• tarafsız ekonomi yazıları ile meşhur dr. ibrahim kahveci'nin tesbitidir.

    yüzde olarak yuvarlanmıştır oran. küsüratlar sığmadığı için.

    memur ve emekli düşmanı değiliz, hepimizin ailesinde memur veya emekli var.

    annem ve babam emekli, ağabeyim memur.

    benim burada eleştirdiğim ülkemizin devletçi ve karma ekonomi modelidir.

    özel sektörün gelişmesine izin vermeyen, verginin vergisini alan, kamu şirketlerinin özel şirketler ile rekabet ettiği bir ortamda serbest piyasa ekonomisi ve kapitalizm gelişmez.

    böyle bütçe hesabı böyle iş olmaz.

    toplanan verginin %86'sı devamlı olarak memur ve emekli maaşlarını ödemeye harcanırsa, ona ne vergi yeter, ne bütçe yeter ne de paranın değeri yeter.

    böyle devam ederse bir araba alırken iki araba da devlete, bir cep telefonu alırken dört tane de devlete vs almaya devam edersiniz.

    çünkü böyle bütçe hesabına hiçbir şey dayanmaz.

    venezuela böyle battı işte.

    --- spoiler ---

    bakınız geldiğimiz nokta önemlidir: devletin topladığı vergi emekli ve memura yetmeyecek noktaya geliyor. 2021 yılında 920 milyar lira vergi toplamayı hedefliyor ama bu paranın da 800 milyar lirası emekli ve memur maaşlarına gidecek.

    --- spoiler ---

    kaynak burada
  • bütün yandaşların vergisini affet, halkın tüketimlerine fahiş vergiler koyup milletin kaçağa yönelmesine sebep ol.. sonra da ağla. ne ala dünya birader.

    not: kahveci muhalif bi de yani.
  • meşhur lahmacuncu
  • suratlara tokat gibi çarpan yalın ve net bir gerçektir.
  • kpss den 55 alınca açılan başlıklardan herhangi birisi.
  • vergisi mayışından peşinen kesilen memur ve emeklilerin ülkeyi batışa sürüklediğinin beyanı. şahsen mayışımı elmas olarak almayı tercih edebilirim, vergi sıfır ne de olsa.
  • ülkede üç kuruş üretim var zaten toplanan vergi bile ne kadar ki emekliye memura %86sı gidiyormuş? türkiyenin topladığı vergiyi bir şirket bir yılda kazanıyor. türkiyenin bir şirket kadar bile bütçesi yok. çünkü üretim yok. tamam vergi aflarını falan biliyoruz da türkiyeyi de üç tane kıçı kırık inşaat şirketi doyurmuyordur herhalde.....

    jeff bezosun karısına verdiği tazminat aklıma geldikçe ülkeyi kapatıp gitmek için neyi bekliyoruz, neye dayanarak "güçlü ekonomi"den bahsedebiliyoruz diye düşünüyor ve kahroluyorum.....
  • en çok vergiyi de yine memurlar veriyor :)
  • ya bu nasıl bir pervasızlıktır. hadi diyelim doğru o zaman neden yandaş şirketlere astronomik vergi affı yapılıyor, neden futbol kulüplerine af çıkıyor, neden diyanete şuursuzca kadro ve bütçe tahsis ediliyor, neden saraya milyonlar harcanıyor?
  • devlet maaşları da vergilerle veriyorsa hiç para kazanmıyor demektir, maaşlarımızı biz kendi kendimize ödüyorsak devlet ne işe yarıyordur, çalışıp hem maaş ödüyoruz hem de devlete bakıyoruz demektir, üstüne bir de maaş mı almayalım yani nasıl oluyo anlamadım.
hesabın var mı? giriş yap