açsın,e-book ları okuyabileyim ve saatlerce internette surf imkanı sunsun' şeklinde ise ; en başta 16:9 oranlı ekran ve düşük çözünürlüğe sahip tabletlerin sizi uzun süre bunları yaparken rahatsız edeceğinin altını koyu koyu çizeyim.israrla bu tezimi yıkmak istiyorsanız bilgisayarı uyku moduna alıp bir çıkın en yakın elektronik ürün satan bir mağazaya girin artık bimeks mi teknosa mı vatan mı hangisi size en yakınsa karşılaştırma yapın,kesinlikle orada çalışan tabletin t sinden sonrasını bilmeyen,sorduğunuz sorulara ağzından başka bütün organları ile cevap verecek kişilere itibar etmeyin,konuya hakim olsunlar istemiyorum ama en azından biri bu ipad 2 nin ne farkı var diğerlerinden dediği zaman bir zincir mağaza müdürü;'… flash destekliyor… ...' dememeli,mağaza çalışanlarının hepsini toplasan ve daha önceden haber vermeden tabletlerle ilgili soru sorsan en başta ipad 2 flash destekliyor diye bir cevap gelecektir bilmem anlatabildim mi.neyse konu dağılmasın şimdi ben bunları yazana kadar siz bakıp geldiyseniz ne demek istediğimi benden daha iyi anlamışsınızdır ama kişisel tercihe bağlı istisnaları göz ardı ediyorum.
    daha sonra ekran kalitesi çok önemli, ' ne diyorsunuz deminden beri açsana şunu biraz' , evet anladım böyle düşündüğünüzü, devam ;
    okumaya dayalı tablet kullanımından ekran çözünürlüğü,ekran paneli,ve parlaklık düzeyi çok çok önemlidir.sizin uzak durmanız gereken cihazın ekranı şudur mesala ; resisitif 7’ 800x480, resisitif 800x600,resisitif 10' 1024x600,…
    e-reader ların ekranı gibi özel bir ekran yapısı da tercih edebilirsiniz ama 9.7' kapasitif ips 1024x768px sizin için pörfekto bir seçim olacaktır.henüz işlemci,ram,rom gibi işlere girmedim farkındaysanız çünkü ne dedik ilk önce ihtiyacınıza göre bir ekran seçeceğiz,diğerleri zaten gelecek.

    model 3

    şimdi de; 'benim amacım merakımı gidermek,herkeste bir tablet sevdasıdır gidiyor nedir ne değildir bilmek denemek istiyorum,sonradan işime yarayacağını ve taleplerimi karşılayabileceğini anlarsam güzel bir tablet alırım…''cılar ve ; ' valla öğrenci adamım hiç o kadar para veremem ama arada bir ihtiyaç olmuyor değil,e laptop da her zaman taşınmıyor şöyle yarım kiloluk bir multimedya-internet aleti olsa keşke' ciler için bir bakalım;
    size kesinlikle a seviyesinde bir tablet öneriyorum,hiç endişe etmeyin 2 yıl önceye göre bu seviyelerde artık çok kötü tabletler yok,hala via işlemcili çöpler satılıyor ama onların da zaten yakın zamanda stoğu bitecek merak etmeyin yani.
    buradaki tek sıkıntı,kasmalar halinde sizin tabletten soğumanız olur,ki şu an 100 dolara 4.0os li kapasitif ekranlı 512 mb ramli orta hal işlemcili bir tablet alırsanız bunlarla da karşılaşmazsınız kolay kolay,a sınıfının belki de tek dezavantajı çeşitli olarak p/f oranı yüksek tablet bulunmaması yani p/f oranı yüksek bir tablet alayım diyorsanız ne alacağınınz şu an belli,belli olmasa da 3-5 tane 7’ tablet arasından seçim yapacaksınız.ama yok ben 8' resisitif bir tablet veya 10.1' yine resisitif alıcam diyebilirsiniz ben tavsiye etmesem de sonuçta şu an deneme amaçlı ve dar bütçeli bir kullanıcı gözüyle yaklaşıyoruz olaya.değişken bir yapı gösterse de bu aralığın tabletlerinde yüksek performans,2160 hd film,3d oyun,hdmi gibi şeyler pek beklemeyin yani kıstasınız o olmasın,elbetteki bunların da olduğu tablet yok değil ama dediğim gibi sayısı çok değil. alın mesala bir paladin keyfinize bakın ama yüksek çözünürlüklü ips ekran,yüksek performanslı bir işlemci gibi şeyler düşünmeden…
    pdf,hd video,surf,müzik gibi şeyleri yapamaz mısınız 110$ a kadar olan tabletlerle, kesinlikle yaparsınız hele de kişisel zevklerinizi kenara bırakıp p/f tableti alırsanız eksikleri olacaktır belki arada takılmalar yaşanacaktır ama illaki sizi verdiğiniz para karşısında tatmin edecektir.eğer yaşadığınız bu deneyimden memnun kalırsanız 2.el kısmında veya satış sitelerinde ürününüzü satıp tecrübe sahibi biri olarak bütçeniz elverdiğince yukarılara çıkın…

    sen en iyisine layiksin…

    'tablete verecek 400 lira param var,bana bu paraya alınabilecek son model bir tablet lazım' diyorsan ve yazıyı sabırla buraya kadar okuduysan sen en iyisine layiksin demektir.sana şöyle ortaya çift çekirdek işlemci veya yeni tatlı belamız allwinner çip,yanına sıcak sıcak 1gb ram,üstüne yüksek çözünürlüklü ips kapasitif 5 noktalı bir ekran,çift kamera,enn az 6-7 saat pil ömrü tercihen 3g,gps yaptırayım yanına ileride stabil olacağını düşündüğümüz bir dondurmalı sandviç vereyim.valla bundan iyisini istiyorsan üstüne türk kahvesi olarak telefon özelliği katarız ama o da zaten gümrükten geçmez maalesef.ve henüz üretimi yapılmış değil...

    sen hiç diğer tabletlere bakma,vakit kaybetme.buralara çıkabiliyorsan bütçe bakımından ve tablet almada kararlıysan gerçekten diğerlerine bakma.buraya kadar okuduğun için teşekkürler ama senin tabletin aşağıda hazır,şu an piyasanın p/f canavarlarından,hayırlı olsun…

    x ve y tableti 150 dolar olsun,x tableti ips yüksek çözünürlüklü ekrana ve 512 mb ram e sahipken, y tableti 1 gb ram ama normal çözünürlükte lcd ekrana sahipse ve diğer tüm özellikler aynı ise,hangi tableti tercih ederiz?

    cevap: …

    ekran boyutu,çözünürlüğü,paneli ve cpu-gpu-ram e baktıktan sonra gelelim kısaca diğer özelliklere;

    wifi:standart olan 802.11 b/g dir ancak b,c,d sınıfı için dikkat edilmesi gereken bir şey de; 802.11 b/g/n olmasıdır,daha iyi çekim için buna dikkat edin.

    telefon: bu özelliği dışarıdan getirteceğimiz tabletler için göz ardı ediyoruz.

    bluetooth: bence hiç düşünülmemesi gereken bir özellik ama tabii ki özel bir ihtiyacınız varsa,çok fazla tablette rastlamasak da sizin için tercih nedeni olabilir.

    kamera:çok bir şey beklememekte fayda var.eskiden çoğu tablette olmasaydı daha iyi olacaktı dedirtiyordu çünkü sadece barkod okuyucu için kullanılır kalitedeydi,şimdi en azından 2mp olduğunu düşünürsek skype için oldukça yeterli düzeyde,dediğim gibi barkod okumada da zaten fazla bile.umalım ki yeni çıkacak tabletlerde 2 tarafta da en azından 5-6mp lik bir kamera olsun.

    usb portu: üzülerek piyasadaki tabletlerin %95 inde mini usb şeklinde bulunmakta,bu da ekstra bir çeviri ile düzeltiliyor ama şunu eklemeliyim ki tabletinizden sarkan bir 3g modem hiç hoş olmuyor rahatsız ediyor onun için kablosuz olan çeviriciyi tercih edebilirsiniz.

    hdmi: tv ye görüntü aktarımı sağlıyor bildiğiniz gibi yine hemen hemen tüm tabletlerde mini port mevcut.çeviriciye gerek yok bir ucu mini bir ucu normal olan kablolar mevcut.

    gps: bazı tabletlerde dahili olmakla birlikte bazılarında harici şekilde mevcut,tabletin fiyatına ekstra en az 30$ eklediğini belirteyim.

    ivmeölçer: haraketinizi algılayan bu özellik ile uyumlu olan oyunlar gerçekten inanılmaz zevkli oluyor,merak etmeyin tabletlerin %99 unda bu özellik mevcut,ama bazılarında işletim sistemine bağlı olarak 90' kaymalar olabiliyor ama bunu da güncel fw ile düzeltmek mümkün.hele bu sıralar stabil olmayan dondurmalı sandviç sürümlerinde bu hata olabilir.

    şimdi durun ve bir düşünün,eğer hala netbook almak istiyorsanız bundan sonrası size göre değil,sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
    biz devam edelim;

    bu kadar incik boncuk yeter sanırım,şimdi işin kullanım tarafına biraz daha bakalım;

    pilden nasıl tasarruf ederiz,nasıl daha uzun süre kullanım sağlayabiliriz?

    -tableti kapatmayın,yok yanlış anlamadınız evet kapatmayın diyorum.nasıl mı;diyelim oyun oynadınız yemek molası vereceksiniz en fazla 45 dk-1 saat,bu durumda tabletinizi kapatmayın uyku moduna alın.gece uyumadan önce kapatın ama diğer tüm durumlarda açık kalsın.
    -ekran parlaklığını minimum en rahat görebileceğiniz şekilde kısın.
    -interneti kullanmadığınız zamanlar tableti direk uçak moduna alın ve böyle kullanın.
    -kullanmadığınız uygulamaları kapatın.
    -masaüstü ekranına olabildiğince az widget ekleyin,gereksizleri kaldırın.
    -uçak moduna almama konusunda inatçıysanız bluetooth,3g,wifi özelliklerini kullanmadığınızda kapatın.
    -tabletin yakınına manyetik maddeler ve aletler koymayın.
    -son olarak sistem dosyalarından kernel den 1-2 değişiklik yaparak da yukarıdakilere katkı sağlarsınız ben tavsiye etmiyorum ama nasıl yapıldığını pm ile sorarsınız,anlıyorsanız yapabilirsiniz.

    android'in acemisiyim,yeni tablet aldım hangi uygulamaları tavsiye edersiniz?

    bu konuda merimobiles dan tasselholf'un tavsiyeleri zaten oldukça güzel,ben de onları kullanıyourm;

    video: rockplayer
    müzik: astro player nova
    file explorer: es file explorer & root explorer
    pdf: adobe reader
    ebook: aldiko
    web: dolphin browser hd
    klavye: better keyboard 7
    launcher: adw.launcher

    widget:
    - the weather channel
    - audiomanager console

    ekstra:
    - wifi analyzer
    - system app
    - apps 2 sd
    - scanner radio
    - tapatalk

    çocuğunuz varsa:
    - toddler lock

    ve türk'lerin vazgeçilmez özelliği olan overclock için benim tavsiyem setcpu,ama kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyorum,oluşabilecek sorunlardan kendiniz sorumlusunuz.
    çoğu tabletin fabrika çıkış hızı zaten en stabilidir.

    bunları ve daha fazlasını bulabileceğiniz 2 başlık patlatıyorum,indirebilirsiniz;

    popüler android uygulamaları

    en çok aranan 50 ücretsiz android uygulaması

    bunlar harici de aklıma gelen bütün uygulama sitelerini yazıyorum buyurun;

    getjar.com
    soc.io/app-store
    androidzoom.com
    androlib.com
    store.handmark.com
    handster.com
    mobango.com
    pocketgear.com
    mobilestore.opera.com
    appitalism.com/
    amazon.com/mobile-apps
    slideme.org
    appbrain.com/
    corporate.mobihand.com
    handango.com
    aproov.com
    f-droid.com

    18 yaşında büyüklere de mikangi.com u önerebilirim,ama tavsiye etmem.
    bunların harici aslında tabii ki marketimiz var en başta,onu unutmayın…

    nerden alırız bu tabletleri?

    pandawill.com
    fastcardtech.com
    ankaka.com
    merimobiles.com
    chinagrabber.com
    houseofdap.com
    ownta.com
    bestmid.com
    mcbup.com
    spemall.com
    mp4nation.net
    ve tabii ki ebay

    aklıma gelenleri yazdım tabii ki de daha bir sürü var ancak tavsiyem pandawill.com dur,hem ürün çeşitliliği hem alış öncesi ve sonrası hizmeti hem fiyatları ile hepsinin 3-4 adım önünde,sakın sakın ola ki pandawill.com a bakmadan tablet almayın!!! muhakkak tüm sitelere bir göz atın ve internette indirim kuponları var mı bir bakın.bu konuda da pandawill yine öne çıkıyor,kuponsuz fiyatları zaten iyi olduğu gibi bir de en az %5 lik indirim kuponu buldunuz mu ki çok kolay bunu bulmak ,dadından yenmiyor.diğer sitelere bakın tabi ama 2-3 tanesi hariç itibar etmeyin,ben çeşit olsun diye yazdım.aliexpress ten alışveriş yapmamanızı tavsiye ediyorum,heyecanla tabletini bekleyen insanların kargoları açınca taşla sopayla karşılaştığını çok gördük hele de şimdi ödeme sistemelerinden paypal ı kaldırdılar.geribildirimi çok yüksek ve eski firmalara güvenebilirsiniz tabii ki ancak onların da fiyatları piyasadan yüksek olacaktır belki pazarlkk yaparak biraz indirebilirsiniz ama yine de uğraşmaya değmez her türlü kuponla pandawill den alabileceğiniz fiyattan yüksek olacaktır.
    ödemelerinizi paypal ile ama dolar bazında yapın,ödeme anında sakın paypal ın kurunu kullanmayın,bırakın dolar olarak çeksin ve bankanız o anki kurdan hesap yapsın,diğer türlü paypal ın kuru çok yüksek.paypal hesabınız yoksa da üye olmadan yapabilirsiniz ödemelerinizi.şahsen ben sizlere tavsiye etmesem de paypal dan yıllardır başım ağrıdığı için güvenilir sitelere direk moneybookers ile kredi kartımdan çekim yapıyorum.ama şimdi milyarda bir olasılıkta bişi olur diye siz benim yaptığım şekilde yapmayın,kazığınızı sağlam bağlayın.şunu da ekleyeyim ki paypal hesapları çok ama çok kolay çalınabiliyor,internetin ve veya bilgisayarın ortak kullanıldığı yerlerden paypal a giriş yapmayın.

    kargo nolur,ya gümrük???

    geldik zurnanın kendini çello zannettiği ana,tablet ve elektronik alışverişlerinizde istisnasız olarak kesinlikle,lamküm etmeden,fantezi aramadan,artistlik yapmadan;özel kargo firmalarını kullanmıyoruz.tnt,ups,dhl yani.kullanacağımız usps,hongkongpost,chinapost,ems gibi devlet kargolarıdır,evinize kadar da ptt ile teslim edilir.bu işin tek yolu budur,ammaa unutmayacağınız en önemli 2.şey de kargonuzun takipli olmasıdır,yani kayıtlı olmasıdır.diğer türlü tabletinizin elinize
    gelme olasılığı bayağı bir düşer,ptt sağolsun…
    ems hariç diğerler yani usps,hongkongpost air mail,chinapost air mail aşağı yukarı 12-20 günde gelirken ems 8-12 gün civarında gelir.yuvarlama değerler verdim zaten tam sayıları bulmak mümkün.
    gümrük işine gelince,ilk önce aldığınız tabletin faturasını düşük yazdıracaksınız,75€ luk sınırı hesap ederek ortalama 70-80$ gayet iyi olur,çok da düşük yazdırmayın sizden gerçek değerini kanıtlamanız istenebilir.bakın tablet gümrüğe takılsa bile korkmayın sakin olun sadece %20 vergisini ödersiniz ve alırsınız ve vergi de ürün için ödediğniz bedeli kanıtlamak için istenen paypal veya kredi kartı ekstresindeki değerdir.
    2 tane tablet birden almayın,2 ayda sadece 1 yurtdışı alışveriş yapın,ürünlerin aynısından 2 den fazla olmasın,tablet alırken yanına bir sürü aksesuar doldurup kututu büyültmeyin mümkünse sadece 1 kılıf veya artık acil ne ise onu ve tableti alın.2 ay sonra tekrar sipariş verebilirsiniz veya 2 ay beklemeden farklı isim ve adrese sipariş verebilirsinz.şu takılır mı bu takılır mı diye bişi yok,yazdıklarımı yaptığınızdan sonra her şey sizin şansınıza kalmış bir iş.şu ana kadar gümrüğe takılan bir alışverişim olmadı.telefon özelliği olan tablet almayın,istisnasız gümrüğe takılır ve geri gönderilir.

    bu kadar konuştuktan sonra,gerçi 1 dk önce çöp dediğim tableti göstereyim,özelliklerine dikkatlice bkz;

    çöp tablet
    şimdi artık, performans / fiyat oranı yüksek tabletlerimize bir bakalım;

    a sınıfı

    novo 7 paladin - 98.99$

    onda vx610w - 108.69$

    b sınıfı

    gemei g2 - 122.99$

    novo 7 elf - 137.99$

    c sınıfı

    novo 7 aurora - 157.99$

    novo 8 advanced - 164.29$

    onda vi40 elite - 204.99$

    krocker09 -- 28 ocak 2012 alıntıdır

    ayrıca i;
    (bkz: ebay/@adonisas)

    ayrıca ii;
    (bkz: android tabletlerde kullanılan işlemciler)

    edit: kendime, aileme ve arkadaşlarıma farklı modellerini aldığım ainol'u tavsiye ederim. hepsi birbirinden güzel ve ekonomik. ayrıca pandawill forumdan da yazılım vs desteği alabiliyorsunuz. türkiye'de de satıcısı olduğu için yazılım destek konusunda sorun yok. ebay veya pandawill yarı fiyatına bulabileceğiniz yerler. artık 10" bile var.
    ;)

    edit ii: tablet piyasası çok hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor, artık ips ekran ve dört çekirdek neredeyse standart hale geliyor. pazarda ainol, onda, teclast ve freelander öncü. aksesuarları olan tabletleri de seçmeniz ayrıca yararınıza olacaktır (ekran koruyucu, kılıf vs).
    en ucuz ve garanti siparişi vermek için pandawill var.

    icoo markasındanicoo d70 advanced tablet geliyor, 10 inç olarak ta icoo icou10gt var. onda v972 quad core yeni çıkanlardan, freelander pd80 wise quad core çıkardı, ainol 10inç'ten sonra 9'luk ta çıkarmaya başladı, ainol novo 10 hero ii quad core 'dan sonra ainol novo9 spark quad core ile 9" piyasasına giriş yaptı. piyasada şu an en ucuz ve kaliteli tablet ise ainol novo 7 legend, ver çocuğa takılsın, başına bir şey gelse için yanmaz.
  • üretmek değil tüketmek için yapılmış bilgisayar çeşidi.
  • çok denedim, çok uğraştım ama bununla çalışmak, internete girmek, araştırma yapmak-okumak veya bir şeyler yazmak-çizmek hep problemli, hep sıkıntılı..

    klavye + fare ikilisiyle, masa üstünde duran monitörün kombinasyonundan oluşan bilgisayarlarda çalışırken erişebildiğimiz konsantrasyonun yanına bile yaklaşamıyor..

    güzel oyuncak.. tamam kameralı falan, rahat taşınabiliyor.. bazı yerlerde kolaylık sağlıyor ama hepsi o..

    şu anki haliyle bir bilgisayarın sağladığı rahatlıktan fersahlarca uzakta..

    belki bir gün.. işletim sistemleri ve donanımları kullanıcıyı kısıtlamaktan vazgeçip biraz adama benzerse.. belki bir gün..
  • tablet bilgisayarlar, aslında 20 yıldan uzun bir süredir bir şekilde hayatımızın içindeydi. ancak 2010 yılında
    ipad ortaya çıkana kadar kimsenin dikkatini çekmediler, tüketiciye kendilerini kabul ettirmeyi başaramadılar.
    oysa şimdi herkes tabletlerden bahsediyor, “pc’lerden sonraki çağ” adlı yeni bir kavramı dile getiriyor.
    sahi ne oldu da tabletler onlarca yıl sonra “yeniden” bu kadar popüler oldu?

    daha önce denediler, başaramadılar

    tabletlerin sadece 2010 yılından beri hayatımızda olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. uzun zamandır birçok kişi veya şirket, tablet bilgisayarlarla benzer ilkeleri paylaşan ürünleri tüketicilerle buluşturmanın hayalini kurdu. bunlardan bazıları kavramsal tasarımlardan ibaret kaldı, bazıları hayata geçti, ama hiçbiri uzun süre ayakta kalamadı. işte size birkaç örnek.

    yıl 1968. amerikalı bilgisayar mühendisi alan kay, çocukların sayısal içeriğe ucuz ve kolay yoldan ulaşmasını sağlayacak özel bir bilgisayar fikri ortaya attı. kay dokunmatik ekran ve buna bağlı bir klavyeyle kontrol edilen, hafif ve son derece ucuz bir ürün hayal ediyordu. kay’ın dynabook adını verdiği ve bugün bildiğimiz anlamdaki tablet bilgisayarların atası olarak kabul edilen bu kavramsal tasarım hiçbir zaman üretilmedi.

    80’ler ve 90’lar. apple dahil olmak üzere birçok şirket, dokunmatik ekranları temel alan farklı tasarımlar ortaya koydu. varlığı ve fotoğrafları henüz bundan birkaç yıl önce ortaya çıkan 80’lerden kalma apple bashful, grid systems’in ürettiği gridpad, wang laboratuvarları’nın ürünü freestyle ve apple’ın 90’lardaki ikinci tablet denemesi newton. hiçbiri kayda değer bir varlık ortaya koyamadı, çoğu seri üretime bile geçemeden silinip gitti.

    yıl 2001. microsoft’un yönetim kurulu başkanı bill gates’in comdex fuarı’ndaki konuşması sırasında şirketin yazılım mimarlarından bert keeley elinde yeni bir cihaz tutuyordu. bu cihazın ekranını çevirip klavyesinin üzerine kapatarak bir tablet bilgisayara dönüştürebiliyor ve özel kalemi yardımıyla dokunarak kullanabiliyordunuz. microsoft’un dokunmatik ekranlarla uyum sağlamak üzere özelleştirdiği “windows xp tablet pc edition” sürümüyle desteklenen ve “microsoft tablet pc” olarak adlandırılan bu cihazların ilk örnekleri 2002 yılında piyasada boy göstermeye başladı. bill gates’in deyimiyle bu tasarım, takip eden 5 yıl içinde bilgisayar endüstrisinin en çok tercih edilen cihazlarından biri olacaktı. olmadı. 2005 yılına gelindiğinde dünyada bu cihazlardan toplam 1 milyon bile satılamamıştı. ıdc’ye göre 2009 yılındaki satış rakamları ise satılan toplam 162 milyon pc’nin 1 milyonunu zar zor oluşturuyordu.

    yıl 2009. apple kapalı kapılar arkasında dünyanın en iyi saklanan endüstriyel sırlarından birine son şeklini vermek için uğraşıyordu. söylenenlere göre içerde hazırlığı yapılan şey, insanların kişisel bilgisayarlara bakış açısını değiştirecek ölçüde devrimsel niteliklere sahip bir ürün olacaktı.

    üstelik bu, şirketin endüstriye yön veren ilk hamlesi değildi. apple 2007 yılında iphone’u piyasaya sürerek bugün bildiğimiz anlamda bir akıllı telefonun nasıl olması gerektiği konusunda rehberlik etmiş, 2008 yılında gündeme getirdiği app store ile mobil cihazlar için ideal uygulama ekosistemini ve satın alma modelini yaratmış, birkaç yıl içinde ürünü geniş çapta kabul gören yaygın bir “arzu nesnesine” dönüştürmüştü. o yüzden hemen hemen herkes, bunun bir adım sonrasında ne geleceğini merak ediyordu.

    aslında apple’ın bir tablet bilgisayar tasarımı üzerinde çalıştığı bir süredir bilinen bir şeydi. hatta ürün ortaya çıkmadan önce adını doğru tahmin etmeyi başaranlar bile vardı. ama kimse tabletin son halinin neye benzeyeceğini bilmiyordu. o dönem wall street journal gazetesinde yayımlanan bir makalede yer alan ifadelerle “üzerinde 10 emrin yazılı olduğu tabletten beri hiçbir tablet bu kadar büyük bir heyecana yol açmamıştı.”

    meraklı bekleyiş, 27 ocak 2010’da apple’ın o dönem hayatta olan yöneticisi steve jobs’un sahneye çıkıp ipad adı verilen cihazı tanıtmasıyla sona erdi. ilk izlenimler, aygıtın büyük ekranlı bir iphone’dan farkı olmadığı yönündeydi. 1024x768 çözünürlüğünde 9,7 inçlik ekrana sahip, 1 santimetreden biraz kalın, tıpkı iphone gibi sadece dokunarak kullanabileceğiniz, hatta iphone ile aynı işletim sistemini kullanan, 10 saat pil ömrü vaat eden, wifi ve 3g bağlantı seçenekleri bulunan bir tablet.

    ipad, ilk anda çok büyük beklentileri olan bir kesimi hayal kırıklığına uğratmış gibi görünüyordu. cihazın içerik ve uygulamalar bakımından tıpkı iphone’da olduğu gibi app store’a ihtiyaç duyan kapalı bir yapı ortaya koyması, ilk piyasaya çıktığı dönemlerde birden fazla programı aynı anda çalıştırmaya izin vermemesi (sonradan işletim sistemi güncellemeleriyle bu özelliğe kavuştu), internet tarayıcısının flash animasyonları desteklememesi, usb bağlantısı bulunmaması gibi sebeplerle birçok kişi daha cihazı eline almadan ipad’e burun kıvırmaya başladı.

    apple ise bu yeni ürünü bir içerik tüketim platformu olarak konumlandırmayı seçmiş, yazılım ve donanım platformunu kurgularken içeriğe erişimi temel almıştı. şirket böyle bir aygıtla dilediğiniz an internet sayfalarında dolaşmanızı, e-posta alıp göndermenizi, kitap okumanızı, video izlemenizi, fotoğraf görüntülemenizi, arada sıkıldıkça da oyun oynamanızı bekliyordu. daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için bilgisayarlar vardı zaten.

    ürün, duyurusu yapıldıktan 2 ay kadar sonra 3 nisan 2010’da abd’de satışa çıktı. çıktığı gün de tam 300 bin adet satıldı. inanılmaz bir şekilde, insanlar daha önce benzerini görmedikleri bir aygıta sahip olmak için dükkânların önünde geceden kuyruğa giriyordu. 3 mayıs’ta satış rakamları 1 milyonu çoktan geçmişti bile. 2010 yılının sonuna gelindiğinde ise 14,7 milyon ipad satılmış, apple kendi yarattığı yeni segmentin yaklaşık % 85’ini ele geçirmişti.

    böylece bilişim endüstrisinde tablet devri resmen başlamış oldu.

    tabletler neden 2010’a kadar yaygınlaşamadı?

    tablet bilgisayarlar, hızlı yükselişlerine bağlı olarak, bilişim endüstrisinde akıllı telefonlarla birlikte son birkaç yılın en gözde konuları arasında yer alıyor. araştırma şirketi ıdc’nin verilerine göre, 2010 yılında dünya genelinde satılan tablet sayısı 19,4 milyonken, 2011 yılında 68,7 milyona ulaştı. 2012’de yılda 106,1 milyon tablet satılacağı öngörülüyor ve tahminler yıldan yıla artıyor.

    peki ne oldu da, bugüne kadar ayak sürüyen bu kavram 2010 yılından itibaren bir anda kabul görmeye başladı? aslında bunun irili ufaklı birçok sebebi var, ama özellikle üçünden bahsetmek lazım.

    birincisi, tablet olarak kullanılabilecek bir aygıtın kabul görebilmesi için belli beklentileri karşılaması gerekiyordu. tablet üzerindeki geniş ekranı bir içerik üssü haline getirmek üzere performansı yüksek mobil işlemciler, sürekli yanınızda taşıyacağınız bir aygıt için kabul edilebilir sınırların ötesinde pil ömrü, daha az yer kaplayan ve daha az enerji harcayan sistem bileşenleri ve tüm bunları taşınabilirlikten ödün vermeden bir araya getirecek bir tasarım... teknolojik gelişim eşliğinde ideal tablet yapısını ortaya koyabilmek için ihtiyaç duyulan bileşenlerin bir araya gelmesi için 2010 yılına kadar beklemek gerekti.

    ikincisi, tabletler klasik bilgisayarlardan daha farklı bir etkileşim biçimini temel aldığından, işletim sisteminin ve uygulamaların bu yeni kullanıma uyum sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekiyordu. şimdiye kadar denenen diğer yaklaşımlar, klasik bilgisayarlar için tasarlanmış işletim sistemleri ve uygulamaların dokunmatik kullanıma uyarlanmasıyla sınırlı kalmıştı. üstelik ekrana dokunmak için stylus adı verilen, özel işaretleme kalemlerinin kullanımınını gerektiriyordu. yeni nesil tabletlerde ise stylus aradan çıkarılak parmak uçları ana etkileşim noktası olarak tanımlandı. işletim sistemleri ve uygulamalar bu yeni kullanım biçimine uyum sağlayacak şekilde yeni baştan kurgulandı. kısaca insanlar ilk kez bu işin bu kadar sezgisel, insan doğasına uygun bir şekilde hayata geçirilebildiğini gördü. tablet satış rakamlarına bakılırsa, kullanıcılar kendileri bile farkında olmadan, uzun yıllardır bu ürünü bekliyordu.

    üçüncüsü, insanlar bugüne kadar küçük ve kendisinden beklenmeyecek ölçüde marifetli cihazların hep pahalı olmasına alışmıştı. tabletler de bu tanıma gayet güzel uydukları halde, piyasaya beklentilerin aksine gayet uygun olarak nitelendirilebilecek fiyatlarla girdiler. ipad çıkmadan önce apple’ın olası bir tablet ürününün en az 1.000 dolar civarında olacağına dair tahminler azımsanmayacak düzeydeydi. oysa cihaz 499 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı. içgüdüsel olarak piyasanın oluşturduğu yüksek beklenti, nispeten kabul edilebilir bir fiyata sahip bir ürünün ortaya çıkmasıyla yoğun bir ilgiye dönüştü. bugün bazı ürünlerde satın alma eşiği 200 doların altına düşmüş durumda, hindistan’ın aakash adlı tabletinde olduğu gibi 35 dolar sınırını bile zorlayanlar var.

    yeni sınıfta rekabet kızışıyor

    apple’ın bu başarısı, aslında tüketiciler üzerinde daha önceki ürünleriyle oluşturduğu beklenti kadar bu yeni ürünle vaat ettiklerini sunabilme konusunda gösterdiği becerinin de bir sonucuydu. parmak dokunuşlarına baştan sona uyum sağlamak üzere donanımla bütünleşecek şekilde sıfırdan yazılmış, akıcı tepkilere sahip bir işletim sistemi, kâğıt üzerinde kalmayıp gerçek kullanıma yansıyan uzun pil ömrü, benzer ürünlerde daha önce rastlanmamış ölçüde başarılı video ve içerik görüntüleme becerisi ve dokunmatik kullanıma göre tasarlanmış yüz binlerce uygulamanın yer aldığı, günden güne genişleyen bir yazılım platformu.

    bununla birlikte ipad serisinin dezavantajları da vardı elbette. her ne kadar zengin çeşide sahip olsa da kendi içine kapalı ve denetim altındaki uygulama ekosistemi, usb desteğinin sadece aksesuar yardımıyla ve sınırlı olarak sunulabilmesi, bellek genişleme yeteneğinin olmaması, alternatif büyüklüklerin asla gündeme gelmemesi gibi konular cihazın eleştirilmesine neden oluyordu.

    bu durum, iphone üzerindeki ios mobil işletim sistemine alternatif olarak, android adını verdiği mobil işletim sistemini farklı üreticilere lisanslayarak kendi ekosistemini yaratan google’ı harekete geçirdi. zaten diğer üreticiler de tablet piyasasındaki gelişimi fark etmiş ve giderek büyüyen bu pastadan gecikmeden pay almak için arayışa girmişti. böylece tıpkı iphone serisine rakip olarak konumlanan android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda olduğu gibi, ipad serisinin karşısına da android tabanlı tabletler rakip olarak çıkmaya başladı.

    android tabanlı tablet üreticilerinin genel yaklaşımı, ipad üzerindeki sınırlamaları kaldıracak ve teknik özellikleriyle üstünlük sağlayacak farklı ürünler ortaya koymaktı. ilk tasarımlardan itibaren de bu anlayış kendini göstermeye başladı. tıpkı ipad’de olduğu gibi parmaklarınızla dokunarak kullanabildiğiniz android tabletlerde sd kartlarla bellek kapasitesini genişletebiliyor, usb girişiyle harici aygıtlara bağlayabiliyor, hdmı çıkışıyla görüntü aktarabiliyor ve 7 inç gibi alternatif büyüklükleri tercih edebiliyordunuz.

    bu sırada google, android işletim sisteminin akıllı telefonlar için hazırlanmış sürümünün tabletler için bazı özelleştirmelere ihtiyacı olduğunu düşünerek, tabletlere özgü yeni android sürümleri üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. bu çabanın ilk örneği olan honeycomb kod adlı android 3.0 işletim sistemi, motorola’nın ipad’in pazardaki konumunu zorlama iddiasıyla piyasaya sürdüğü ilk tableti olan motorola xoom tablet aracılığıyla kullanıcılarla buluştu. sonrasında android 3.0 ve şu ara yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan android 4.0* serisini takip eden tablet işletim sistemleri, android tabanlı tablet üreten düzinelerce markanın yüzlerce farklı modelinde kullanılmaya başlandı.

    neticede bugün tabletler üzerinde farklı işletim sistemleri de yer almakla birlikte, yakın gelecek bu iki platformun etrafında şekillenecek gibi görünüyor...

    ...

    -levent daşkıran/bilim ve teknik(makalenin tamamı haziran 2012 sayısında)
  • modern tetris.
    çocukların elinde oyuncaktır, 20 sene önce tetris neyse şu an odur.
  • casper'ın ilk çıkan 7" tabletlerinden biri var elimde model ismi bile yok, şu ilk çıkardığı tablet işte.
    250tl para vermiştim. elimde notebook falan olmadığı dönemde baya işime yaramıştı şimdi oyun konsolu olarak kullanıyorum.
    elbette dandik bişey. ama işin enteresanı bu aletin ekranı çizilmiyor tertemiz pürüz yok...
    neyse bataryası da öldü tabii kabloya bağımlı yaşıyor şu an...
    kendisine klavye ile mause bağlayıp windows 98 yüklemeyi planlıyorum...
    haydi hayırlısı bakalım...
  • ağlayan bebeği susturma aracı. açıyorum dangalak bir bebek uygulaması anında susuyor çocuk. bu kadar erken yaşta onaylamıyorum tabi. son silah olarak kullanılmalı.
  • kağıdın kıymetini çeşitli yollarla da olsa bizlere hatırlatan teknolojik nane.
  • ucuz çin işi modelleri çinli genç kızlar tarafından şu şekilde üretilmekte imiş.

    http://youtu.be/afyajkpiyyc

    4:28'deki mikrofon testine özellikle dikkat.
hesabın var mı? giriş yap