• beşiktaş'ta balık pazarının içinde bulunan beşiktaş balık lokantası'nın sahibi. eski futbolcu. hasta beşiltaşlı. beşiktaş camiasının en beyefendi adamlarından. aynı zamanda spor yazarı.
  • (bkz: suna vidinli)
  • muhteşem insan. beşiktaş balık lokantası'na gitmek için tek başına sebeptir kendisi. her akşam jilet gibi* giyinerek lokantaya gelir, her masayı uzaktan bir ihtiyacı var mı diye süzer. hepsinden önemlisi, düzgün esnaftır. ne oldumcu değildir.

    yıllardır, her beşiktaş maçı öncesi gittiğimiz mekan olduğundan beşiktaş balık lokantası, az biraz simaen tanışmışlığımız var turgut abi'yle. ama o kadar. ismimi sorsan bilmez. geçenlerde gene gittik turgut'un yerine, rakı içtik, balık yedik, hesap geldi, pos istedik, pos geldi şifre girdik. garson yeni yetme, abi kağıdı bitmiş, bir daha girer misin şifreyi dedi. oğlum dedim bak bence demin onayladı o sanki, yok abi dedi, maça yetişeceğimiz için aceleden üstelemedim, girdim bir daha. kalktık stada doğru yola çıktık.

    ama yolda içime de bir kurt düştü, şeytan dürttü, bankamı aradım. tahmin ettiğim gibi arka arkaya çekilmiş mükerrer 42 tl'lik iki provizyon var. hıyar banka gidip iş yeriyle konuşun dedi, maça geç kalmamak için uğraşmadım. maç bitti, dönüşte uğradım turgut'un yerine, garsonlarla konuşmaya başladım. garsonların kafası basmıyor, hatayı yapan da abi dur bi bakalım o zaman provizyon onay numarasından falan diyor, pos hangisiydi falan bir karambol gidiyor. o sırada turgut abi, uzaktan anlamış olacak ki bir hadise olduğunu yanımıza geldi. garson benden önce davrandı:

    - abi arkadaşın kredi kartından fazla çekmişiz galiba. ona bakıc..
    - fazla mı? ne kadar fazla?
    - 42 tl.. şimdi aleti alıp bakaca..
    - tamam hemen verelim, çabuk çabuk..
    sonra turgut abi bana döndü:
    - kusura bakma oğlum, 42 tl'ydi di mi?
    - evet turgut abi, 40 tl yani.
    - al şu 20.. 20 daha.. dur.
    - tamam turgut abi, nakit vermeseydin keşke, pos'tan iptal etseydik.
    - dur 2 tl daha vermem lazım.
    - olur mu abi, ne münasebet. lafı mı olur.
    - olmaz! sonra dükkanımda hakkın kalır, işlerim bozulur.

    böyle harika bir adamdır turgut abi. "insan"dır. şirketten ahtapot müdavimi bir arkadaşıma tavsiye etmiştim geçenlerde de, oraya gitmiş, rakının dibi kalmış, bir teklik bile çıkmamış, tam o kadar az rakıya su koyacakken, gene turgut abi müdahale etmiş:
    - oğlum??? içecek misin onu??? içilir mi o??? (garsona dönerek) oğlum, hemen beyefendiye takviye yapın, yolluk yapın.

    oğlu vardır metin, onu da severiz.
  • mühendistir.ama balık lokantası işletir. hatır gönül bilen bir çelebidir.

    yıllar sonra gelen edit : 5 martta meydana gelen rezaletin geçtiği mekanı işleten metin vidinli ,babasının tırnağı olamaz. yıllardır uğramadığım mekan.
  • rakı içerken "kan yapsın" diyen, yazı kışı ayırmaksızın solaryuma gidip nouma gibi ortalıkta gezen beşiktaş balıkçılar çarşısının içinde ve az yukarısında ikinci şubeyi de açmış esnaf abimizdir.
  • pazar gunu besiktas carsi'nin keyfi olan guzel mekaninin sahibi beyefendidir. dukkani bir suredir ikiye bolunmus olsa da gidilmesi gereken yerin sahibidir. ayrica her masaya ugrayip hal hatir sormasi, musterileriyle tek tek ilgilenmesi bir isletmecinin, mekan sahibinin nasil olmasi gerektiginin gostergesidir.

    yillar sonra malum olay neticesinde gelen edit: demek ki gozuken hicbir sey gercek degilmis diye bir kez daha dusundurten isim. vay be, nereden nereye...

    www.hurriyet.com.tr/besiktasta-balikcida-kadinlara-toplu-dayak-40064726
  • hafta sonu tıklım tıklım olan beşiktaş balık pazarının içindeki mekan. mezeler ve yemekler üstünkörü hazırlanmış, pek bir tat alamadık. nasılsa doluyor mantığıyla hareket etmekteler sanırım.
  • çok kötü servisi olan ve kafanızın biraz iyi olduğunu görünce hesabı itelemeye çalışan elemanları olan mekan. mekandan ayrılan herkes isyan ederek çıktı. o bölgedeki mekanların bir çoğunda aynı problem var. oralarda bir yeri tercih edecekseniz hemen aşağısındaki ahtapotu tavsiye ederim. bunlar ahtapotun yanında restoran gibi durmuyor çünkü.
  • 2012'yi 2013 yılına bağlayan yılbaşında, sitesinden yapmış olduğu menü ve program duyurularına riayet etmeyen mekandır...

    menüsünün, siteden yayınlanan menü ile alakası olmaması ve ortada dolaşan yemeklerin "balçık" kıvamında olmasından mı, yıllardır bir çok mekanda görmediğim "mekan içi tuvaletten para alma" adetlerinden mi, yoksa fasıl adı altında, sadece mekanın belli bir bölümüne müzik dinletisi yapan "müzik grupçuğundan" mı bahsedeyim bilemiyorum ama, siz siz olun, keyfinizin kaçmasını, paranızın çarçur olmasını istemiyorsanız bu mekandan uzak durun...
  • kro ve kendini bilmez adamlarının yol ortasında insanlara tekme tokat giriştiği mekan. mesela az once de karşı mekanın personelini insanların arasında tokatladılar falan.
hesabın var mı? giriş yap