• twitter trendlerinde 1.olan hashtag. üniversiteli arkadaşlarımız eğer yüz yüze eğitim olmazsa sokağa çıkıp protesto yapacaklarını dile getiriyor.
  • o kadar şey oldu sokağa çıkmadılar bunun için mi çıkacaklar züktürüp otursunlar evde covid var yüzyüze eğitim yok size nah peyker!
  • eğer böyle bir olay vuku bulursa protestoyu yapacak olanlar yine birkaç provokatörün elinde oyuncağa dönüşecektir. bunu yordamak için alim olmaya gerek yok.

    öte yandan bu ülkede atanamayan öğretmenler bile süreç içerisinde organize olup yürümeyi başaramamışken bu z kuşağı müritlerinin tepkisi eğlencelik bir kakafoni olur düşüncesindeyim.
  • şaşırtmayan hashtag. bu ülkede sokağa dökülecek o kadar şey varken kılını kıpırdatmayan üniversiteliler ancak böyle şeyler için sokağa dökülmeyi düşünür zaten. gerçekten eğitim görmek isteseler hadi neyse de yüzde 90'ının derdi eğitim görmek falan değil.
  • üniversitelilerin sokağa döküleceğini zannetmiyorum, ki daha önce de benzer tarzda bir etiket açılmış ancak uygulanmamıştı.

    amaç, tatil yerleri açıkken üniversitelerin kapalı olmasının ne kadar mantıksız olduğu hakkında farkındalık yaratmak. yoksa 1-2 berkecan/pelinsu haricinde kimsenin sağlığını bunun için tehlikeye atacaklarını sanmıyorum.

    tabii ki bu başlıkta yine genellemeler ile "ayy benim öğrencilerim zikişemeyecek mii, kıyamam", "ders gör 31 çek s.ktir git yat", "vurduramayan cemre'lere dert olmuştur" gibi ifadeler kullanılacak. iplemeyin.

    imza: kampüsünü daha tam görememiş bir üniversiteli, sizin beğenmediğiniz z kuşağının mensubu.
  • bu sene mezun oluyorum.

    80 kişiden fazla öğrencinin olduğu dersi 20-25 kişi takip ediyordu. birçok üniversiteden tanıdıklarımdan da aynı mesajları aldım.

    şimdi diyebilirsiniz ki bu kişilerin belki telefonu yok, belki kaldıkları yerde internet yok vs...

    belki birkaçı ama çoğunun böyle imkanı olduğunu biliyorum, en azından bu imkanı olmayan adamlar sosyal medyada sürekli online olamaz.

    peki niye bitmiyor bu eğitim isterik goygoyu? ben evde yeni bir dil için çalışıyorum, kitap okuyorum, mesleki bilgiler ediniyorum, çeşitli alanlarla uğraşıyorum... kendimi geliştirmediğim alan yoktur neredeyse. eğitimlere katılıyorum vs. vs.

    bu kişiler ne yapıyor? bütün gün bir sağa yatıp bir sola yatıp eğitim isterik diyorlar.

    eğitim her yerdedir. yabancı ülkelerin çoğunda üniversite mantığında sana araştırmayı öğretirler sen çoğu şeyi kendin keşfedersin.

    herkes tıp vs okuyor da direkt bana gösterin ulan böyle uzaktan olur mu ten tene değecek diyorsa o ayrı tabi. amma felsefe okuyup da okulda platonla mı konuşacaksın hacı?
  • böyle bir nedenden sokağa dökülmek saçma olur ama
    üniversitelilerin hiçbir şeye tepki göstermediğini ve apolitik olduklarını söylemek için gündemden bihaber olmak lazım.
    bu yıl boğaziçindeki rektör eylemleri?
    geçen yıl iü'deki yemekhane eylemleri?
    buradaki arkadaşlar da üniversiteli idi.

    ayrıca bence bu dönem de uzaktan eğitim devam etmeli, ama bir üniversite öğrencisi olarak diyebilirim ki; yüz yüze eğitim isteyenlerin de haklı oldukları noktalar var.
    olay sadece eğitim ya da sadece “sevişmek” değil.biraz derinlikli bir konu.
  • "suuusma, sustukça sıra sana gelecek." ve "faşizme, kaaarşı omuz omuza! nidaları eşliğinde coplanacaklardır.
  • yanınızdayım . üniversiteli değilim artık ama yaşadığınız bu haksızlığa dur demek gerek
hesabın var mı? giriş yap