• "yeni bilgiler öğrenmek yerine neden bebek şeyleriyle oynayalım ki?"

    dont worry çucuğum, 6 ay sonra yaşadığın ülkenin başbakanından daha iyi okuyup yazabilen biri olacaksın. (başbakan binali vasıfsızı)
  • koçum benim bee! bana böyle nesillerle gelin.
  • böyle bir isyan yok nasıl içli ağlıyor şaka bir yana bir şeyleri sorgulayıp baş kaldıran, yeni şeyler katmayı kendine dert edinen bu minik güzel ülkemin geleceği için umut verdi şahsıma
  • sorgulayan çocuk, işte seni çoğu insan sevmeyecek bu topraklarda çocuğum, herkes önüne engel koyacak ama hep özgün bir birey olacaksın. iyi ki varsın.

    edit: bazı yazar arkadaşlar çocuğun hamura isyanına takılıp kalmış. parmak kasları gelişecekmiş gibi. bu olayda olay hamur değil çocuğun durumu sorgulaması. bugün bu oyun hamuru yarın saçma sapan başka şeyler. hepimiz yaşadık bunları. engeller de konuldu ama kaçımız sorgulayabildi. sorgulayan bir toplum değiliz kusura bakmayın ben bu çocuğu tebrik ederim, o zaman o çocuğa neden oyun hamuruyla oynanması gerektiğini anlatacaksın.
  • o oyun hamurunun parmak kaslarını geliştirdiğinin söylenmesi gereken çocuk.
  • niye her halta itiraz eden çocuk size sevimli geliyor arkadaşlar allah aşkına anlatır mısınız?
    yani gerçekten oyun hamurunun o derse konma sebebi böyle boş falan sanıyorsunuz muazzam.
    o halde anlatayım o yaş çocuğunun ince motor kasları gelişmekte. ince motor kaslar ne işe yarıyor şöyle söyleyeyim bizim kalem tutmak için gerekli kas koordinasyonundan bahsediyoruz. yani sizin ustalıkla yaptığınız kalem tutma hareketi bu yaş için cidden emek isteyen bir şey.
    bu kasların kuvvetlenmesi için yapılan bir sürü egzersiz var. oyun hamuruyla oynamak onlardan biri ya da kağıtları boydan boya yırtmaya çalışmak.
    bir de herkes önüne engel koyacak filan yazmışsınız vallahi pes!
  • isyanının sebebinin oyun hamurundan çok,farklı bir şey olduğu,oyun hamurunu mazeret olarak kullandığını düşündüğüm çocuktur.
    bu yaştaki çocukların genelde istedikleri herhangi bir şey olmadığında,bunu hedef saptırarak dile getirme yöntemleri vardır.
    mesela bu çocuğa o çok istediği örümcek adamlı,batmanlı okul çantası alınmadıysa bunu kolay kolay kabullenemez ve o dakikadan sonra o kabullenemeyişi birşeyle gidermek zorundadır.
    sanırım burada o birşey oyun hamurudur.
    pedagog değilim ama aynı yaşta bir isyankara bende sahibim.
  • sevimli de haklı da olmayan çocuktur.

    ben 1.sınıftayken el kaslarım tam gelişmemiş olduğu için evde stres topu sıkmak zorunda kalmıştım. oyun hamuru bu kasların gelişimi için çok önemli yer tutuyor. onun haricinde sınıflarda yapılan kağıt kesme gibi şeyler de çocukların el göz koordinasyonunu güçlendiriyor.

    sorgulayan nesilmiş. 10 sene sonra lisede ite kaka ders çalışırken de bugünkü isyanının arkasında duracak mı bakalım. zaten sonraki senelerde istemediğin kadar derse boğulacaksın yavrucuğum. bırak da bari bu senen rahat geçsin.

    tanım: ampır ampır konuşan bir çocuğun sözde isyanı.
  • 1. sınıfın ilk günü öğretmenimi "hadi derse başlayalım!" diye bezdirmiştim bir hevesle ve aynı tepkileri veriyordum.

    küçük bir heves, yakında geçer ama meraklı olması istemesi çok iyi. bence de 7 yaşındaki çocuğun oyun hamuru ile uğraşması yanlış bunlar temel olarak 3-4 yaşından sonra verilmeli. oyun hamuru olmasın demiyoruz. 7 yaşındaki çocukta olmasın diyoruz. israil'de 7 yaşındaki çocuk 3. dilini öğrenmeye başlarken üstüne tarihini ezbere biliyor okuma yazmayı geç. sonra israil neden bu kadar gelişti? cevabı basit.
  • buyuyunce is hayatinda ben burda kendimi gelistiremiyorum deyip sik sik is degistirecek ve hicbir sey olamayacak cocuktur.

    master yoda olsaydi ensesine yapistirmisti bi tane. patience, my young padawan. patience.
hesabın var mı? giriş yap