• bu fakülteden mezun bir kızla tanıştım. henüz stajyer avukat. sarışın, hoş, kokoş, sıradan tiki kızlar gibi konuşuyor. özel üniversitelerde okuyan nicesi gibi. stajı bitince 3-4 tane minnoş alacakmış 5 yıllık deneyimli, onları çalıştıracakmış. öyle dedi. minnoş! meslektaşına minnoş diyor. minnoş derken eliyle hayali minnoşun kafasını okşar gibi yapıyor. avukatlık kimlere kalmış! yazık!

    neyse ki içim rahat. bunun gibiler piyasaya girer, burunları sürtülür, çok afedersiniz ağızlarına sıçılır ve insan olurlar. (umarım.)

    insan içine çıkmaması lazım gelen bu kişiyi mezun etmiş bir okuldur. tebrik ediyorum.
  • sınav haftası hariç kitaplarını yalnızca "hukuk okuyorum" mesajı vermek için kullanan, devam zorunluluğu olmamasını lütuf bilip derslere uğramayan, kısacası hukuku sevmeyip tek amacı etinden sütünden (prestijinden ve parasından) yararlanmak olan "öğrencilerin" karalamaya doyamadıkları, doyamayacakları canım fakültem. nitekim hukuk, diğer bütün bölümler gibi, sevmeyen için çekilecek dert değildir.
  • böyle efsane sorular soran hocaları da varmış:

    http://9gag.com/gag/3593123
  • haftada kırk saat dersi olanın, buna da şükür dediği fakülte.
  • ömür törpüsüdür.dersten geçirmemeyi marifet sayan hocalar,hocalardan artist asistanlar bolca mevcuttur.nerdeyse hergün 9-6 mesai gibi derse girer çıkarsınız, üstelik kaldığınız dersler çakışır bir de onlarla uğraşırsınız.bütün bu yoruculuğunun yanında bütünleme sınavı yoktur bunun yerine yaz okulu vardır.yeditepe üniversitesinin darphane mantığından bolca nasibini almıştır.unutmadan matematik dersi veren yegane hukuk fakültemizdir kendisi.ha iyi yanları yok mudur vardır elbet.hayranlıktan ağzım beş karış dinlediğim hocalar mesela (bkz: sultan üzeltürk)(bkz: vecdi aral)
    ve babacan şekilde koridorlarda gezerken hal hatır soran dekanımız (bkz: haluk kabaalioğlu) okulumu sevdiren etkenler.ayrıca erasmus için geniş bir yelpazeye sahip olması da beni çekmişti tercih yaparken.ayrıca zengin bir kütüphanesi vardır ve en azından benim dönemimde bolca not paylaşan bir öğrenci kitlesine sahiptir.
  • 90 dersle mezun olunan ve ders sayısına bakıldığında çift diploma vermesi gereken fakülte.
  • 18-22 yaş arası yıllarımı uğruna harcadığım fakülte. 10 günde hepsi de dönem dersi olan 15 sınava girdikten sonra insanın yakasını hiç bırakmayacakmış gibi hissetmesine neden olan, mezun olduktan sonra bile dekanın mezunlara zorunlu dersler koyacağını hissettiren, bölük pörçük hayatımın sahibi bölümüm. her şeyden bilen ama hiç bir şeyi tam olarak bilmeyen, özümsemeyen bir kitle sunmakta camiaya. ders notları dışında edebiyatla, felsefeyle, sosyolojiyle, hayatla, insanla ilgilenmeye enerji ve zaman bırakmayan, zekayı körelten, seçmeyi değil dayatılana uymayı zorunlu kılan, nevi şahsına münhasır yer.
    200 kredi ders verdik de ne oldu, neremiz uzadı, neremiz kısaldı diye düşünürken dalıp gideriz biz.
    bünyesinde bulunan, üzerimizde hakkı olan emektar bilim insanlarına da bilimsiz insanlarına da teşekkürler bizlere kattıkları ve her birimizin hayatlarından alıp götürdükleri için..
  • vakif universiteleri arasinda en iyi hukuk egitiminin verildigi bolumdur.. ogrencilerin cogu aileleri istiyor diye hukuk okumaktadir. zira son senelerde hukuk okumak modadir bazi aileler arasinda..gercekten isteyerek gelenlerin ise mezun olduktan sonra gurur duyabilecekleri bir egitim verilmektedir.. dersleri cok yogundur..tiki sayisinin en cok oldugu bolumlerden biridir.. vize donemlerinde hukuk ogrencilerini okulda rahatlikla secebilirsiniz.. siradan vize semptomlarindan cok daha fazlasini barindirirlar.. tehlikeli degillerdir..

    herseyin otesinde ayni binada idari bilimler fakultesi ogrencileri* sayica onlari cok cok gecmesine ragmen bina hukuk binasi olarak adlandirilmaktadir(bkz: kompleks) *
  • sınav haftalarında lanet ettiğim ancak seçtiğim için hiçbir zaman pişman olmadığım fakülte. öğrencilerini zorlaması ve ders sayısının çokluğuyla ünlüdür. normal hukuk fakültelerine oranla bir buçuk katı daha fazla dersi vardır.

    nami barlas, sultan üzeltürk, abdulkadir arpaci, ümit kocasakal, mehmet bahtiyar, melek bilgin yüce, nuray ekşi gibi bir akademik kadroyla yıldızlar takımını oluşturmuş olan fakültedir. eğitiminin iyi olduğu bir gerçektir.

    edit: anlam bozukluğu. sadeleştirme.

    edit2: (yıllar sonra) arkadaşlar ben okudum, boşverin boş işler bunlar.
  • dışarıdan çok iyi görünen, herkesin pek bir methettiği, ama kendisiyle olan ilişkimin ilk aşamasında beni çok büyük hayal kırıklığına uğratan müessese. bir seminer programı için biraz uğraşıp 2 hafta boyunca bilgi mail'ı atmaya üşenen tembeller topluluğu. kayıt olmak için ulaşmanız gereken kişiye 5. aktarımda ulaşabildiğiniz, law@yeditepe.edu.tr diye kendi ana sayfalarında verdikleri adrese gönderilen mailların geri döndüğü, aradığınızda "seminer programları ile ilgili yetkili kişiye bağlanmak istiyorum" dediğinizde inanılmaz kaba bir santral görevlisinin "ne istedin bacım" şeklinde sorular sorduğu, bir de üzerine utanmadan ana sayfasında "şöyle iyiyiz böyle başarılıyız" şeklinde reklam yapan bir üniversite.

    ben ki, istanbul üniversitesinin iletişim ağına, prosedürlerin yavaşlığına laf ederdim, bundan sonra istanbul üniversitesini öpüp başıma koymalıyım.
hesabın var mı? giriş yap