• geçenlerde bir arkadaşın sorduğu soru. o günden beri aynı şeyi düşünüyorum.
  • çocukca ve dandik soru, trolleme amaçlı.
    öncelikle yer çekimi değil, kütle çekim(imla hatası olur).
    dünya uçakları çekerken, uçakların kanat ve gövde yapısı da havanın kaldırma gücünden faydalanıyor, iki kuvveti gerektiği şekilde dengeleyerek işine gücüne bakıyor pilotlar.

    (bkz: yer çekimi)
    (bkz: kütle çekim)
  • gücünü halkın iradesinden, sandıktan aldığı içindir. sen bizim dinimizden değilsin ki bi' kere. nereden anlayacaksın?!
  • cahil sorusu.

    uçakların kanat yapıları gereği uçuş sırasında kanadın alt kısmında yüksek, üst kısmında da alçak basınç oluşur. iki basınç farkı lift yani kaldırma kuvvetini oluşturur. jet yada pervaneden de ileriye gitmeyi sağlayan kuvvet oluşunca düşmez o koca metal yığını.
  • (bkz: hava dinamiği)
    (bkz: aerodynamics)

    uçağıñ kanatlarınıñ kesitine bakınca görülebilir, üstü bombelidir, altı düz. alttan akan hava, üstteki bombeye takılarak akan havaya oranla daha basınçlı olur. bu yüzden kanadın altındaki yüksek basınçtan kanadıñ üstündeki alçak basınca doğru bir kuvvet oluşur ve bu kuvvet uçağı kaldırır.

    yérçekimi aslında yéñmesi çok kolay bir kuvvet olduğu için bu kolayca oluyor. küçücük mıknatısıñ bile koca dünyanıñ çekimini yenip metali kaldırmasından düşünüñ.
  • gemileri de sorgulamalı
  • cevabı aşağıda olan soru

    defaatle belirttiğim gibi allah'ın ipleri tutar.
  • (bkz: kesin ip var)
  • iki tip insanın soracağı soru. birincisi cahiller, ikincisi dahiler. cahiller düşünmeksizin "madem yer bizi çekiyor nasıl zıplıyoz ehehe" geyiği yapmak için kullanırlar. dahiler ise ana kuvvetlerden biri olan kütle çekim kuvvetinin nasıl olup da bu kadar güçsüz olabildiğini sorugulamak için sorar. dev gibi ay'ı onca kilometre uzaktan yörüngesinde tutacak kadar güçlü olan bu şey, nasıl olur da iki kas parçasının bizi havaya zıplatması karşısında aciz kalır?

    işin gerçeği kütle çekim yasası biliniyor ve formüle edilebiliyor olsa da niçin bu şekilde işlediği bilinmiyor. kütle çekimi sağlayan şey tam olarak nedir? bu gücü nasıl sağlar? ay'ı kendine çekmeyi başarabilen bu kuvvet nasıl bi kıytırık iki tane kasımdan daha güçsüz kalabiliyor? işte bunlar hep israilin oyunları.
  • farklı düşünceye sahip olmalıyım mantığıyla yola çıkmanın 1. aşamasını geçmiştir. sırada; dünya dönmüyor ki! insansız hava araçları, otobüste ön sıradan zıplasam en arkaya gidebilirim! gibi evreler atlatılacaktır. biraz daha zorlayarak etrafındakileri inandırmayı başarabilirse, televizyonun içinde yaşayan minik adamları bulmak için açıp bakması ile son bulacaktır.
hesabın var mı? giriş yap