• az önce yapılan açıklamadır. yerli ve milli medyamız derken bir gülme geldi tabi.

    rtük: "yabancı kurum ve kuruluşların fonlarıyla türkiye'de faaliyet gösteren medyanın olası milli güvenlik sorunlarına yol açabileceği gerçeğiyle hareket ederek üst kurul olarak gerekli tüm düzenleme ve denetleme faaliyetlerini titizlikle ele almaktayız. yerli ve milli medyamız yalnız ve sahipsiz değildir" denildi.

    ayrıntısı şu şekildedir:

    "türkiye cumhuriyeti’nde yerel ve ulusal basının sağlıklı bir ortamda gelişimi için her türlü destek mekanizması planlanarak verimli bir politikayla sürdürülmektedir. ilgili devlet kurumları, yayın kuruluşları, meslek birlikleri ve stk'lar basın temel ilkeleri ve basın etiği çerçevesinde el ele vererek toplumumuzun haber alma ihtiyacını temin etmeyi başarıyla yürütmektedir. ancak, bazı örnekleri eskiye dayanan dışardan fonlanan medya konusu bugün de ayan beyan ortaya çıkmıştır. bu durum, her durum ve şartta demokrasiden yana tavır koyan halkımız için akıllarda bazı soru işaretleri oluşturmuştur."

    kaynak
  • her koşulda demokrasiden yana tavır koyan türk halkı kısmıyla nerede bu halk aralarında yaşamak istiyorum dedirten saçmasapan açıklama.
  • ha şöyle bir işe yara.

    bu ülkenin medyası ülkeyi/vatandaşları dikkate alarak içerik üretmeli, yabancıların parasıyla fonlanarak batı çıkarları için haber üretmemeli.

    aşağıda bu mesajın yerli ve yandaş medya olacağı söylenmiş ama muhalif/fondaş medya'da az değil

    işte o liste
  • dedi kontrolsüzce içeri aldığı göçmenler için avrupa'dan fon alan ülkenin resmi kurumu...
  • yerli ve milli olmak zorunda olmamanın önemini gösteren vahim açıklama.

    bu zihniyeti bu ülkede oturtan ulusalcılar, sömürenler de akp-mhp iktidarı. ne çektiysek 21.yy'de devletçilik ve devletin kontrol hastalığı, güvenlikçi zihniyetten çektik.

    biz de birer rusya olma yolunda hızla ilerliyoruz. kürtleri, solu bitirdiler, yakında bunlar batı ajanı diyerek liberal medya ve aktivistleri de toplayacaklar. halihazırda chp içinde devlet-tapar tarikatın takipçisi olmayanlara ulusalcılar üzerinden iç saldırı da yapıyorlar.

    bu arkaik devletçi zihniyet siyasal islam belasından daha da büyük bir problem şu an ülkemizde. hala milliyetçilik yüzünden bunu göremeyen çokça insan var.

    sivil toplum, sivil toplum fonları vs zaten küresel liberal düzenin vazgeçilmezidir. devletlerin her şeyi kontrol etmemesi için ve serbest enformasyon dolaşımı için, 3.göz denetleme imkanları için vardır. zaten amaç devlete alternatif sivil toplum yaratmaktır. bu sivil toplum küresel çapta iş yapan stk'ların birbirlerine destekleri üzerinden döner.
    bu iktidar bir sürü reformu da böyle yaptı, hala da bu ülkede batıdan fon alan bir sürü yapı var. buna hainlik diyenlerin hafızası yok heralde: alooo, biz batıya ve liberal düzene düşman değildik, batılılaşmak bu ülkenin resmi vizyonuydu, batıdan gelen fona iran, rusya, çin veya herhangi bir diktatörlük gibi tepki veren bir ülke değildik.

    şimdi geldik siyasal sığ toplumumuz, özellikle muhalefetin sığlığı yüzünden ooo nee amariga mı diye böyle asist yapıyor. otoriter rejimin daha da otoriterleşme çabası için en güzel komplo. (bu zihniyet için ek detay: (bkz: #126008168))
    iki atatürk, bir milli savunma bakanlığı açıklaması, bir vatan millet türkiye ordumuz, biraz da pkk dediler mi muhalefetin yarısı yola giriyor. rezalet.

    yani halktan hortumladıkları paralarla medyayı oligarklar üzerinden alan, düpedüz suç işleyenler, yargılanmayı bekleyenler, mit'e, askere, siyasetçilere açık açık çalışan kadrolu medya operatörleri bunlar değilmiş gibi diyorlar bunu. sanki ülke içindeki sivil toplumu bunlar öldürmedi, batı yanlısı stkları ve fon kaynaklarını bunlar kapatmadı, osman kavala'yı hapse bunlar atmadı. bütün bunlar yapılırken iktidarın yanında konumlanan ulusalcılar (sözde gezi'yi de ulusalcılar sırtladı, hdp sattı gezi'yi ama gezi davasından içeri girenler, yargılananlar için ağızlarını açmıyorlar) ooooooh pegagalılar bitiyor diye alkış tutuyordu.

    aslında dedikleri şu: türk-islam sentezi ürünü devlet tapar bir milliyetçi değilsen sen bir yabancı ajanısın. tıpkı rusya'daki gibi; orada da liberal ve ab yanlısıysan yabancı değerlere kapılmış bir ajansın.

    bu ülkede küreselci, liberal, demokratik, şeffaf devletli vizyona sahip bir vatandaş olma hakkın yok. böyle kendine özgü ideolojik görüşlere yatkınsan ajansın.

    net söylüyorum: o zaman bende ajanım. bütün eğitimimi yurtdışında aldım, köküm dışarda, batı fikirleri ile doldurulmuş bir ajanım o zaman. yarından tezi yurtdışında eğitim görmüş herkesi toplayın. ondan sonra bbc türkçe izleyenleri falan da toplayın. hatta uefa bünyesinde maç yapan bütün takımları kapatın.

    resmen türkiye'nin nereye gideceğine biz karar veririz senin söz hakkın yok diyor. aklıma şey geldi, eskiden asker diyormuş ya: komünizm iyi bir şeyse devlet getirir zaten.
    ne diyelim: (bkz: devletımız yapıyorsa doğrudur)

    ulan devlet de devlet olsa; yaw en zoruma giden de beş para etmeyecek köylülerin güçlü üst düzey bürokrat olduğu şu ülkede, ceketi üzerine oturmayan pos bıyıklı götlü göbekli eski ülkü ocağı çıkışlı, türkçe bile bilmeyen, medeniyet görmemiş bu memur dayılardan zoka yemek.

    hiç kimse bu devletin enformasyon akışını kontrol edişine bağımlı kalmak zorunda değil!

    hiç kimse yerli ve milli olmak zorunda değil!

    hiç kimse bu devleti insanlığın ortak ülkülerinden üstte tutmak zorunda değil!

    (bkz: yerli ve milli olmama hakkı)
  • sıkıntı nedir göremedim. rtuk de fonlu yayınlar da göçmen istilası hakkında aynı konumda.

    tanım: beyan
  • medya için de yerli ve milli tanımını duyduk çok şükür. medya bağımsız olmalıdır. bir tıkla dünyanın bir ucundaki haberlere ulaşabildiğimiz bilişim çağında hala daha böyle ifadelerin kullanılması çok saçma.
  • bravo artık sabah akşam bağımsız, cesur, özgür pambıkören medyasından beslenirsiniz. aktroller zaten coşkulu bak. vatanı kurtardınız.

    işin salaklığı bu “fonlanan medya kuruluşları” avcısı sözde cesur yürekler bunları yetmez ama evetçi zihniyetinde olmakla suçluyordu. twitter’da aktroller bayram ediyor, siz de katılın aralarına hadi. kolkolasınız aynısınız

    2023 seçimleri de akp’ye hayırlı olsun. bizim ederimiz akp
  • bugün muhalif basın kuruluşları yabancı fona muhtaç kalıyorsa bu da devletin ayıbıdır. götü boklu golf'ün gümrüğe gelişi 260bin tl, üstüne eklenen vergisi 289bin ama rantçılar dışında herkes üç kuruşa muhtaç kalsın.

    tanım: hükümet borazanı kurumun açıklaması.
  • içi boş açıklamadır.
    birincisi, avrupa bu medyanın haberlerine devam etmesini isteyecek sizin şahsi konunuz, sorununuz alakadar etmez. bizim iç işlerimize karışamaz demeyin adam amerikaya gitti geldi hdp ile anlasmak istediler, taliban ile gorusmek istediler, gocmenler ulkeye alinmaya basladi. kendileri istedi sanmiyorsunuz heralde bunlari.

    ikincisi bu hükümet içinde avantaj.
    bakın bu medyalar yabancı ülkelerden para desteği alıyor onların haberini yapıp yalan haberlerle ülkeyi karıştırıyor diye yaygara koparacaklar.

    özetle kapatılamaz.
hesabın var mı? giriş yap