• ben de dahil pek çok insanın yaşadığı enteresan bir durumdur. bir tanıdığınız sizden borç para ister. kıramazsınız ve verirsiniz. amma o para bir türlü geri ödenmez. siz de istemeye utanırsınız. oysa utanması gereken kişi karşınızdakidir. dedim ya enteresan.
  • kötü bir duygu. sanki borç almış gibi hissedersiniz, borcu alan ise borcu veren gibi rahattır. zaman uzadıkça daha vahim bi hal alır bu durum. zaten bir süre sonra ciddi bir meblağ değilse o parayı unutmayı göze almışsındır.
  • kredi kartlarıma ödediğim faizlerle birlikte istesem bile ayıp olmayacak durumdur. ama ne yazık ki beceremiyorum sözlük.
  • meblağ küçüldükçe, isterken utanma duygusu büyür, büyüdükçe yerini "sikerim ama ha" eksenli duygulara bırakır!
  • borç istemek için seçilmenizin esas nedenidir.
  • hic borc vermemek yada borc verdiginde zaten o parayi unutmak gerektigini akilda tutarak ustesinden gelinicek mesele.
  • itinayla en iyi zamanı bekleyip,gidilen bir yerde o insana beklenen borcun iki katını geçirmek.
  • maddi olarak zarara uğrasanız da daha sağlam dostlar edinmenize neden olacak durum. şöyle ki birine borç verirseniz ve o biri siz söylemediğiniz için size borcunuzu ödemiyorsa, en azından bu durumu dile getirip, kusura bakma elim bollaşınca ödeyeceğim babından durumu düzeltmeye çalışmıyorsa bilin ki bu kişi göttür ve isteseniz de istemeseniz de aşırı saf değilseniz bu kişi ile aranız bozulur. diğer taraftan bir dostunuza borç verdiyseniz ve ondan sürekli paranızı geri isteyerek sıkıştırmazsanız, parayı istemeye utanırsanız, kişi gerçekten dostluğunuzu hak eden biriyse, borcunu ödedikten sonra bile bu davranışın değerini anlayacak ve sonrasında dostluğunuz pekişecektir. bu sebeple borç vermek bir nevi dostluk sınavıdır.
  • babamın içine dahil olmadığı gruptur. ya, istememek üzerine verir ya da geri alacağı tarihi baştan konuşarak. ola ki, geri verme trihinde sapma meydana geldi, öncesinde haber verilirse, tekrar istememek üzere halden anlar. ancak kişi, geri vereceği tarihte sapma yaşıyor ve bunu babama söylemiyorsa, bu alacağı (bkz: yazıyla bir) rakamla 1 tl dahi olsa, günlerce uyuyamaz, kendini enayi gibi görür. haberler göndertir, gödnerilen haberleri, borcu olan kişi önemsemiyorsa hala, gidip adamı kim olduğuna bakılmaksızın rezil eder, postasını atar, rahatlar. rahat rahat uyur.
hesabın var mı? giriş yap