• öncelikle allah belamı versin ki ben de böyle başlık açtım. ama böyle leş başlık açana değil açtırana bak. örneklemim +40 teyzeler. ve hatta utanarak türbanlı teyzeler bu gözlemimde başı çekiyorlar.
    bir değil iki değil artık içimde tutamıyorum. yol verirsin yüzüne küfretmişsin gibi bakar, yer verirsin bakar. yere markette bir şey düşürür onun yerine sen koyarsın rafa, o sadece bakar. kapı tutarsın, bakar. öküz gibi bakar.kasada senin önüne geçer. hastanede önüne atılır, sıra falan neymiş asla, sallamaz.

    yeter yeter. sen kimsin? terbiyesizliğini geçtik, nezaket görünce bir ağzından teşekkür ederim çıksın.
  • ne yasla ne de cinsiyetle sinirlandirilabilecek malesef ulkedeki insanlarin buyuk cogunlugunun tesekkur etmeyi, ozur dilemeyi bilmemesinden oturu insana baska yerlerde yasama ihtiyaci hissettirecek olumsuzluk.
  • üniversitelerin öğrenci işlerinde ve diğer devlet dairelerinde bol miktarda mevcutturlar.
  • şimdi şöyle bir durum söz konusu ki bu kadınlarımız bir menopoz süreci başlangıcındadırlardır ve agresif yönleri ağır basmaktadır. bunun yanında otobüslerdeki ilginç tavırlarıyla dikkat çeken bu yaş civarı teyzelerde yer verilmesini uygun bulmama ve yer verilmesine ihtiyaç duyma gibi büyük bir çelişki genç-yaşlı bütün erkekleri korkutan cinstendir. aynı şekilde abla denmesinden hoşnut olan bir grup olduğu gibi durumu kabullenip teyzeye yönelen, kaba bir tabirle yerini konumu bilen teyzelerimizde mevcuttur. 40 yaş üstü kadınların nezaketsizliğini bir üst raddeye çıkaracak durum ise malumunuzdur ki anlayışsızlık. "aaaa ben zaten gelmişim kırkıma banane" edalarıyla eşine, çocuğuna, diğer aile bireyleri ve arkadaşlarına takındığı egoist tavır bunu otobüs, alış-veriş merkezi en çok gösterdikleri alanlardır.

    sözüm o ki lütfen siz şarap gibisiniz efendim. biraz daha sakin olun.
  • sanki milletimiz nezaketten kırılıyor da 40 yaş üstü kadınlara geldi eleştirilme sırası,allah aşkına nezaket kimde var ki bu kadınlarda olsun ?
  • mizojini filan bilmem de 60 yaş üstü teyze nezaketsizliği diye bir şey var. hayatı boyunca hayatındaki erkekler tarafından ezilmiş türbanlı teyzede de var bu, emekli subay karısı kısa saçlı kokoş katı kemalist teyzede de var. ikisiyle de muhatap olmak istemem.
  • kafalarının üzerinde tepe lambası olduğunu sanan kadınlardır. her zaman, her yerde geçiş üstünlükleri vardır.
  • ulan tam da dün buna benzer bir şeyler düşünüyordum. şimdi başlığı görünce şaşırdım.

    dün izmirin turistik kasabalarından birindeydim. pazar günü ve hava aşırı sıcak olduğu için mahşer yeri kalabalığı vardı maalesef. hatta pazar yerinin oralarda adım adım yürünüyordu 1 metrelik yolda 3 sıra.

    yol boyu yürürken dikkatimi çeken direkt bu oldu. erkeklerle yaşı ne olursa olsun bir şekilde yolda çarpışsan bile pardon birader diyip uzaklaşabiliyorsun ya da zor durumda o yol veriyor sen veriyorn ama kadınlar öyle değil lan.

    resmen nezaketsiz ve kötü niyetliler. çarpa çarpa yürüyor. kötü kötü bakıyorlar. pardon demek yok, kusura bakma yok. her an laf atar, tartışma başlatırlar. anında diklenirler. sadece bana da değil. 2 kadının atışması da öyle.

    bunu geç, arabada giderken, yola "kısmen" atladığı için aniden durup nazikçe yol verdiğim halde bana pis suratı ile bakıp sessizce laf söyleyen kadın sayısını saysam 1000 olmuştu sanırım bugüne kadar. genelde de yaşlı kadınlar böyle tıpkı başlıkta söylendiği gibi.

    ya kadına frene kökleyip yol veriyorum ki yol benim hakkım bariz. o yola götünü soktuğu için ezilmesin diye oun düşünüp yol veriyorum. bana dönüp el kol yapıyor, bir şeyler söylüyor belliki beddua ediyor falan.

    inanılmaz ya. şu hayatta hiçbir şey bunun kadar moralimi bozmuyor lan. o kadar çok yaşıyorum ki. abi yol veren birine nasıl dönüp iğrenç suratınla laf söylersin ya. suçlu olsam kabullenecem gerçekten ya da yol verip artislik yapsam, geçsene ya falan diye el kol yapsam neyse. sadece nazikçe durup buyrun ediyorum sakince ama beddua yiyorum bu yaşlı teyzelerden her seferinde nerdeyse istisnasız.

    kapıdan geçeriz, sırf nezaketten arkadan gelen kadını bekler yol veririm ki yüzüne bile bakmam çoğu zaman sırtım dönük durur kapıyı tutarım. geçerden bi sağol bile demez. hadi 20lik kız çekinip demesi anlarım ama 50 yaşındaki teyze de bi zahmet sağol desin ya. bunu bekliyorum ben.

    resmen kötülük akıyor yüzlerden. bi gülümseme, sevgi, nezaket yok.

    onlara sorsan onlar da kadınlar eziliyor, erkekler şöyle böyle diyecek. el birliğiyle iğrenç bir ülke yarattık.
  • nezaketsiz insanlar olarak tanımlanabilecek bir grubun yaş ve cinsiyete indirgenmesini anlamsız buluyorum.
    mesela şöyle olabilirdi.

    nezaketsiz insanlar: genellemeler yaparak insanları aşağılarlar.
  • erkek yokluğundan yada, erkeğin ona ilgisizliğinden kaynaklanan nezaketsizliktir.
    belirli süre sonra kadın kadınlığını unutur ve bu boyuta ulaşır. benzetme yapmak gerekir ise hanzo gibi davranmaya başlar.
hesabın var mı? giriş yap