• "17'den 18'e düşmemiş, bu nasıl mantık. 17'den 18'e yükselmiştir. matematikte bilmiyor bunlar yahu." diye algıyı değiştirilecektir yiğit bulut, vb tarafından. sizce buna kimse inanır mı? bence inananlar çıkar.
  • ekonomi bakanının yılmaz vural olabilirliğini arttırandır.
    o ki kimleri o sıralardan alıp düşmekten kurtarmıştır.
  • şaşırtmamıştır. türkiye zaten 75 milyonluk değil 20 milyonluk bir ülkedir/ekonomidir. geri kalan 50 milyon bildiğin çöptür.
  • karşılaştırmada dolar bazında milli gelir kullanılmış. paranız dolara karşı değer kaybederse dolar bazında milli gelir de geriler.

    hollanda ikinci çeyrekte %0,5 büyümüş.
    http://www.tradingeconomics.com/…erlands/gdp-growth
    aynı dönemde türkiye'nin büyümesi ise %2,1.

    bu durumda hollanda türkiye'yi nasıl geçiyor?
    cevap: kurdaki değişimler sayesinde.

    bu absürt duruma karşı ne yapmalıyız?
    cevap: karşılaştırmalarda dolar bazında milli geliri değil, satın alma gücü paritesine göre milli geliri kullanmalıyız.

    şuraya bakabilirsiniz:
    http://en.wikipedia.org/…_of_countries_by_gdp_(ppp)
  • önceden dünyanın 17. ekonomisini 17. ekonomi yapmak olan başarıyı, dünyanın 17. ekonomisini 18. ekonomi yapmak şeklinde geliştirilmesidir.
    sergei bubka sanki mübarekler.
  • yüce liderlerimiz hatasidir. uzun zamandir herhangi bir seye zam gelmedigi icin böyle oldu. en kisa sürede yeni zamlarla birlikte 17. sirayi tekrar ele gecirecegiz.
  • zaten yakın vadeye kadar 17. sırada olan hollanda tarafından yeniden geçilmenin çok normal olduğunu söylemek zorundayım.

    zira hollanda'nın sınırları belli bir yüzölçümü ve zaten sınırlarına dayanmış bir büyümesi olmasına rağmen, ekonominin büyümesini sağlayan yegane şeyin "büyüme" değil, aynı zamanda "değerlenme" de olduğunu dikkate almak lazım. ayrıca hollanda avrupa'nın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip bir turizm, ulaştırma ve tarım ülkesi olarak başarılı bir politika izlemekte.

    örnek istiyorsanız, açın google maps'i, gidin rotterdam'a ve batı ucusundan başlayan limanın nerelere kadar uzandığını inceleyin, ki bu limanlara her gün yeni eklemeler yapılmakta.

    türkiye ise, inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde büyüyor olsa da, potansiyelini kullanmak için gerekli fikri atılımı sağlamaktan oldukça uzakta, ülkeyi yönetenler temel kentleri büyütmenin ülkeyi değerlendirdiğini sanıyorlar ama bu durumdan sadece kendi çıkar ilişkileri olan inşaat sektörü ve çevresindeki bir grup nemalanıyor.

    türkiye'nin kabuğunu kırabilmek için, sosyal, kültürel, iktisadi ve en önemlisi bilimsel devrimlere ihtiyacı var.
  • işte bunlar hep cehape zihniyetinden.
  • "hep gezicilerin, hashasilerin, okyanus otesinin yuzunden"
  • 70 milyon nufusuyla 17 değil 16 yazsa sanki bir halt değişecekti. bu rakamlar nufusla değerlendirildiğinde kalitesiz bir ekonomik biçime sahip olduğunu gösterir. türkiyede ekonomi mi var . 1 araba kendine alırsın 2 devlete . 1 litre benzin kendine alırsın 2 litre devlete . sigara alırsın 1 paket kendine 2 paket devlete . şimdi bunun adı ekonomi oluyor . üretim yok , proje yok , eğitimli nufusun öne kapatılmış . bildiğin gecekondu ekonomisi. bazıları da saçmalamış. dolar çıktı rororo yapmış. dolar boşyere çıkmaz. ürettiğin aldığını karşılamadığı için mecburen çıkacak . aradaki farkı da sıcak parayla , yabancıya peşkeş çekmeyle kapatıyorsun çünkü
hesabın var mı? giriş yap