*

  • resmi olarak sağlık bakanlığı bile uyarıda bulunduysa ki ben devletin öyle kolay kolay resmi ağızdan birşeyi kabul ettiğini pek hatırlamam. bu iş başımızı ağrıtacak, daha doğrusu kaşındıracak
  • konudan bihaber binlerce hatta milyonlarca insan olduğunu göz önüne alırsak, tedbir alınabilmesi için duyurulması gerektiğine katıldığım kampanyadır.
    panik havası yaratmak ya da konuyu abartmak değil insanların konuyu öğrenip gerçekten önemli bir salgın haline gelmesini bir nebze engelleyebilmek. şunlar getirdi, bunlar bulaştırdı kavgası yapmadan önce nasıl korunabiliriz, nelere dikkat edilmeli, toplu halde yaşanan yerlerde neler yapılmalı bunları dinlemeli insanlar.
    kuluçka sürecinde de bulaşabildiği için mağazalarda kıyafet denemek dahi gelmiyor içimden.
  • insanlarin bilgilendirilmesi cok önemli,bircok kisi konuyu bilmiyor,hasta olanlarda sakliyor.halkimiz hijyene cok onem veren bir yapida olmadigi icin maalesef hizli yayiliyor.bu konuda yapilabilecek en kolay ve en etkili yöntemlerden biri günlük olarak sicak dus almak ve kiyafet degistirmek.yapilan calismalara gore uyuza sebep olan minik bocekler vucuda yerlesmeden 24 saat icinde sicak banyoda yulsek oranda engelleniyor.avm lerde kiyafet deneme donemini bir sure rafa kaldirmak lazim.okullarda cocuklara dikkat etmek gerekir,hijyen cok önemli.her aksam duş aldirarak bulasi azaltabiliriz.
  • desteklediğim kampanyadır. avrupa salgın dolayısıyla türklere de sınırı kapatırsa hiç şaşmayın.
  • biliyoruz ki ülkede bir uyuz salgını var. bu tespit hastaların kişisel deneyimlerine, içinde bulundukları durumu abartmalarına bağlı değil. tespiti dile getirenler de, destekleyenler de sağlık çalışanları. belki görmediniz ama sağlık bakanlığı da 2 gün önce bir paylaşım yaptı resmi twitter hesabından.

    doktorlar ve eczacılar artan vakaları, teşhis sayısındaki patlamayı ve ilaçlara yetişememe halini ifade ediyorlar. şu an çıkın ve en yakın eczaneye wilkinson pomad sorun. istanbul'da bu pomadı bulmak şu an gerçekten güç. o ilaç eski, artık üretilmiyor noktasına varacak kadar beyanlarla karşılaştım. ilaç var, başka şehirlerde bulup aldırabiliyorsunuz. tek sorun bakanlık açıklamasında da yer verildiği gibi hazırlıksız yakalanmak. gerçek şu ki; vakalarda artış yüksek ve normal sayıda piyasaya sürülen ilaç yetersiz kalıyor.

    neyse bu kremin olmadığı durumda eczaneler kendi karışımlarını hazırlıyorlar. birkaç yerde bu kremin hammaddelerini bulmakta sıkıntı yaşandığını okudum. buraya dair detaylı bir bilgim yok.

    gelelim teşhis meselesine. sosyo ekonomik durumunuz, yaşam koşullarınız, işiniz ne olursa olsun risk altındasınız. çünkü yoğun temas ve bulaş olan eşyaların ortak kullanımı (özellikle kumaş) ile insandan insana geçiyor.

    vücudunuzda kızarıklık, sivilce, hafif kaşıntı mı var. hemen doktora başvurun. alerji teşhisi alıyorsunuz genelde. doğru da olabilir tabi. eğer uyuz ise vaka gece uykunuzdan uyandıracak ve bir süre sonra uyutmayacak kadar yoğun kaşıntılar meydana geliyor. bunları anlatın. bel çevresi, koltuk altı, kalça, genital organlar, meme altları da muhtemel semptom görünme alanları.

    uyuz garip bir hastalık, söylemekten kaçınma, ifade etmeme, paylaşmama durumu yaratıyor. şüpheleniyorsanız hemen doktora gidin ve partnerinizi mutlaka bilgilendirin. saklayacak bir şey yok, çok yayılmaması sizin elinizde.

    tedavi süreci biraz zorlu. tüm detaylar için; (bkz: 2019 uyuz salgını)
  • ana akımın ne zaman önemli bir şey olsa yaptığı şeyi artık yapmasın diye yazarların başlatmış olduğu kampanyadır.

    uyuzla ilgili genel bilgiler içeren bir yazı . biz kendimize yeteriz.

    ayrıca, şu olayı suriyelilere bağlamak neden bu kadar abes geliyor size hala anlamıyorum. uyuz insan vücudu dışında da 3-4 güne kadar yaşayabiliyor. aynı minibüse otobüse biniyorsunuz yetmez mi? bu konuda yazdığım başka bir entry de şöyle dursun.

    selam ve kwellad ile.
  • up up up arkadaşlar hadi artık gündem olsun lütfen çok önemli bir konu
  • burdan yetkililere sesleniyorum... hayatında hiç hastanede sıra beklemeyen ve epidemik pandemik ne demek bilmeyenler lütfen !!!
  • destek olunması gereken ve konunun ne kadar ciddi olduğunun anlaşılması gereken başlık.
  • hepimiz uyuz kapıp kaşınarak entry yazmadan önce duyurmamız gereken olay. uyuz çok, ilaç yok ayrıca. bilmem anlatabildim mi.
hesabın var mı? giriş yap