• agaclari korumak icin kartpostal satis kampanyasi baslatmis. https://uye.tema.org.tr/kartsatis

    vakiftan cikmiyor mu bunlar butun gun havasiz mi kalmislar nedir. bunye zayiflamis.
  • isi iyiden iyiye ticarete dokmus vakif. oyle ki, irtibat telefonlarini caldirdiginizda soyle bir sesle karsilaniyorsunuz (ya da bana ozel muamele) : “tema, buyrun efendim ne siparisi verecektiniz?”

    yahu dur hele, soluklan bi. ne biliyorsun benim fidan siparisi verecegimi? belki de bir konu hakkinda bilgi almak istiyorumdur; degil mi ablam benim?

    tema vakfi calisanlari ile soyle de bir olayimiz gerceklesmistir: bir ogretmen arkadasim orman haftasi etkinlikleri kapsaminda, cocuklara fidan diktirme merasimi gerceklestirmek istemektedir. belirli sayida fidan alinacak ve de gosterilen yerlere topluca fidan dikilecektir. orman mudurlugunun sehrin cok disinda yer gostermesi ve de bagli bulundugumuz belediyenin su an agaclandirilacak yerimiz bulunmamaktadir cevaplarindan sonra, bu isi halletse etse, tema vakfi halleder dusuncesine uyarak, tema ile irtibata gecip kendilerinden yardim istedigimizde “bizim boyle etkinlikler icin bir organizasyonumuz yok, ancak fidan bagisinda bulunabilirsiniz.” cevabini almisizdir. babak! illa ki fidan bagisi adi altinda para toplayacaklar. ey tema, ey agactan beslenen vizyonu gudik olusum gelecek nesillere agac sevgisini asilamak bu sekilde nasil mumkun olacak? bu cocuklar kendi actiklari cukurlara elleriyle fidan dikmedikleri zaman onun kiymetini ve guzelligini nasil bilebilecekler? bu mu simdi erezyonla mucadele? bu mu agac sevgisi? valla ne guzel is! al parayi dik agaclari populer olacagin alanlara! yeme beni tema!

    ayrica bu merasimi gerceklestirmek icin yaptigimiz cabalarin sonucunda sunu da ogrenmis olduk; memleketin her bir metrekaresi agaclandirilmis da haberimiz yokmus; anlasildigi uzre agaclandirilacak alan kalmamis, bravo orman mudurlugu, bravo yerel yonetimler masaallah iyi calismissiniz!
  • “hep birlikte, yaşamı da umudu da yeniden yeşerteceğiz!”

    sloganıyla ülkemizde çıkan (çıkarılan) orman yangınları yüzünden zarar gören bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için bugün saat:12.00'da kampanya başlatacağını duyurmuştur.

    yaşım kadar fidanla katılacağım kampanyadır.
  • bir kariyer sitesi üzerinden yapılan iş başvurusuna cv'niz ellerine ulaştığında bilgilendirme mesajı atar, incelendiğinde yine bilgilendirme mesajı atar ve eğer pozisyona uygun görülmemişseniz yine konuyla ilgili mesaj atar, sizi bilgilendirir.

    canlıya, yaşama karşı duyarlı olan bir vakıftan başka ne beklenir ki.

    nice büyük trilyarlık şirketler sizin başvurunuza lütfedip bilgilendirmekten,"profesyonel" olup iki satır bir yanıt vermekten kaçarken tema'nın insana verdiği değeri görünce insan orada çalışmış kadar mutlu oluyor.
  • türkiye meşelensin, vatandaş neşelensin
  • lise yıllarımda, yeter ki tema para kazansın da erozyonla mücadele etsin diye sınıf sınıf dolaşıp insanları gönüllü üye yaparak, üyelik aydatları toplamam, "gel vatandaş gel" nidalarıyla tema logolu çorapları, rozetleri satmam, her denk geldiğim standta üç beş yaprak alıp insanlara hediye etmem (bu sebeple hala bir yaprağım yoktur), karaca arboretumunu merak edişim, televizyonda heyelan, toprak kayması haberlerini izledikçe, "gitti verimli topraklarımız gitti" diye ağlamalarım, fiziki şartlarım el verip ağaç dikme şenliklerine katılışım, o alana gidemesem de durup durup ne oldu acaba bizim ağaçlar diye düşünüşlerim, açık gördüğüm ışığı kapamadan yürüyüp gidememem, yere en ufak birşey atanı görsem alıp yüzüne fırlatma isteğim, daha aklım yeni yeni ererken, meke gölü, sultan sazlığı ve önemli sulak alanları duyuşum, şu anki sağlam çevre bilincim önce ailem sonra tema sayesindedir.
  • verilmek istenen ana fikir
  • karadeniz isyandadır platformu'nun 14 ocak 2011'de tema vakfı hakkındaki deşifre niteliğindeki basın açıklaması: http://ekolojiagi.wordpress.com/…klama-araclari-v1/

    bunun üzerine tema 19 ocak 2011'de şu açıklamayı yapmıştır: http://www.tema.org.tr/…ble_extra=&openfrom=sortial

    buna karşılık olarak karadeniz isyandadır platformu ise iddialarında ısrarcı olmayı ve kanıtlar sunmayı sürdürmüştür:

    8 şubat 2011: http://ekolojiagi.wordpress.com/…u-‘cevre’-tezgahi/

    9 şubat 2011: http://ekolojiagi.wordpress.com/…iginin-ana-temasi/

    hepsi okunası...
  • uyeleri cok iyi niyetli insanlar, ona kesinlikle itirazim yok. yalniz "cem boyner, aydın doğan, faruk eczacıbaşı, rahmi koç, halis komili, osman kavala, mustafa balbay, sabri ülker, fikret evyap, hüseyin özdilek, asım kocabıyık, nihat gökyiğit, ersin özince" gibi isadamlarinin mutevelli heyetinde oldugu bir kuruma cok da guvenmemek gerekir.

    bu is adamlarinin sahip olduklari sirketlerin cogunun karadeniz'de ve akdeniz'de hes yatirimlari var. temanin yapilanmasi da uluslararasi greenpeace, wwf gibi truva ati organizasyonlarini andiriyor. bu yuzden samimiyetlerinden biraz kusku duyuyorum. ki eger oyleyse, iyi niyetli insanlari suistimal etmeleri de ayrica cok uzucu.

    soyle de bir link birakayim.
  • çok değerli bir amacı yerine getiren bir vakıf şüphem yok. fakat anlamadığım bir konu var. her yere sürekli olarak sadece meşe, çam gibi kısıtlı çeşitte ağaçlar mı dikiyorlar? yani bağış yaparken neden ağaç, fidan çeşidi seçemiyoruz. doğada belli bir çeşitliliği de hedeflemek gerekmiyor mu?

    edit: bana gore gercekten iyi bir amaci varsa, artik çam ve mese gibi agaclari dikmeyi birakmasi, meyve agaclari dikmesi gereken olusumdur. 10 tane cam dikeceginize 2 tane portakal, elma agaci dikin, hem dogadaki hayvanlar beslensin, hem de yangin riskleri biraz olsun azalsin. ayni turden agaclarin dikilmesi, diger tur agaclarin kendine yer bulmasini ne yazikki zorlastiriyor.
hesabın var mı? giriş yap