• olabildiğince kısa tutacağım.

    öncelikle daha önce kullandığım bir firma bu.
    üyelik için aradım, paketimi seçtim ve anında oluşturuldu. aynı gün iki saat sonra servis geldi ve modem kuruldu. sözleşmeler imzalandı ve servis gitti. 10 dk sonra telefonuma mesaj geldi 'üyeliğiniz iptal edildi modemi 10 gün içinde teslim edin vs.' ne olduğunu anlamadım ve müşteri hizmetlerini aradım ve şok oldum. önceki üyeliğimden kalma 60 kuruş ödenmemiş faturam olduğunu, bu yüzden kara listeye alındığımı, sistemin de üyeliğimi bu yüzden otomatik olarak iptal ettiğini ve şu anda cayma bedeli olarak 569 tl faturamın bulunduğunu öğrendim. kara listedeysem neden üyelik açıldığını sordum. 'ya aslında olmaması lazım allah allah' gibi bi cevap aldım.

    yani benim tek isteğim evime internet hizmeti almakken, benim haberimin olmadığı 60 kuruşluk borçtan(ne mesaj geldi ne mail) dolayı 569tl borçlu duruma düştüm. şu anda hiçbir üyelik istemediğim için bunu ödemek zorundaymışım. merak ediyorum başka birinin başına böyle bir rezalet geldi mi?

    edit: (bkz: 1 ekim 2021 superonline dolandırıcılığı) bir arkadaş da yine superonline soyguncuları tarafından dolandırılmış.
    ben bu firmanın daha az müşteri kazanması için elimden geleni yapacağım. sizden de, bu tarz bir olayın başınıza gelmesini beklemeden bunu yapmanızı rica ediyorum.

    sonuç editi:btk'ya şikayetler, her gün aramalar sonucunda bugün itibarıyla (1 ay) arandım ve oluşturulan yeniden kazanım talebinin olumlu sonuçlandığını öğrendim. kampanya seçip tekrar abone olabilecekmişim. olmazsam yine cayma bedeli çıkacakmış. mecburi en az12 ay taahhüt sonunda bütün ilişiğimi kesmeyi düşünüyorum. tekrar söylüyorum bulaşmayın bulaştırmayın.
  • 10/10 rezalettir.

    kendi hatalarından kaynaklanan bir sorun yüzünden üstüne bir de cayma bedeli talep edilmesi düpedüz dolandırıcılıktır. superonline çözemezse ve ısrarla cayma bedeli isterse tüketici hakem heyeti bu sorunu lehinize çözer.
  • 9/10 rezalet bir puan nereden düşüyor açıldığı günden beri müşterisine ot tıkamaktan başka bir şey yapmamış malum şirketi iki defa tercih etmiş olmak.
    hadi ilki hata, ikincisi net yanlış
    a) davalarınız karşılıklı hayırlı olsun
    b) faturana yansıtacakları güncelleme

    edit:
    kabir azabi adlı çaylaktan mesaj geldi

    şimdi bu vatandaş muhtemelen fiber superonline almıştır
    modemi işlemi iptal etmeden e-devletten adres kayıt sisteminde 2.adres yazlık adres bölümüne
    tanıdık yakınlarından birinin adresini bulsun
    fiber olmayan bir adres olması gerekli ben buraya taşındım, burada da fiber yok, taşıma yapamıyorum
    dediğinde otomatik üyeliği kendi iptal edecek ve cezai şarttan kurtulacak.

    ya da vodefone a gidip taşıma istiyorum cezai bedelim var diyecek; müşteri çalmak adına gereğini yapıyorlar
    ödemesiz davasız kurtarır der
  • konu tüketici hakları mahkemesine gider muhtemelen ama mantıken bakıldığında üyeliği firma iptal ettiği için cayma bedeli talep etmemesi gerekir. sonuçta siz hizmet almak istiyorsunuz.

    diğer konu ise 60 kuruş borç zaten tahsil edilemez. 5 yılı geçti ise zaten yasal olarak hak talep edemezler.

    son olarak ama modem işi nasıl oluyor bilemedim. teslim ediyorsanız da, teslim edildiğine dair bir belgenin mutlaka alınması gerek sanki.

    rezalet gibi rezalet.
  • bu bildiğin nitelikli dolandırıcılık, hatta takım elbiseli dolandırıcılk, cayma bedelini onlardan senin alman lazım, sen değil onlar cayıyor sözleşmeden.
  • cayan kişi kendileri olduğundan o 569 tl'yi müşterinin istemesi lazım gelen rezalet. işin şakası bir yana o parayı senden isteyemezler. en azından cayma bedeli adı altında isteyemezler. yazarın sözleşme iptali gibi bir talebi, beyanı olmadığı sürece (caymadığı sürece) o bedel alınamaz. hatta haksız yere sözleşmeyi kendileri iptal ettiklerinden bu olay tazminata konu edilebilir. bir avukatla görüşmekte fayda var.
  • rezalet degil skandaldir. rezalet dedigin insanlarin kafasina gore is yapmasi, saygisiz, kibirli davranmasi, insanlari magdur etmesidir. burda dupeduz soygun var, temel haklarin gaspi var. sistematik bir sekilde var. allah belalarini versin. yapanin da bunlarin elinin bu kadar uzun olmasina goz yumanlarin da
  • çakallığın kurumsal kimliğe kavuşmuş halidir.

    hiç mi kontrol eden yok bu kuralları. 60 krş için kara listeye adam almak nedir? birisi de saksıyı çalıştırıp şuna bir limit koyalım diyememiş mi?

    bunlar kraldan çok kralcı olan çalışanlar yüzünden böyle oluyor. onun gözüne gireyim, buna yaranayım diye yapmadıkları şey yok bu insanların. vicdanı olan bir insan bunu sorar, 10 liranın altındaki bakiyeyi neden kara listeye alalım der.

    daha da önemlisi şu, madem kara listede neden tekrar modem veriyorsun? koysana oraya bir kontrol. eğer adamın borcu varsa önce onu tahsil et sonra da aboneliği başlat.

    diyorum ya amaç çakallık. memlekette çakallık kural olmuş.
  • hemen bir musteri iliskileri ile gorus, dava acacagini bildir, geri adim olmaz ise hemen bir avukat ile gorus ve islemlerini baslat.

    magduriyet tazminati dahi alinabilecek 10/10 rezalettir.
  • 2021 yılında süperonline kullanan kalmış bence asıl rezalet bu.
hesabın var mı? giriş yap