• recep tayyip erdoğan'ın o yüce, o haşmetli, o bağışlayan ulu kişiliğin devreye girmesi ile zamlar normal seviyeye çekilmiş.

    günlerdir onca eyleme, onca gürültüye ne hacet vardı değil mi?
    erdoğan istedi harçlar indiriliyor.
    seve seve istedi, seve seve.
  • işçiler köleleştirilmeye çalışılıyor, sağlık sistemi piyasaya veriliyor, sosyal güvenlik çılgın bir cehennem karnavalına dönüşmüş, eğitim sistemi para babalarına emanet edilmiş.

    bu türkiye'nin kısa bir özetidir ama şu tablo da yetmiyor hala vurdukça vuruyorlar ve biz gariban öğrenciler her şeye rağmen bu ülkede okumaya, kendimize bir gelecek yaratmaya çabalıyoruz. ama anlıyorum ki herhangi bir gelecek bizim kontrolümüz altında değil. adamlar kendi aralarında bize şu kadar haraç vereceksiniz diyorlar ve bizim kendimizi savunmak için en ufak bir örgütümüz yok. örgütsüzlük! ülkenin en büyük belası bu işte canlarım. "cemaatlar örgütleniyor ya güselim" diyenlerinizi görür gibiyim, haklısınız. biz gerçek insanlar olmaya çabaladıkça kaybediyoruz. bugün bu fantastik zamlarla hiçbir söz hakkım olmayan hayatıma iyice lanet ettim. insan olmayı hayal eden koyunlarız. bu yüzden biz koyunlar, kendi sesimizi yükseltecek öz örgütlenmemizden yoksun bir biçimde bu zamları da sineye çekeceğiz ve gelecekte daha absürd şeylerin başımıza gelmemesi için dua edeceğiz. evet ya, imanı bol bir ülkedeyiz zaten.

    koyunları uyandırmasını dilediğim haraçlardır.

    isyan ulan, birazcık isyan!
  • harç değil bildiğin haraç olmuş son tarife ile.
  • "ikinci öğretim öğrencilerine başka ne türlü eziyetler çektirebiliriz?" diye düşünüp, yeniden düzenlenledikleri harçlar. insafsızlık da denebilir.

    dört yıl boyunca okula gündüz gelen arkadaşlar kıskandı bizi. "negzel lan, akşam vakti okula gidiyosunuz. mis gibi uyuyosunuz" diye. sizi de mi kıskandırdık canım, nedir? nasıl düzenleme bu?

    bölümüm ikinci öğretim olmasa, bunun ne demek olduğunu bilmesem şu harçlara bakıp "bunlara kesin özel muamele filan yapıyolar" derdim. fakat açık kantin bulamadığımız için aç kaldığımızı biliyorum lan, biz ders işlerken güvenliğin kapıyı üstümüzden kilitleyip gittiğini de... yani hep bi üvey evlat muamelesi aslında ya da gerekli özeni göstermemek de diyebilirz. yani ortada özel bir durum yok. fakat bu harçlar?

    biri bana %200,300,500 gibi bir zamın mantıklı açıklamasını yapsın, çıkıp çankaya köşkünde soyunacam, evet...
  • önce en az üç çocuk doğurun dediler, işsizliği kasıtlı olarak körüklediler, el altından ya da aleni nakdi-ayni yardımlarda bulundular... eğitimde kaliteyi dibe vurdurdular, aha şimdi de harçlara dünyanın zammı. devamı da gelecek, demedi demeyin.

    parçaları birleştirdiğimizde görüntü çok net: okumayın, çalışmayın, düşünmeyin, sorgulamayın hatta yaşamayın. bize lazım olan şey düşünen insanlar değil, şakşakçılar. biz ne diyorsak onu yapın, biat edin. ucundan sizi de görürüz, merak etmeyin. ha paranız varsa istediğinizi yapın, oradan da nemalanıyoruz çünkü. alan memnun, satan memnun.
  • insanlar ülkeye küsüp bırakıp gitmeyi düşüneceklerine sokaklara çıksalar sike sike düzeltilecektir rakamlar ancak kısa dönem askerliğin kaldırılması safsatasında da gördüğümüz gibi herkes ya kıçını yağlamakla ya da ülkeyi terk etme planlarıyla meşgul.

    böyle göte böyle yarak, müstehak efendim. (sözüm meclisten taa içeri)
  • ayda 1000 lira ile geçinemeyen öğrenciye orospu çocuğu diyen bir orospu çocuğu vardı aranızda. şu haberdeki sayılardan sonra gelsin de biraz matematik çalışsın şimdi beynine sıçtımın mankafası.
    ağzını yüzünü... neyse.
  • bu yıl mezun olmamla beraber beni ve mezun olacak öğrencileri ilgilendirmeyen harçlardır. mezun oluyor olmam elbette buna karşı durmayacağımı, bu konu hakkında iki kelam yapamayacağım anlamına gelmiyor, gelemez de. bu paralar benim cebimden çıkmıyor fakat binlerce, yüzbinlerce emekçinin cebinden çıkacaktır. milli piyangodan, iddiadan, sigaradan, telefondan alınan, eğitim için olan vergilerin ise nerelere gittiğini merak etmekteyim. kimseden bir insaf filan beklememekteyim. bunun adalet ve kalkınma partisine has birşey olmadığını da biliyorum. meclisteki partilerden hangisi iktidar olsaydı aynı şey olacaktı.

    insanların hiç bir şeye ses çıkarmıyor oluşu, tepkilerini koymuyor olması elbette egemen güçler tarafından yanlış yorumlanıyor. sanıyorlar ki bu halk bunlardan bıkmayacak, bunlara sesini çıkartmayacak, bunları unutacak... öyle sanmaya devam etsinler. atın intikamı kötü olur. bir halk bu kadar sikilebilir, bir halk belki de bu kadar güdülebilir. verecek birşeyimiz kalmayınca isyan bayrakları elbette açılır.

    fakat o kadar ilginç bir ülke ki burası, bu söylemlerle meydanlara çıktığında, aynı güçlükle harç parasını yatıran ana-babanın çocuğu bana "pis gomünüst!!" diyerek satırlarla saldırabiliyor. işte bu kadar da ilginç bir memleketteyiz. halbüsi ben senin,benim, onun, hepimizin anası-babası kazıklanmasın diye şeyettiydim. ama neyse.
  • medyaya nedense % 8 olarak yansımış zamlardır. her şeyi abartmayı seven medyamız nedense burada en düşük zammı belirtmiştir. ulan % 500 lük artış bile var bazı bölümlerde neden % 8 yazıyorsun. tabi akıllarınca % 8'e millet sesini çıkarmaz diyolar ama kazın ayağı öyle değil işte. bu sefer bari susmayalım da eğitim almak zengin işi olmasın..
hesabın var mı? giriş yap