• pegasus'a ait ankara uçağının trabzon'a inişi esnasında pistten çıkması durumudur.

    ilk gelen bilgilere göre, ankara esenboğa'dan gelen pegasus havayolları'na ait boeing 737-800 tipi uçak, erken teker koydu. ön dikmesini kıran uçak, 29 pist başından dışarı çıktı. havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri kaza alanına yönlendirildi.

    umarım kimseye bir şey olmamıştır.

    https://tr.sputniknews.com/…campaign=url_shortening

    http://www.kokpit.aero/pegasus-trabzon-kaza

    pegasus açıklaması: https://www.flypgs.com/…kara-trabzon-ucagi-hakkinda
  • a haberdeki tanık uçağın sadece kuyruk kısmının göründüğünü ve 15 adet ambulansın bölgede olduğunu belirtiyor.
  • olay yerine yakın arkadaşımdan haber aldığım bir bilgi. ortalık ambulans ve itfaiye kaynıyormuş. inşallah kimseye bir şey olmamıştır.
  • ah pegasus vah pegasus. ölen insanımız olmasa bari. gerçekten olacak iş değil.
  • ölen yaralanan olmamasını umut ettiğim kaza.

    http://m.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/536119.aspx
  • twitter'da oğlununda içinde bulunduğu bir amcayla konuştum dediğine göre yoğun sisten dolayı önünü göremedi diye pistten çıkmış herhangi bir kayıp veya ölüm haberi yokmuş.

    ilgili başka bir tivit

    bu da uçağın görüntüsü

    edit: çok şükür herhangi bir ölü veya yaralının olmadığı kesinleşmiş.
  • neyse ki ölü veya yaralı yokmuş.
  • dün de ankaradan izmire gelecek uçakta elektrik kesintisi yaşandı. uçağı yerdeki elektrik bağlantısından kestiklerinde enerji gidiyor. pilot teknisyen çağırdık baktırıyoruz dedi, sonra bir daha enerji gitti, ondan sonra pilot kalkacak kadar düzelsin gidicez gibilerinden birşeyler dedi. toplamda 1 saat kadar uçağın içinde oturduk ve son anonstan sonra ben dahil uçağın yarısına yakını insan uçağı terketti. böyle bir problemi olan uçağı ısrarla değiştirmeyip "uçarız yeaa" demenin tamamen ticari olduğunu düşünüyorum.

    gittim 4 saat daha bekleyip thy ile geldim üzerine de bir dünya para verdim ama canımı da sokakta bulmadım. rezalet başlığı da açmaya üşendim zira bir şey değişmiyor. umarım bugünkü kazada da ihmal yoktur ve herkes sağ salim evine döner.

    edit ; simdi benim yazdigima cevap olarak yazilan cirkin usluplu bir entry'de ve medeni bir sekilde mesajlastigimiz baska bir teknik arkadasla konustugumuz konulardan harmanla kisa bir sey soyluyeyim.

    ben isim geregi sik ucan ve toplamda belki 400-500 defa ucaga binmis, pegasusa binerken suyunu yanina alan ve turbulanstan garip bir zevk alan insanim. yani ne su icememekle derdim var ne de ucus korkum var. beni ucaktan indirecek kadar geren sey pilotun aciklamalaridir. yalniz da olmadigimi goz onunde bulundurarak var olan durumu net bir sekilde ortaya koymak, no go ucusa izin verilmeyecegini soylemek, bilmem au yada bu teknik arizayi detayli anlatmak pilotun gorevidir. cok onemli degil diyerek teknisyen cagirdik demesi mesela birbirine zit durumlardir.

    ben havalimanindaki isleyisi, ucagin hangi durumlarda kalkip kalkmayacagini, kimlerin buna izin verdigini, bakan adamlarin arasinda calisanlarin hangi duygu durumunda oldugunu, kendini lowcost olarak konumlandiran bir havayolunun ucagin kalkmasi icin ne kadar direneceginibilmek zorunda degilim ki teknisyen arkadas da boyle bir durumda thy'nin coktan yedek ucaga gecis yapmis olacagini cunku pegasusa gore cok fazla ucak sayisina sahip olduklarini soyledi.

    orada kisaca yasanilan deneyim ortada enerjiyle alakali ciddi bir sorun oldugu ve bunun cozumu icin beklememiz gerektigi idim yukarida saydigim soru isaretleri ve aciklamalardaki yetersizligin birlesimi risk algisini dayanilmaz bir noktaya getirdi.

    sunu da ekliyeyim. sun express de low cost olarak siniflandirilabilecek bir havayolu ve yurtici seyahatlerimde ilk olarak kendilerine bakarim. eger ucuslarinin oldugu bir rotaysa yuzde 90 yine suyumu yanima alip kendileriyle ucarim. ucus yapmadiklari bir yerse sonra thy ye bakarim fiyatlar mantiksiz ise pegasus alternatifine bakarim yani benim icin son caredir. arada atlasi falan saymadim artik.

    artik bitiriyorum. butun bu on yargi ve yargilar toplam ucus deneyimlerinizden edindiginiz bir sonuca dayalidir. bir yolcunun teknik ve operasyonel bilgisinin de sizin gibi ust duzeyde olmasini bekleyemezsiniz. ben pegasusa bindigimde kulak rahatsizligim daha cok nuksediyorsa ve ilk defa bir pegasus ucusunda buna sahip olduysam, sert inislerimin cogunlugunu pegasusta yasiyorsam, ucak icinde beklemeleri, rotarlari en cok pegasusta yasiyorsam ve hemen akabinde tercih ettigim thy de hosteslerin yuzunde guller aciyor ve kadin pilotum beni yere adeta suzulurcesine indiriyorsa ve gerginligim azaliyorsa benim icin iyi havayolu kotuhavayolu bellidir.

    su kismini bir kenara koyun pegasus low cost olmak ugruna insanlara kotu ucus deneyimi yasamatmamak icin birseyler yapmasi lazim.
  • tc-cpf kuyruk numaralı, pc 8622 uçuş numaralı uçağın pistten çıkması.
    kaynak: http://www.trabzon.dhmi.gov.tr/…mnut=5#.wlp1y65l_iw

    şu uçak. şu da uçuş geçmişi.

    trabzon havalimanı.
    uçak deniz tarafına doğru baş aşağı gitmiş gibi görünüyor. 1 2 3 4 5
  • tc-cpf kuyruk kodlu boeing 737-800 tipi yolcu uçağıyla yaşanmış kaza. pegasus havayollarının karıştığı ilk büyük kaza oluyor bu sanırım, can kaybı olmadan atlatılmasına sevinmekle beraber tüm pegasus ve havacılık camiasına geçmiş olsun.

    edit: uçak piste 143 knotla*, normal bir hızla iniş yapmış, inişten sonra güçlü bir yan rüzgar yemiş olabilir.
hesabın var mı? giriş yap