• kamyon şoforlerine dikkat etmesi için eğitim verilmesi ve bilinçlendirilmesi lazım bu tur kazalawr örnek gosterılerek
  • milyar dolar verilse geri gelmeyecek iki cana malolmuş kaza.

    malum ülkede orman kanunları geçerli. ne devlet kural tanır ne de millet. ölmüşse fıtrattır, yaşıyorsa kaderdir. nasiptir, kısmettir. inşallahtır, maşallahtır, eyvallahtır.

    tabi mesele bu canları yitirdikten sonra tedbir almak değil mesele tedbir alarak bu canların yitirilmesine engel olmaktı diyeceğim de kime diyeceğim ?

    ne yazık, piyango bu genç çifte çıkmış. bizler de bugün de ölmedim anne modunda yaşamaya devam.
  • çok önemli değil ancak kaza 31 temmuz' da gerçekleşmiştir. aynı yoldan tatil dönüşü sırasında iki üç saat arayla rastgeldim. maalesef bu kazanın oluşturduğu trafik yoğunluğu ve takip mesafesi ile ilgili düşünceler hiç önemli değilmiş gibi yalova' yı zor gördüğüme inandım. öyle korkunç , öyle cahilce bir trafik yoğunluğu idi sonrasında.

    o yolda daha çok can yanar benden söylemesi. takip mesafesi bu insana öğretilmedikçe daha çok kişi gider yollarda. ha bir de tabiki, kendi malıymış gibi yolları kullanan otobüs şoförleri.siz kanlı bir ekmek yiyorsunuz yollarda haberiniz olsun. ekmek paranızı alın bir yerinize sokun. önce doymayı bileceksiniz. bir dilim ekmekle de doyulur bı dünyada. ekmek parası masalınız yetti artık.
  • şu ülkede şu davarlara rağmen hayatta kalmamı, sperm olarak yumurtayı döllememden sonraki en büyük başarım saymaktayım. yurtdışına cv yollayacak olsam "bu adama iyi bakın, bu adam türkiyede gezi parkı eylemlerine katıldı, trafikte araba kullandı, ankaragüclü serserilerin yanından geçti, sakarya düzce kocaeli şeytan üçgeninde sevgilisini elinden tutabildi, ve kadıköyde kartopu oynadı. bear grylls bu adamın yanında anca kurabiye satabilir" yazardım.
  • takip mesafesine uymayarak önlerindeki tıra çarpmış ve arkadan gelen tırın da onlara çarpması sonucu hayatlarının baharında ölmüşlerdir. kendileri takip mesafesine uysalardı bile belki tır onları surukleyip yine sıkıştıracak ve ölümlerine sebep olacaktı. en nihayetinde arkadan çarpan tırın katil ve cahil olmakla suçladığınız sürücüsü gibi takip mesafesine uymamış sürücülerdir.
  • retardersiz kamyonun olayi vahim hale getirdigi durum.
    soyleyecek pek soz yok ancak arkadan carpan pejonun kaza aninda olumun gerceklesmis olmasi ihtimaliyle arkadan pejoya vuran kamyonunun carpmasiyla olumun gerceklesmis olmasi durumu uzun bir yargilama surecini doguracak ve her zamanki gibi gec gelen adaletin meybuz olacagi durumdur.
  • dünya güzeli iki insanın ve doğmamış bebeklerinin canına mal olmuş, detaylarını öğrendikçe göz doldurtan, iç acıtan "cinayet". kazadan 3 gün önce zişan tübitaktan florida için burs aldıklarının müjdesini vermiş facebook hesabından. ne umutları ne hayalleri ne mutlulukları vardı kim bilir... hepsi allah'ın cezası bir şerefsiz yüzünden öylece yok oldu. sevenlerine sabır dilemekten, içimizi soğutmaya çalışmaktan başka hiçbir şey kalmadı geriye.
  • bursa girişinde otobüsüm kaza sonrasında kitlenen trafiğin ardından yanından geçti. araç tam oturduğum taraftaydı, keşke 4-5snlik de olsa bakmasaydım. 2 gündür o görüntü aklımdan çıkmıyor, şuan açıp fotoğraflara dahi bakamadım. airbaglerdeki kan gözümün önünde.

    bugün bursadan izmire geri döndüm. kaza yerinin yanından tekrar geçtim ve şu fotoğrafı çektim. bir türkiye klasiği, olan olduktan sonra polis kontrolü yapmak. bir kavşakta en az bir kişi ölmezse oraya trafik ışığı konulmaz mesela bu ülkede.

    bununla birlikte kaza günü daha kazayı görmeden, kaza yerine 200-300 metre uzaklıkta trafik sıkıştığı sırada polis ve ambulanslar olay yerine varmış ama bir çoğu da giriş yapmaya çalışıyordu. bu esnada güvenlik şeridi tırlar ve kamyonlar tarafından tecavüze uğradı, trafik iyice kitlendi. bu da tır ve kamyon şöforlerine dair ayrı bir not

    edit: begegnungen uyardı, o noktada polis hep varmış
  • şehrimdeki trafik dangalaklıklarından bir tanesi sonucu olan kaza, arkadaş öyle yere tabela koyarsınız ki adam gideceğe yere gitmek için 2 şerit kaymak zorundadır. öyle yol yaparsınız ki yolun eğimi hatalıdır. kavşağın çapı küçüktür arabalar kavşaktan savrulur. öyle yere yolcu indirme bindirme izni verirsiniz ki trafiğin ortasıdır. sonra sorumlular. sorumlular bu planlamaları daha en başında hatalı yapanlardır. yargılamaya ta en başındakinden başlanması gerek.

    allah rahmet eylesin ölenlere.
  • yüksek araç kullanan şoförlerden trafikte kaçmak için bir başka sebep..
    minibüs, kamyonet, kamyon, otobüs veya tır hiç fark etmez..
    kaçın..
    aranızda olsa bile kaçın..

    yüksek araç kullandıkları için "nasıl olsa bana bişey olmaz, o düşünsün" mantığı ile hareket ediyorlar..
    dikkatli olun..
    daha dün daracık yolda karşıma çıkan şehiriçi minibüsü yüzünden tamponu bıraktım..
    çok dikkatli olun..
hesabın var mı? giriş yap