• evliyse koca parası yemekten, hala bekarsa turkiyenin yıldızını aramaktan, brunchtan dedikodudan yorulmamıs teyzeleridir. abesle istigalle gecen hayatındaki boslugu doldurmaya calısan, su yasına kadar kendini egleyebilecek, elle tutulur bir is yapmamıs bu canım teyzeler; dunyada basarabildikleri bir is olsun, arkasından "aay sekerim humosda reikiye baslamıs bravo valla hala kıpır kıpır" denilsin diye kendilerini reikiye vermislerdir.
    ee bu ugras gunumuzun global cagında edindikleri uzakdogu kulturu ile bedenlerine giydikleri kimanoya benzemediginden sebep, zaten dinginleyemedikleri ruhlarını bozdukca bozar. artık anti agingle yedikleri turlulerden, feng shui sarkılarıyla demledikleri caylardan eski tadı alamazlar, enginlere sıgmaz tasarlar. kendileriyle ugrasa durup, onun bunun hayatında birsey yapabilmiş olmak calısırlar.
  • - bulent nasılsın gecen arzuyu gordum, sizin ufaklık buyumus ama devamlı halsizmis cok enerji yollayım mı? reiki yapıyorum ben!
    - ha yok iyi simdi, geçen sene bizde kaldıgında giydigin eşofman altını verdim o gunden beri taksim meydanı gibi cocuk ısıl ısıl, kıpır kıpır
    - ne diyorsun be terbiyesiz herif seni hic sevmezdim zaten allahın cezası
    - iki kilo mandilin aldım yeni cıkmıs bi kilo vereyim mi?
  • bu teyzelerin bir kısmıysa hayatlarını konken botox gibi şeylerler harcamak yerine kendilerini okumaya ve geliştirmeye adamış, sonunda başkalarına yardımcı olabilecekleri bir şey gibi göründüğünden olsa gerek reikide takılmışlardır.
    koca parası yemiyor ve belki de emekli maaşlarını böyle işlere yatırıyorlardır.
    kimin hayatına nasıl anlam kattığını eleştirmek benim haddime değil. ama koken partisinden partisine gezeceğine reiki gönderip yardım ediyorum hissiyle daha iyi hissetsin insanlar kendini daha güzel diye düşünüorum. e belki buda benim salaklıım ama nese.
  • - alo
    - yolluyorum bak..
    - yeter neslihan kendine gel napayım hikmet seni uzakdogulu kadınlarla aldatıyorsa
    - uhu uhu
    - ya uzulme biraz pozitif ol, aslında iyi cocuktur yapmıs bi hata
    - ahanda yolladım.
  • üretmek yerine huzura ermeyi seçen teyze davaranışı. genellemek kötü tabi ancak ülke genelinde çalışan kadın sayısı zaten yetersiz olduğundan, ev hanımlığı diye bir meslek icat edildiğinden, ha bir de meşhur gösteriş merakımızdan dolayı yanlıştır, gün yapmakla aynı saçmalıktır. akşamları otur reikini yap ama kendini vermek çok fazla bir tanım.
  • bir kismi da 40 yasina kadar psikolocik olarak cok yorulmus oldugundan kendini daha iyi hissetmek icin reikiyle ilgilenmeye baslayan teyzelerdir. sorunlarini alkol vb ile daha da arttirmak yerine psikolocik bi rahatlama yolu secerek gayet de mantikli bir tercih yapmaktadirlar.

    (bkz: psikolocik)
  • bunlarin 50 yasina gelip kendini reikiye veren anneler versiyonu da mevcuttur. eger uzaktaysaniz sizi abuk saatlerde arayip : "kizim, nasilsin? reikiler yolladim sana, enerjin azalmistir senin simdi" derler. bu gibi durumlarda ilk baslarda asabilesip "ya ne enerjisi, ne reikisi, ne yolamasi anne beaa!" felan denebilir ama sahsi kanaatim anneleri yormamali uzmemeli, "he" deyip gecmelidir.
  • kendilerini reiki'ye vermeleri bir yana, "teyze" diye hitap edilmeleri suser'lerin yaş ortalaması hakkında beni derin düşüncelere sevk eden kadınlar.
  • çoğu golddigger kadınlardan oluşur. vücutları estetikli , suni oldukları hemen farkedilir. suni sarı saçlarının diplerinden siyahlaşmış saçlar farkedilir. hayat amaçları tamamen spor salonuna gitmek , avmleri karış karış dolaşıp alışveriş yapmak , kafelerde oturmak, ınstagram da sanki öğüt verir gibi yapmacık paylaşımlar ve birilerine nazire yapmak üzere kurulu bomboş tiplerdir. artta kalan zamanlarında zaman öldürmek amaçlı npl, yoga, pilates gibi şeylere yönelirler. 3-5 ınstagram paylaşımından sonra amaçlarına ulaşıp bu tarz ilgi alanlarından sıkılırlar. ama ara ara pilates veya yoga ya devam ederler. uzun ve sağlıklı yaşamak adı altında vitamin , mineral veya bir uzak doğu meyvesinin ekstraktını düzenli olarak içerler. sanki dünyaya zerre katkıları varmış gibi güya uzun ve sağlıklı yaşayacaklar. vs vs vs

    reiki, eft vs de bambaşka birşey...gerçekten işe yarar

    bu bomboş ve dünya için gereksiz tiplerle anılması gerçekten reiki gibi ogretilere hakarettir.
  • ben 40 a gelmeden epey önce reikiyle tanıştım. reiki grandmasterım.

    bu işi asla para kazanmak için yapmadım. yapmam da. bence o zaman reiki olmaz zaten. ama elbette birini inisiye ederken alma verme dengesi için karşılığında almamız gereken var. bu bazen bir bardak su, bazen kahve, bazen 1 tl olur. bunun azı çoğu diye kuralı yok.

    bir ara baya baya diğer enerji sistemleri ve reiki ile uğraşanların ve bunu maddi kazanç sağlamak için yapanların insanları nasıl sömürdüklerini anlatmaya çalıştım ama nafile.
    pes ettim sonra. deveye hendek atlatmak beni daha az yorar çünkü.

    mesela bana gelip;
    -sevgilim bana geri dönsün bana köpek gibi aşık olsun yalvarsın istiyorum, bunun için reiki yapar mısınız?
    diye ulaşanlar oldu çok fazla.
    onlara reikinin bunu yapmayacağını söylediğimde de
    -ama falanca reiki hocası yapıyor, cevabını aldım.
    e senin gibiler olursa yapıyorum der tabi, sen yüzlerce liranı verirsin o da seni kandırır.

    dip boyası gelmiş, yoga ya da pilatese karışmış 40 + lar olarak bırakın iç huzurla reikinin tadını çıkaralım. insan sömürmekten iyidir.

    edit: düzeltme
hesabın var mı? giriş yap