• çok çoook eski bir zamanda, iki tane nokta varmış, üst üste. bağlılıkları dillere destanmış. ikisi de birbirinden bilge, açıklarlarmış her sorulanı. bitişlere, yarım kalmalara alışkın değillermiş. iki nokta üst üste...

    gün gelmiş, bir şeyler tamamlanır olmuş dünyada. bitmek denilen olgu tek ve yalnız noktalarla bütünleşmiş. iki bilge açıklamaya çalışırlarken bile bir şeyleri, bir nokta beliriverir olmuş yanlarında. sonlansın diye her cümle. "kural böyle artık" fısıltıları dolaşır olmuş civarda.

    ancak nasıl dayansın bu kadar bitişe, yitmelere iki nokta... düşünmüşler, konuşalım demişler şu en sondaki diğer noktayla. ancak onların bilgelikleri bile yetmemiş iknaya, ve hatta sakin olmaya. tutuşmuşlar bir kavgaya.

    büyük bir toz bulutu yatışınca bu hesaplaşmadan sonra, geriye kala kala kalmış yan yana yığılan üç yorgun nokta... üç nokta artık ne iki bilge gibi açıklar olmuş olanları, ne de bitirebilmiş cümleleri. ayrılamadan kalmışlar, üç nokta.

    masal burda biterken, gökten üç nokta düşmüş. yan yana, cümlelerimizin sonuna...

    ve hala bir efsane der ki, bilge iki noktanın anısına, kimi zaman iki noktada bırakılır cümlelerin sonu, barışla..
  • cumlenin sonuna konuldugunda ; ben bu cumleyi daha bitirmedim , to be continued , aslinda bu cumlede ne derin manalar var onlari da sen dusun , daha neler neler demek isterdim de vakit yok yada onlari sana soyleyemem ancak kalbime gomerim , bu ara sen konus ben sonra devam edecegim kesin gibi manalara gelebilen uc kucuk noktacik , ici dolu tursucuk.
  • cümle arasında kullanıldığında nefes alındığını ... cümle sonunda kullanıldığında da nefesin tükendiğini gösteren es işareti...
  • söylenebilecek çok şey olduğunun veya bunları söyleyebilecek kapasitede biri olmadığının işaretidir.
  • gökten düşen üç elma gibidir üç nokta.

    biri sana, biri bana, biri de `...`
  • bugün bunun dilekçede kullanımı ile karşılaştım. "gereğini arz ederim..."
    bunu yazan bir üniversite öğrencisi. itiraz edip mektup yazmadığını, üç noktanın resmi yazışmalarda kullanılmayacağını söylediğimde "abartmayın hocam" karşılığını aldım. devamında kendisi fırçayı yedi ama bir işe yarayacağını sanmıyorum.
  • boğazımda düğümlenenlerin yazıdaki hali.
  • yazmaya yeni baslayan insanlar için,
    "daha cok soyleyeceklerim var ama bilemedim simdi, anlayın siz gayri" demenin yolu.
    eskiden kullanırdık tabi biz de.
    eskiden ama.
    simdi nokta ile bitiriyoruz cümleleri,
    cok biliyoruz ya herseyi.
  • kimileri tarafindan cep telefonu mesajlarinin sonuna konularak gizemli bir hava amaclanmakta ancak sonuc kimi zaman sadece karsi tarafin kahkahalari olabilmektedir (bkz: bilegimi burktum anla beni...)
  • üçgen şeklindeki üç nokta görmedim, duymadım, bilmiyorum anlamına gelir. mafyatik ortamlarda takılan gençlerimizin ellerinde kollarında böyle dövmeler bulunur. böyle bir arkadaştan öğrendiğime göre* bu amirle memurla işi çok olanlar yaptırırmış bu dövmeyi. amir de memur da ha bu da onlardan diyip ağızlarından laf almaya kasmazlarmış boşuna, hesapta..
hesabın var mı? giriş yap