• z kuşağının bir hayatı olabilecek mi?
  • bu kuşak başka ülkelerde birkaç senede hepsine sahip olabilme gibi imkanlara sahipken, bizde ise hayatlarını buna adayacak. sonraki kuşak ise kendileri biriktirip almak için yaşamları yetmeyecek. sonraki kuşağa tamamlaması için bir kısmını bırakacak.

    zorunlu edit: arkadaşlar birkaç senede hiçbir yerde ev sahibi olunmuyor olabilir; hatta birim fiyatları bile aynı olabilir fakat orada toplam parayı ödemek çok daha kolaydır.

    edit: dil bilgisi kuralları giderildi
    edit: kuşak sayısı 1 kuşak daha arttı
  • gece gece ileride işsiz kalırsam pilavcı mı olsam yoksa midye mi satsam diye düşünen umutsuz bir z kuşağı mensubu olarak ne ev ne de araba istiyorum azıcık kafa rahatlığından başka inanın hiçbir şey istemiyorum
  • anlamsız bir sorudur. bundan sonra aşırı bir nüfus artışı olmadığı sürece yeni gelecek tüm kuşaklar her açıdan eskisinen daha iyi koşullarda yaşayacaktır.
  • z kuşağı teknoloji ile büyüdüğünden daha fazla sorgulayıcı, bu sorgulama memur oldurmazsa ya risk alıp yurtdışına gidecek, ya babasının dükkanını yönetecek, yada eşini alıp ailesi ile beraber aynı evde yaşayacak.
  • hep beraber youtuber olup birbirlerine abone olarak ortadan kaldıracakları sorunsaldır. kim fırıncı olup ekmek yapacak, kim tarla sürecek o biraz muamma tabii. gerçi geçen bir tane çiftçilik yapan youtuber görmüştüm. onu da halletmiş hergeleler.
  • bu ülkede hayır
  • neden insanlar bu kadar ev araba almaya meraklı ?
    mutsuz olduktan sonra evin araban olsa neye yarar
    benim büyük ihtimalle olmayacak z kuşağı mensubu olarak böyle bir hayalim de yok zaten. hayattan daha güzel şeyler isteyebilecekken niye ev araba istiyoruz ?
  • y kuşağı aldı da z kusur kaldı. üniversite okurken 20 liraya 3 bira, yanına da fıstık alıp çimlere uzanır takılırdık arkadaşlarla. şimdi 20 liraya çime yatırmıyorlar. ondan önce zaten asgari ücretin 2 katı maaş alan lise mezunu malum partinin binasından çıkma bir bekçi "oğğğpphh gimlik hemşerim, gimlik" diye zuhur eder başınıza zaten.

    üniversite zamanımda ucundan kıyısından yakaladık ülkenin güzel zamanlarını. sonra hiçbir şey iyi olmadı. hele yeni nesle hiçbir şey kalmadı. dolar'ın 7'ye neredeyse sabitlendiği bir zamanda yurt dışı da hayal, ülkede insanca yaşamak zaten hayal.

    "bizim zamanları bilmezsiniz." diyen maaş ile ev, araba alabilmiş neslin bok attığı, "nankör" dediği yeni nesil için hiç umut göremiyorum.

    inceldiği yerden kopmalı artık.
  • sanırım olamayacak.

    arkadaşlar kusura bakmayın, zaten az biraz bize kadar vardı onu da yedik bitti. sizi seviyoruz, bol şans.
hesabın var mı? giriş yap